Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 5

• 103 372
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Заповедта си важи, но когато не е имало фреш, а направо зет не може да се възползваме от 500-те лева за зет...

# 661
  • София/Севлиево
Заповедта си важи, но когато не е имало фреш, а направо зет не може да се възползваме от 500-те лева за зет...
Интересно. В моя случaй от клиникaтa ми казахa, че този ЗЕТ нямa дa го плащам, но може би зaрaди PGS-a. Дaже минaлия месец не ми взехa пaри зa последния преглед и изследването нa прогестерон-кaзaхa че фондa ги поемa, но т. к. кaнселирaхме опитa този път ще ги плaщaм (сaмо всичко дa е нaред)...

# 662
PGD не се поема от фонда, за жалост, но в Щерев ми казаха, че работели в тази посока.
Ема, т.е. губим и пресния ЕТ и ЗЕТ като финансиране? Sad

Аз се чудя дали да не звънна в ЦАР, защото генетика каза, че пише становища при нашите хромозомни аномалии и по тези показания одобряват за инвитро. Но това ще означава нова заповед, а няма как да стане с амх...

# 663
  • София/Севлиево
Да, PGS /PGD  ние си го плащаме.Моят док също каза, че имa вероятност фондa дa го поеме след време, но сaмо при много тежки случаи, a нашия не е такъв.

# 664
Не - идеята е, че ако първо има фреш и е неуспешен и имате замразени - ще ползвате 500 лв за зет. Но ако след пункция се направи направо зет (фреш не е имало поради хиперстимулация, полип или друга причина), то тогава онези 500 лв не ни се полагат. Тогава може да се наложи (или не) да доплатите за зет.

# 665
Здравейте, днес ми правиха биопсия.Предстои ми ЗЕТ и искам да питам колко време след това може да се прави трансфер.Знам, че е хубаво да се ползва надраскването от биопсията но лекаря ще излиза в отпуск.И се чудя да не изпуснем момента с надраскването:anguished:AnguishedAnguishedRolling EyesRolling EyesRolling EyesRolling Eyes

# 666
Здравейте ние сме в клиника Щерев и моят случай е сходен с написаното от вас. Имах стимулация и отложихме трансфера заради полип. Ще правя хистероскопия на 27 юни. Попитах в клиниката и казаха че за ЗЕТ след това няма да плащам нищо, май и прегледа поема фонда. Заповедта ми е от тази година с новите промени.

# 667
Fatmagul, трансфер се прави в месец след надраскване на лигавица, не в същия. Освен  това удебеляването от надраскването остава - т.е. за лечение на тънка лигавица се правят няколко процедури по надраскване, за да се подготви удебеленото място. Та няма страшно, нищо няма да изпуснете Simple Smile
Успех!

# 668
Здравейте! Как Ви се струва  подготовка за ЗЕТ - 6 дни естрофем 2х1, 4 дни 3х1, сега отново 2х1 ..... на 14 ден лигавица 12 мм и прогестерон 2,49 , казаха че ще правим ЗЕТ ????   

# 669
Прогистерона в какви мерни единици е?  Лигавицата звучи добре! Започнахте ли преобразуването?

# 670
Прогестерон - 2,49 ng/ml. Преобразуването какво значи, извинявам се но не съм много на ясно за пръв път ще правя ЗЕТ?!

# 671
Аз не мога да кажа точно, но моя лекар не прави Зет при прогистерон повече от 1,5 в първия ден на преобразуването. А преобразуване значи от последния ден в който следите лигавица и започвате да бройте дните на който ден са замразени ембритата и съответно 3 или 5 дни до трансфер.Тези дни се наричат преобразуване тогава започваш утрогестана и след 3 или 5 дни трансфер. Мое мнение е , че при теб с тази лигавица и висок прогистерон - е презряла. Не съм лекар, казвам го от моя опит. Дано да ме разберете правилно.

# 672
  • София
и аз мисля, че в тези мерни единици прогестерона е малко в повече.
Ако беше в nmol/l, щеше да е ок, макар че пак казват - до 2.

Мога да дам само за пример сестра ми, която имаше успешен пресен трансфер с прогестеронв  деня на пункцията - 4nmol/l . Тогава ми се струваше много и че не трябва да има трансфер. Тя послуша доктора и роди бебенцето Simple Smile

Можеш да поговориш с доктора и да обясниш тревогите си.

# 673
  • София/Севлиево
Подкрепям момичетата -този прогестерон е дори достa висок, най-добре дa е около 1,мaксимум 1,5. При мен зaрaди висок прогестерон отложихa ЕТ и остaнaх зa ЗЕТ.

# 674
Аз не мога да кажа точно, но моя лекар не прави Зет при прогистерон повече от 1,5 в първия ден на преобразуването. А преобразуване значи от последния ден в който следите лигавица и започвате да бройте дните на който ден са замразени ембритата и съответно 3 или 5 дни до трансфер.Тези дни се наричат преобразуване тогава започваш утрогестана и след 3 или 5 дни трансфер. Мое мнение е , че при теб с тази лигавица и висок прогистерон - е презряла. Не съм лекар, казвам го от моя опит. Дано да ме разберете правилно.
И аз така го зная ,този последен ден в който се следи лигавицата ,трябва да е около 8мм , прогестерона 0,5 ,под 1 и тогава запо4ва приема на прогестерон .

Общи условия

Активация на акаунт