Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 5

• 103 387
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
От това дали имаш естрофем . Ако имаш значи се контролира от него. Ако нямаш естрофем значи чакат естествена овулация.

# 616
  • Пловдив
Бабми, скоро не съм те засичала по темите ❤
И аз ще връщам на ЕЦ 5 дневни другия месец😉

# 617
Разбрах защо ми беше дал овитрел инжекция, била съм имала образуван фуликул. Днес на прегледа всичко е наред лигавицата ми е 12,7, хормоните и те са добре и в петък 01.06 на хубавия празник ще ми бъде трансфера Simple Smile

# 618
Ася, успех на детския празник !:)

Момичета, много ви моля да споделите вашите протоколи след ЗЕТ! Какъв и по колко естроген вземате ( лепенки или орално?), колко прогестерон и под каква форма?

При положителен тест за бременност колко време ( седмици, месеци) скед това продължавате с естрогена и прогестерона?

И при спиране на тези хормони, как се спират - постепенно ли се намаляват или изведнъж и от коя седмица на бременността.

Не живея в Бг и ми се струва, че моят доктор направо ме бомбандира с излишни количества от тия хормони Sad   И много ме е страх за евентуални последици за бебето

Моля ви, споделете вашите протоколи!
Благодаря!

# 619
Ванеса при мен голямото тъпчеме с хапчета е следното:
02.04-18.05 - Кринон 1, естрофем 3х2, дуфастон 3х1
19.05-25.05 - Кринон 1, естрофем 3х1, дуфастон 2х1
26.05-01.06 - Кринон 1, естрофем 2х1, дуфастон 2х1
И на 01.06 ми е последният прием от тази хормонална бомба! Само продължавам Фраксипарин и Аспирин Протект.
ЗЕТ на 02.04 на 5 дневни, последен МЦ 17.03. Седмиците ги оставям ти да ги смяташ, че винаги съм се чудила примерно 6с+4дни коя седмица е 6 или 7....?

# 620
Вече писах по-назад, но при моя първи ЗЕТ с естрофем от 2-ри ден схемата беше следната:
за тънка лигавица преди и след трансфера по 2 лепенки климара след три дни още 2, след три дни още 2 като първите 2 свалях. Освен това 3х2 естрофем, дуфастон 2х2, кринон гел по 1, фраксипарин, медрол, но-шпа 3х2, неофолик мета 3х1 и 10 глобули Виагра започнати вечерта преди ЗЕТ. За след + тест така и не разбрах.
При мен не изследваха никакви хормони, което сега след като продължавам да ви чета, приемам за пропуск...
Таймирането беше с по 1 кринон 5 дни преди трансфера и толкоз. Възможно ли е да е бил малко прогестерона? Не е изследван и имплантационен прозорец.
Сега ми предстои инвитро наново, но е добре да се знае.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Момичета, обърках темите и писах и в Дългото чакане, но те са свързани и може да е полезно.
mtz, дори в деня на трансфера не е изследван прогестерон.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 22:05 от Малага

# 621
  • тук-там
Не са изследвали прогестерон в деня на трансфера ли?

# 622
Дука, да разбирам ли, че след трансфера си 2 месеца ( от 2 ри април до 1 юни) на прогестеренов и естрогените препарат?
Кой е прогестероновият препарат , к ползват в Бг - дуфадтон и  Кронин. А естрогеновият е естрофем - така ли?

Тук аз ползвам ендометрин инсъртс + прогестерон - инжекции , а за естрогена ползвам - минивел лепенки.

Аз четох в някои форуми и различните протоколи намаляват и спират по различно време тия препарати. Най- рано забелязах с протоколи от 8 ма седмица намалят естрогена и към 10 Та намалят прогестерона. Но и аз не мога да кажа дали това са гестационен и седмици или са реални седмици , откакто е направен ЗЕТ. Някой има ли яснота по въпроса?

Малага, при нас правят изследване за прогестерон и естроген само 3 пъти, като последното кръвно изследване мисля, че беше 5 дни преди самия трансфер. Тук не правят в самия ден на трансфер прогестероново изследване. Просто гледат лигавицата на матката и следват самия трансфер на един примитивен видеозон.

Бих ви посъветвала преди трансфер да си направите микробиологично изследване за бактерии. Аз не помня през живота си да съм имала  е. коли и сега , за зла участ, ми ги откриха още в 6-Та седмица и ще трябва да пия Аб. Мислех да се мотая до 12, за Аб, но ми става вече неприятно , чкогато пишкам и от утре почвам с тежката артилерия. Само се чудя кой е по- безопасен а толкова ранна бременност - амоксициклин ( АУГ ментим) или ампицилин?

Малага, в Бг не изписват ли прогестерон на инжекжции? Тива е най- доброто, ако те притеснява количеството на прогестерон. Аз си бия по 1 СС сутрин и ендометрин по 3 на ден - влагалищно. Но мисля, че при мен беше прекалено много тия прогестерон. Иначе обикновено изписват само Крион по 2 пъти дневно или само инжекции.
Успех следващия път! Моят ЗЕТ се получи с недотам добро качество на 10 годишен от фризера ембрион. Винаги има надежда!

Благодаря ви за отговорите за протоколите ви!

# 623
Vanesa40, за бактерията ешерихия коли, трябва да направиш антибиограма за да видиш към кой антибиотик са чувствителни бактериите.
С това чудене кой антибиотик да започнеш да пиеш, само ще се тровиш излишно заедно с бебчето, това са много упорити бактерии и не се махат лесно.
Аз съм лежала в болница заради тях, много е трудна борбата с тях, доктор трябва да ти назначи терапията.

Интересува ме името на прогестероновите инжекции които си ги биеш, къде точно си ги биеш?
Тук в България не изписват прогестерон на инжекции, само орално и вагинално го назначават а аз имам прогестеронов дефицит.

# 624
Vanesa40, благодаря за коментара. И аз не зная тук да се използват прогестероново инжекции, но мисля, че в темите за турските клиники съм срещала.  Andji, провери там.
Притеснява ме, че не съм сигурна дали са били достатъчни 4 кринона  преди ЗЕТ, 5-ият го поставих 2 часа след него и така продължих с по 1/ден + дуфастон 2х2.
Вече се чувствам доста информирана за инвитро процедурите, главно от прочетеното из форумите и проверено след това и с други източници. Но зет ми беше първи и се довериха на лекаря в Щерев. Сега при предстоящата стимулация зная какво да следя, но не мога да влияя на протокола, медикаменти и т.н. извън моята компетентност. И не мисля, че е редно. Макар че отказах инжекции тестостерон поради установен дефицит на него и Дхеа в деня на отрицателния тест. Надявам се да е от стреса. Сега пия Дхеа и витамини. Според д-р при такива резултати заедно с амх 0.70 не се очаква добър отговор на фоликулите. Ще видим. Досега имам по 4-5 Я.

# 625
Скрит текст:
Дука, да разбирам ли, че след трансфера си 2 месеца ( от 2 ри април до 1 юни) на прогестеренов и естрогените препарат?
Кой е прогестероновият препарат , к ползват в Бг - дуфадтон и  Кронин. А естрогеновият е естрофем - така ли?

Тук аз ползвам ендометрин инсъртс + прогестерон - инжекции , а за естрогена ползвам - минивел лепенки.

Аз четох в някои форуми и различните протоколи намаляват и спират по различно време тия препарати. Най- рано забелязах с протоколи от 8 ма седмица намалят естрогена и към 10 Та намалят прогестерона. Но и аз не мога да кажа дали това са гестационен и седмици или са реални седмици , откакто е направен ЗЕТ. Някой има ли яснота по въпроса?

Малага, при нас правят изследване за прогестерон и естроген само 3 пъти, като последното кръвно изследване мисля, че беше 5 дни преди самия трансфер. Тук не правят в самия ден на трансфер прогестероново изследване. Просто гледат лигавицата на матката и следват самия трансфер на един примитивен видеозон.

Бих ви посъветвала преди трансфер да си направите микробиологично изследване за бактерии. Аз не помня през живота си да съм имала  е. коли и сега , за зла участ, ми ги откриха още в 6-Та седмица и ще трябва да пия Аб. Мислех да се мотая до 12, за Аб, но ми става вече неприятно , чкогато пишкам и от утре почвам с тежката артилерия. Само се чудя кой е по- безопасен а толкова ранна бременност - амоксициклин ( АУГ ментим) или ампицилин?

Малага, в Бг не изписват ли прогестерон на инжекжции? Тива е най- доброто, ако те притеснява количеството на прогестерон. Аз си бия по 1 СС сутрин и ендометрин по 3 на ден - влагалищно. Но мисля, че при мен беше прекалено много тия прогестерон. Иначе обикновено изписват само Крион по 2 пъти дневно или само инжекции.
Успех следващия път! Моят ЗЕТ се получи с недотам добро качество на 10 годишен от фризера ембрион. Винаги има надежда!

Благодаря ви за отговорите за протоколите ви!
Ванеса, правилно си разбрала - 2 месеца зобене с хапчета. Дуфастона и Кринона са прогестероновите, а естрефема е естрогена. И аз потвърждавам, че в БГ няма прогестерон на инжекции, ако на някой му трябват да помоли момичетата от темата "Клиники в Инстанбул" или "Пациенти на клиника Бахчеджи" да му закупят, много са отзивчиви. Инжекциите се казват Progestan има и Progestan Depo.
При моя ЗЕТ не са изследвали нито един хормон. На 12-ти ден имах УЗ за да видят лигавицата и след това в деня на трансфера отново я погледнаха, аз от втори ден от МЦ бях на естрофем и на 13-тия ден ми включиха Кринона, трансфер на 17-ти ден на петдневни.

# 626
  • София/Севлиево
Имa ли някой с трaнсфер нa 22,23 ден? Aко дa -успешен ли е? Днес съм ден 15,на 17 пaк ме викат, мaкaр че вървя към кaнселирaне нa опита, но кой знае. Прогестеронa ми е 0,4,лигавицa-6,2,с цикъл между 34 и 42 дни съм(имaлa съм и по-дълъг, но последната година се скъси до около 32-34 дни).Досегa ЗЕТ винаги на ден 17 ми е правени, имах двa успешни до някъде. Вече незнaм кaкво дa очaквaм...

# 627
Очаквай да ти порастне лигавицата, това е най-важното. При ЗЕТ няма значение кога ти е естествената овулация, дали я има изобщо или не. Всичко е контролирано медикаментозно. Имам приятелка с успешен зет нааа 26-7-8 ден, не си спомням точно, с близнаци Simple Smile Важното е хормоните и лигавицата да са ок и това е предимството на зет, контролира се всичко и се избягват проблеми като изместен имплантационен прозорец например.

# 628

^SunLight^, а дали когато е на естествен цикъл ЗЕТ се контролират нещата,/  когато не се приема естрофем, а само след овулацията прогестерон/,така че да не се изпусне инплантационния прозорец?

# 629
На това само лекар може да отговори. Моят лекар, за моят случай каза задължително ЗЕТ, след като вече бяхме пробвали фреш и завърши с БХ, с предполагаема причина - изместен имплантационен прозорец, заради завишен прогестерон, макар и малко.

Общи условия

Активация на акаунт