ЮЛСКИ мами 2018

• 53 153
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Miss- V Благодарим за подробната информацията HeartHeartHeart

# 481
Аз днес съм точно 6, а другия вторник ще съм точно 7 Simple Smile Според мен е индивидуално кога може да се чуе сърце и зависи от доста неща - спомена се качествен ехограф, също ние си ги изчисляваме по собствено усмотрение от календари в нета и трето не знам 6+ не я ли водят вече 7. Да се оплача, станала съм истинска чистокръвна хрътка.Joy

При теб  iсеy чули ли сте сърдечен ритъм? Аз съм на преглед другият понеделник, но тогава ще съм 6 и 1 ден и може би ще е рано да се чуе.
Аз другата седмица ще ходя, макар че докторът каза, че вероятно и тази ще може да чуе. Защо ли ми трябваше да питам не е ли рано като вече нямам търпение. Ще изтрая до 5-6.12 някак надушвайки всичко около себе си Joy И едно главоболие се опитва да засенчи най-тежките ми махмурлуци, но няма да му се дам. Снощи сънувах, че пуша и после ми се пригади, както е и в действителност. А пуших 13 години. Сега се чувствам много добре. Всъщност откакто съм бременна се чувствам прекрасно, едно лежерно ми е, щастливо. Галя си коремчето и така, пълен психопат Sunglasses

# 482
Здравейте мами,
радвам се за хубавите новини.
Аз миналата седмица бях 6 г.с +5 д и доки видя плодния сак(тъй като съм с обърната матка и явно по трудно се вижда).
Вика ме на 5.12. ,тогава ще съм 8г.с и 5д и каза ,че тогава ще видим и бебето.
Тъй като чета,че повечето ще си взимате вече болничен искам да ви попитам до края ли излизате в болничен?

И аз съм с обърната матка, май доста тук сме така. Въпреки че съм с обърната матка още вчера в 5 седмица се видя сакчето. За сега не виждам разлика че сме с обърнати матки. Дано после да няма проблем, тъй като не съм запозната. Аз мисля да изкарам болничен до края на бремеността. Но това зависи какво работиш, иначе се чуствам поне за сега добре, въпрос на личен избор.

# 483

mama.bobyr, браво наистина хубави новини!
При теб много рано са те регистрирали и са ти дали цял месец болничен ? newsm78
Аз днес бях при личната да взема за 1 седмица и тя каза, че трябва да стискам до 8-ма седмица, за да ме запишат на ЖК и да ми дават дълги болнични. Сега ми даде 5 дена, но после каза отпуска до 8-ма newsm78

Ох, то при мен беше една дълга драма с болничния Simple Smile Личната отказва категорично да ми даде болничен, трябвало да е от АГ-то. Гинекологът каза, че не може преди да ме регистрира по ЖК да ми даде болничен дори и за една седмица... абе, разкарваха ме няколко дни из болницата...накрая се съгласих да изчакам и АГ-то каза: "Не се притеснявай, цял месец ще ти дам, само изчакай" Grin

Значи сърдечната дейност може да се чуе към 6-7 седмица? mama bobyr по твойте сметки ти коя седмица си?  Да се чуват само хубави новини, браво mamo bobyr HeartHeart

Аз мислех, че съм 7 седмица + 1 ден, а докторът каза 6 седмица + 5 дни. Разликата не е много и не ме притеснява.

Тъй като чета,че повечето ще си взимате вече болничен искам да ви попитам до края ли излизате в болничен?

Аз няма да съм до края, надявам се, че след третия месец ще съм по-добре и ще си ходя на работа.

# 484
  • София
На мен ми е втора бременост, нямала съм проблеми с обърнатата матка, тя се намества в правилното положение след 12-13 г.с.
Просто трудно се гледа с коремен ехограф, защото тя дефакто е обърната назад към гръбнака.
Да ви кажа въобще не си спомням предишната бременост в коя седмица чухме сърчице, надявам се утре да чуем, ще съм в първия ден на 7 г.с.
Относно болничните, преди се следях напълно на частно и в МЦ Лора ми даваха болнични с ЛКК за 30 дни с-у 20 лв, след 6 тия месец си бях в болниячни, защото Марков на феталната ми каза че съм с ниска предна плацента и да си почивам...не че като бях в болнични съм пазела леглото, но друго си е да не си на работа Wink

# 485
На мен ми е втора бременост, нямала съм проблеми с обърнатата матка, тя се намества в правилното положение след 12-13 г.с.

Да и докторката каза,че това няма значение.
Питам относно болничните,защото предишното раждане беше по спешност секцио,заради отлепяне на плацента.
По принцип се чувствах отлично до края на бремеността и си работех до последно,незнам на какво се дължи това отлепяне ,но не искам сега да се случи нещо такова,защото си е рисково за бебето.
Този път ще си почивам повече.

# 486
Здравейте, момичета! В 6г.с.+6 дни съм, в петък ходих на преглед и чухме сърчице. Докторът каза, че всичко е наред, ембриона е с добри размери и отговаря на седмицата. Взе ми и цитонамазка, като ме предупреди, че може да имам леко кървене, за да не се стряскам. Е да, но в събота като видях едно много тъмнокафяво зацапване си изкарах акъла. Обадих му се и ме посътветва да следя - ако се засили да отида до болницата. Слава богу беше еднократно, но от тогава до сега някой път при избърсване виждам съвсем малко и много светло кафеникав секрет (нищо общо с това еднократно зацапване, то си беше повече и доста тъмно). Най-вероятно се дължи на цитонамазката, наистина е много малко, но все пак си ме тревожи. На някоя от вас случвало ли ѝ се е подобно нещо? Unamused

Момичета, никой не ми отговори Disappointed - случвало ли ви се е? Един ден вчера нямаше абсолютно нищо, сега пак забелязах малко, но дори не мога да преценя дали е кафеникаво или жълтеникаво вече...

# 487
Здравейте, момичета! В 6г.с.+6 дни съм, в петък ходих на преглед и чухме сърчице. Докторът каза, че всичко е наред, ембриона е с добри размери и отговаря на седмицата. Взе ми и цитонамазка, като ме предупреди, че може да имам леко кървене, за да не се стряскам. Е да, но в събота като видях едно много тъмнокафяво зацапване си изкарах акъла. Обадих му се и ме посътветва да следя - ако се засили да отида до болницата. Слава богу беше еднократно, но от тогава до сега някой път при избърсване виждам съвсем малко и много светло кафеникав секрет (нищо общо с това еднократно зацапване, то си беше повече и доста тъмно). Най-вероятно се дължи на цитонамазката, наистина е много малко, но все пак си ме тревожи. На някоя от вас случвало ли ѝ се е подобно нещо? Unamused

Момичета, никой не ми отговори Disappointed - случвало ли ви се е? Един ден вчера нямаше абсолютно нищо, сега пак забелязах малко, но дори не мога да преценя дали е кафеникаво или жълтеникаво вече...

Не се притеснявай, щом те е предупредил, аз и без цитонамазка имам зацапване, утре ще ходя пак дано да няма проблем и всичко да е наред и да успее да се види нещо

# 488
Мамчета ходих на доктор за кървенето каза ,че съм добре и бебчо също,но май сме малки в 9 седмица съм,а мъника е 7 мм...Вашите колко са?😘😘

# 489
Момичета, един съвет от мен - ако нямате проблеми с бременността, няма смисъл от болнични. И без друго за 2 години майчинство човек губи връзка с нормалния живот. Поне аз така бях, накрая броят времето, докато се върна на работа

# 490
Момичета, един съвет от мен - ако нямате проблеми с бременността, няма смисъл от болнични. И без друго за 2 години майчинство човек губи връзка с нормалния живот. Поне аз така бях, накрая броят времето, докато се върна на работа

Аз мисля този път живот и здраве да си почина, предния път ходех по командировки, пътища, напрежение в работата, цял ден на стол, не мисля да си го причинявам пак

# 491
  • София

Много зависи, кой каква професия упражнява... Аз лично бих дала на всяка бъдща мама, точно обратният съвет и лично за себе си отчитам ходенето ми до последно на работа, като една от най-големите ми грешки. Добре, че сега съм все още по майчинство, но ако не бях задължително, щях да изляза болничен възможно най-рано!

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 18:26 от Koralche

# 492
Разбира се, естеството на работа има значение, но при една лека работа с нормална натовареност и работно време не виждам причина да се излиза в болничен.

# 493
  • Варна
Ох, момичета и аз много искам да работя повечко време.
Знам, че няма незаменими хора, но все пак имам да предавам доста работа на някой, който ще ме замести, а аз така рязко от тази седмица съм в болничен.  Sad А и никой на работа не знае освен 2 колежки по-близки от екипа ми, които на този етап успяват да ми помогнат с работата.
 И то точно в края на годината  ooooh!

Момичета не подценявайте зацапването или кървенето !

# 494
Аз също смятам да си работя до последно ако всичко е наред. Вкъщи ще полудея.

Общи условия

Активация на акаунт