Астрология - 11 тема

• 68 183
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,искам да попитам какво означава ако двама души имат много съвпад в наталните карти?Например:Асцендент Лъв,Плутон в 3 дом във везни,Уран в 4дом в скорпион,Нептун в 5дом в Стрелец,8дом Фортуна в Риби.Означава ли ,че си похождат ?Благодаря Ви.

# 571
  • в 1001-та нощ
Не, не означава. Бавните планети се задържат дълго в един знак и при много хора са там. Домофикацията Ви е близка, но само това не е основание да се направи заключението, за което питате.

# 572
Благодаря

# 573
Здравейте!
Родена съм на 08.10.1978 в 19,40 часа в Пловдив.Според наталната картата,която направих през предложен тук сайт,съм зодия Везни- Слънце във Везни,Луна в Козирог и пр.Скоро правих астрологична консултация при професионален  астролог ,който се занимава с антична и ведическа астрология  и според него ,картата е грешна т.е.Слънце в Дева,Луна в Стрелец  и др.Часът остава същия  според неговите изчисления.Възможно ли е такова голямо несъответствие и на какво се дължи това?Ще съм благодарна,ако можете да отговорите на въпроса ми и да получа малко повече яснота! Хубава вечер от мен!

# 574
  • в 1001-та нощ
Да, така е - потърси информация за сидерална и тропическа карта и ще стане ясно.

# 575
  • SF
Здравейте!
Родена съм на 08.10.1978 в 19,40 часа в Пловдив.Според наталната картата,която направих през предложен тук сайт,съм зодия Везни- Слънце във Везни,Луна в Козирог и пр.Скоро правих астрологична консултация при професионален  астролог ,който се занимава с антична и ведическа астрология  и според него ,картата е грешна т.е.Слънце в Дева,Луна в Стрелец  и др.Часът остава същия  според неговите изчисления.Възможно ли е такова голямо несъответствие и на какво се дължи това?Ще съм благодарна,ако можете да отговорите на въпроса ми и да получа малко повече яснота! Хубава вечер от мен!

В сидералната карта планетите "се връщат" с 23 градуса.

# 576
Стана ми интересно,защото с този човек с който имаме съвпад в картите почуствах голямо привличане,още от първата среща.Кажете ми моля,къде да погледна за да разбера малко повече.Grinning

# 577
  • в 1001-та нощ
Личните планети  Peace

# 578
Благодаря за насоката.Това намерих като обяснение "Сидералният зодиак символизира в каква форма ще се излее съдбата, символично казано – нейните музика, цвят, мирис, вкус и материални очертания. Древната астрология, работеща със сидералния зодиак, е силна в точните предсказания; в това, което външно се случва. Тропическият зодиак е невидим, подсказва за вътрешната невидима реалност, затова и силата на модерната астрология е в психоаналитичната десекция. Това, което виждаме в човека като негова дълбока вътрешна същност, като ядро, ядка на човека (каузалното тяло), е сидералният зодиак, който се проектира като съдба и външен живот. А „пълнежът“ между тях – мислите и чувствата - менталното и астралното тяло, се изграждат от тропическия зодиак"-означава,че трябва да се вземат под внимание и двата зодиака Simple Smile
Хубав ден!

# 579
Тропическият Зодиак не е невидим, той е символичен. И наистина се препоръчва да се използва в астропсихологията, там му е силата. Също така показва как ни виждат отвън, в социума, проективно. Докато Сидералният Зодиак е вътрешен и същевременно надличностен. По-добре дефинира съдбата и духовния път на натива, отколкото тропическият. Последният е психологичен, дава информация и за нашите социални интеракции. Но не за истинската, най-дълбока същност и мотиви. Затова повечето външни оценки често се базират на заблуди, субективно впечатление. Тропическият Зодиак е много обобщаващ, работещ с готови шаблони. Лепи етикети по планета в знак и така се отсъжда какъв си. Ти не си му в обувките на тоя човек, не знаеш по какъв Път върви, за да съдиш и даваш оценки. В това е слабостта на тропическата система.

Цитат
Това, което виждаме в човека като негова дълбока вътрешна същност, като ядро, ядка на човека (каузалното тяло), е сидералният зодиак, който се проектира като съдба и външен живот.

Да, това е абсолютно вярно.
Ако изобщо сме в състояние да видим най-дълбоката вътрешна същност на някого.

# 580
Когато Меркурий е малефик (напр за Лагна Скорпион) ,  но  лагната попада в Накшатра, която се управлява именно от Меркурий, при това, той в картата е ретрограден. Какъв отпечатък поставя такава ситуация за натива ?

# 581
Тропическият Зодиак не е невидим, той е символичен. И наистина се препоръчва да се използва в астропсихологията, там му е силата. Също така показва как ни виждат отвън, в социума, проективно. Докато Сидералният Зодиак е вътрешен и същевременно надличностен. По-добре дефинира съдбата и духовния път на натива, отколкото тропическият. Последният е психологичен, дава информация и за нашите социални интеракции. Но не за истинската, най-дълбока същност и мотиви. Затова повечето външни оценки често се базират на заблуди, субективно впечатление. Тропическият Зодиак е много обобщаващ, работещ с готови шаблони. Лепи етикети по планета в знак и така се отсъжда какъв си. Ти не си му в обувките на тоя човек, не знаеш по какъв Път върви, за да съдиш и даваш оценки. В това е слабостта на тропическата система.

Цитат
Това, което виждаме в човека като негова дълбока вътрешна същност, като ядро, ядка на човека (каузалното тяло), е сидералният зодиак, който се проектира като съдба и външен живот.

Да, това е абсолютно вярно.
Ако изобщо сме в състояние да видим най-дълбоката вътрешна същност на някого.

Дори психологически не ми съответства. Съжалявам!

# 582
  • При децата ми
Здравейте!

Може ли да ме насочите къде в картата се гледа за подходяща дата за оперативна интервенция? Предстои ми операция и съм много притеснена.ConfusedSad

# 583
Здравейте!

Може ли да ме насочите къде в картата се гледа за подходяща дата за оперативна интервенция? Предстои ми операция и съм много притеснена.ConfusedSad

Аз доколкото знам трябва да се внимава Луната да не е в знака, който управлява органа/частта от тялото, която ще се оперира.

Отделно, Меркурий и Венера не трябва да са ретроградни, Марс също е хубаво да е добре разположен (сега е в Скорпион, там е силен). Новолунията и пълнолунията също не са препоръчителни.
В картата за операции се гледа 8Д, управителят и как е разположен.

За тези “правила” се сещам грубо казано, но всичко зависи от натала.

# 584
  • SF
Да, трябва да кажеш кой орган ще се оперира.
Венера ще е ретроградна догодина октомври - от 3.10 до 18.11. Не се правят разкрасителни операции.
Ретрограден Меркурий също ще си отиде скоро и следващата му ретро фаза ще бъде след достатъчно дълъг период, за да се планира операция.

Общи условия

Активация на акаунт