Има ли значение възрастта на родителите?

• 60 511
  • 837
  •   1
Отговори
# 150
  • Tам през Атлантическия океан
Аз не мисля, че всичко, което е "нормално" в другите страни, непременно е нещо положително. Също така смятам, че хич, ама хич не е лошо в някои отношения човек да е "закостенял" и "старомоден", което обикновено най-често значи просто разумен и трезвомислещ.

Това което за теб е не разумно за други не е  Grinning
Това че ти не приемаш и неразбираш някои неща не слага  другите в графа луди  Wink

# 151
Цитат
Никой не твърди, че другите нации са луди. Но и не е нужно да се прави от здраво 22-годишно момиче.
Ами тези неща се определят от специалисти +
избора на човека който е решил да се възползва от това по една или друга причина.

Цитат
Бих посъветвала момичето при възможност да не отлага безкрайно бременността и раждането на дете, както и да е отговорна към здравето си.

Това е и моят съвет , ако човек има до себе си постоянен и отговорен партньор.

# 152
  • Пловдив
Аз никъде не съм писала, че някой е луд. Отбелязвам една обща тенденция (нямам предвид само Desss и само тази тема) да се посочва като положителна и модерна всяка чужбинска практика, което според мен, подчертавам според мен, не е особено разумно.

# 153
Tова и за тук не е практика , но да има хора го правят по една или друга причина и никой не ги осъжда Simple Smile
Хората си преценяват Simple Smile и правят избор.
И въобще не са дезинформирани в това което са решили да предприемат.

# 154
  • София
Десс, кажи, ако е за твоето дете или племенница, или някое близко момиче, ще му обясниш ли как трябва да го направи за всеки случай и как на запад това било нормално? Ама честно кажи, а не от желание да си нормална наред с нормалните западняци  Това, че някъде нещо се смята за нормално, не означава автоматично, че е правилно. Хората всякакви неща смятат за нормални, но  много от тях след време се оказват грешни. Голям праз, че били нормални към момента! Т.нар. нормалност не е валиден аргумент, защото с такъв аргумент изпадаме в състояние на стадно поведение - щом други, които смятаме за значими го правят, значи е правилно. Има достатъчно много рискове и противопоказания, а и колко такива млади жени познава, че да смяташ за нормално едно здраво, право 22-годишно момиче да се подложи на стимулация, която може да й обърка всички хормони, и на пункция, която едва ли е много приятно преживяване. Кое точно си заслужава? Страхът, че евентуално можеби в някой момент ще й потрябват? И кои са тези лекари, които го правят нормално?

# 155
Цитат
Десс, кажи, ако е за твоето дете или племенница, или някое близко момиче, ще му обясниш ли как трябва да го направи за всеки случай и как на запад това било нормално?

Не съм аз тази която ще казва , както и ти !?
Такива решения се взимат и обсъждат с най-близки Wink

И ако ми се иска мнение/съвет  и ако някой не е съгласен с него , нама да го обявя за луд , а ще му пожелая късмет и нещата да се развият по най благоприятният начин.

Сега правиш ли разликата !

Цитат
Хората всякакви неща смятат за нормални, но  много от тях след време се оказват грешни
Излизайки от конкретният случай , дай да не предприемаме нищо в този живот 'Щот може да сгрешим или да не се развият така нещата както при друг Wink
Иначе в конкретният случай нещата са узаконени , информация бол , прави се от хора специалисти ,  хората си преценяват , риска е премерен , е да изключения има както във всичко , и да няма никъде 100%  Mr. Green

Последна редакция: нд, 22 окт 2017, 18:27 от Desss

# 156
  • София
Така, значи, нормално било (кое точно е нормално?), на други места много го правели (колко?), пък като питах как би постъпила ти, и изведнъж решението нямало да бъде твое! Сега схващаш ли разликата? Нито един валиден аргумент не даваш за това едно младо момиче, без някакви показания, да тръгне да си го причинява. Нито казваш, че е безопасно, нито нищо. Значи си много наясно, че няма да си го причиниш нито на себе си, нито на детето си, нито на някое близко момиче. Обаче като е за чуждото, с лека ръка казваш, че било нормално и други го правели, защото всичко се случвало в живота. Дума дупка не прави, нали?
А аз ги разбирам тези, които го правят - или го правят от чист егоизъм, защото искат да се наживеят, или от страх, че още им е рано и не могат да се справят с родителството, или от тревожност за това, което ти му казваш "всичко се случва в живота". Това са все нерационални причини, по-скоро са справяне с някаква тревожност, а не с конкретни обстоятелства.

# 157
Цитат
би постъпила ти, и изведнъж решението нямало да бъде твое!
Аз БИХ постъпила по много начини на ТЕОРИЯ  Mr. Green
както и списващите тук  Wink
уви на практика действията ни придобиват доста често друга посока от това както сме си го мислили  Sunglasses

Аре стига съм те хранила  Grinning
остани си с твойте виждания  Peace
и дано не ти се налага да ги променяш.

# 158
  • София
 Кое точно ще ме накара да ги променя? Какво ще ме накара да накарам право-здраво 22-годишно момиче да замразява зорлем яйцеклетки? Разбирам те, че си хваната натясно, но това са сериозни неща и не върви да се правиш на утрепана с глупави реплики, не си дърдорим за глупости.

# 159
Кое точно ще ме накара да ги променя? Какво ще ме накара да накарам право-здраво 22-годишно момиче да замразява зорлем яйцеклетки? Разбирам те, че си хваната натясно, но това са сериозни неща и не върви да се правиш на утрепана с глупави реплики, не си дърдорим за глупости.

Ако едно 22 годишно момиче няма проблеми това не значи че няма да има такива примерно след 2,3, 4 години . Обикновенно такива продцедури се правят от жени с  предполагаеми проблеми  които са предразположени да възникнат на по-късен етап или пък спортисти , хора с кариери.
Вероятно има изключения  жени   които го правят просто еЙ така  Wink за което ти все говориш.

п.п. Такива продцедури могат да спестят ако се наложи в бъдеще много по неприятни и нещадящи манипулации , в жеалнието семейство да има дете.

# 160
Моля ви се спрете се с тези глупости! Stop
Ще вземе наистина някоя девойка да се засили да си замразява Я. Rolling Eyes
Нали стана ясно, че след 10 години няма да са годни, какъв е смисълът?

# 161
Моля ви се спрете се с тези глупости! Stop
Ще вземе наистина някоя девойка да се засили да си замразява Я. Rolling Eyes
Нали стана ясно, че след 10 години няма да са годни, какъв е смисълът?

Хората са инфорнирани  Peace
всеки си преценява и е наясно с последиците.

За мен може да няма смисъл , за теб също.
При друг може да не е така  Peace

Последна редакция: нд, 22 окт 2017, 19:10 от Desss

# 162
  • София

Да, сериозно  Grinning
Това е ИЗБОР ! и възможност.
Никой никого на сила не кара  Peace

Какъв избор от момиче на 22, здраво и право?
И за каква възможност говориш, след като замразената яйцеклетка не може да седи годна 20 години, че да има някакъв смисъл гимнастиката!?

Никой не кара никого насила, но на мен ми е интересно, защо се предлага ненужната манипулация?
Кой има интерес да ви промие мозъците до такава степен, та да сте готови и здраве да рискувате на децата си, и да хвърляте пари на вятъра? newsm78

# 163

Да, сериозно  Grinning
Това е ИЗБОР ! и възможност.
Никой никого на сила не кара  Peace

Какъв избор от момиче на 22, здраво и право?
И за каква възможност говориш, след като замразената яйцеклетка не може да седи годна 20 години, че да има някакъв смисъл гимнастиката!?

Никой не кара никого насила, но на мен ми е интересно, защо се предлага ненужната манипулация?
Кой има интерес да ви промие мозъците до такава степен, та да сте готови и здраве да рискувате на децата си, и да хвърляте пари на вятъра? newsm78

Тези неща се диагностицират от доктори все пак  Peace

ето виж какво съм писала по-горе Simple Smile

Цитат
Ако едно 22 годишно момиче няма проблеми това не значи че няма да има такива примерно след 2,3, 4 години . Обикновенно такива продцедури се правят от жени с  предполагаеми проблеми  които са предразположени да възникнат на по-късен етап или пък спортисти , хора с кариери.
Вероятно има изключения  жени   които го правят просто еЙ така  Wink за което ти все говориш.

п.п. Такива продцедури могат да спестят ако се наложи в бъдеще много по неприятни и нещадящи манипулации , в жеалнието семейство да има дете.

# 164
  • София
Десс, с какъв акъл го пишеш всичко това за информираността? В случая твоите постове са пълна дезинформация, защото не представяш никаква смислена информация. какво означава, че не означавало, че като е на 22, нямало да има проблеми след 2-4-6 години? ЗвИздИтИ ли ти го спуснаха или си с мислене на застрахователен агент, който подхранва или направо вменява някакви страхове у хората, или наистина си вярваш на това, което пишеш? Едниственото вярно нещо в постовете ти е, че цялата гимнастика със замразяването се прави при показания, но всички показания, които си изброила като кариера, спортисти и не знам какви, не са никакви показания, а са точно в графата "ей така". Показанията са здравословни, а не "искам-ама-не-точно-сега-защото-правя-кариера". Показанията могат да бъдат единствено здравословни, а не невротични.

Общи условия

Активация на акаунт