Има ли значение възрастта на родителите?

• 60 485
  • 837
  •   1
Отговори
# 195
Lana, твоят проблем има решение - малко скъпо, малко риск, но е все нещо - направи си стимулация на яйчниците и събери яйцата докато си /са млади. Има доста места където това се прави. След това ги замразяват и пазят, до момента когато решиш, че си готова. Не е най-доброто решение, струва пари, но ти дава време....

Нямам навика да се заяждам и смятам, че тонът ми съвсем не е остър. И все пак не намирам съвета за добър. Но коя съм аз, че да давам мнения? От моя гледна точка, момичето има поне десет години пред себе си, за да се изучи, реализира, стабилизира финансово, да си поживее, да срещне правилния човек и да поиска да има дете, с две думи дда стане готова за дете. А след това вероятно бих я посъветвала да роди, дори и сама. Не се знае кога и дали ще срещне човека с когото да създаде семейство. За мен просто е по-добре самотна майка на 34-35, отколкото омъжена на 50-55. Мое мнение, не задължавам никого с него. Иначе и докторката от Русе роди на 62, и Алла Пугачова стана майка на 60+, да са им живи и здрави децата, но за мен не е нормално да родиш на тази възраст, а и природата явно така мисли.

# 196
  • София

Скъпи мамички, и бъдещи такива; няма да влизам в тъпи обяснения по злъчните ви забележки. В този случай, не съм посъветвала девойката на 22 години да си направи стимулация и пази яйцата, а й казах, че съществува начин да си "купи време". да обяснявам ли, че човек го право когато види че наближава края на разумната репродуктивна възраст????
КАКИ, много жлъч носите в душите си, кофти....на мен не ми пука, не съм трол; молекулярен биолог; генетик с титли и .тн. глупости см (да ДНА е на английски - да се чете ДНК Simple Smile) във форма съм и децата ми са супер. Ако искате да се заяждате - моля  Simple Smile

Скъпа бабо- мамо, ти тъпите обяснения вече ги даде, затова и получи забележки, които не ти харесаха.
И не, няма как да се измъкнеш по тъча- точно 22 годишното здраво и право момиче посъветва да си замрази яйцеклетките.
Справка- поста ти. Mr. Green

И скъпа бабо, почти наборке, ние се радваме, че децата ти са добре, но съвсем не вярваме, че след като ти си " молекулярен биолог; генетик с титли и .тн. глупости" , те са изключителни.
Да са ти живи и здрави.

# 197
  • София
Още по-зле, ако си молекулярен биолог и генетик с титли, и обясняваш на младо момиче как да си купи време, докато й скефне да ражда. Първо го препоръчай на дъщеря си след петнайсет години, пък после озарявай форума с такова купуване на време на чужд задник! Ама, като опре до детето, което ти е близко до сърцето, тогава те боде всеки път, когато детето вдигне температура, да не говорим за стимулации и пункции. На теб ти е майтап тая работа, защото твоите са малки, ама я, питай тези, които имат вече големи дъщери колко им се иска да се купува време. Би трябвало да знаеш какви са рисковете, и именно заради тези рискове да си мълчиш и най-професионално, вместо да си позволяваш да прекрачваш етичната граница..

# 198
  • някъде в орбита...
Ами, то си е нормално, като помисли човек.
Замразяваш с течен азот, после размразяваш и идея нямаш какво може да се е повредило и до какви аномалии може да доведе.
После третираш " матряла" с каквото там си решил, че трябва и го имплантираш.
Правят се на Господ, учените и помагат, но рискът не е оправдан при здрави и млади хора.
Не е нормално, като помисли човек. Всеки биологичен материал минава проверка дали и как е оцелял замразяването и размразяването, отделно веднъж развил се имплантиран ембрион (и след това бебе) се следи достатъчно че да се установят дадени отклонения. Това, което не се знае все още, изисква доста по-широк времеви диапазон, и както Andariel писа, няма достатъчно база.

# 199
  • София
Чакай, нека молекулярният биолог и генетик с титли да каже. Дотук хич не ми звучи като такава, особено като започна с обясненията за жизненост на себе си и моторното развитие. Най-малкото като генетик и биолог трябва да знае, че при деца на 5 вече не се гледа колко са напред в моторното развитие, дори не в психомоторното, защото не са бебета, а се гледа най вече когнитивтото им такова, а моторното се гледа дотолкова, доколкото издава някои симптоми, примерно една тромавост или несръчност.

# 200
Скъпи мамички, и бъдещи такива; няма да влизам в тъпи обяснения по злъчните ви забележки. В този случай, не съм посъветвала девойката на 22 години да си направи стимулация и пази яйцата, а й казах, че съществува начин да си "купи време". да обяснявам ли, че човек го право когато види че наближава края на разумната репродуктивна възраст????
КАКИ, много жлъч носите в душите си, кофти....на мен не ми пука, не съм трол; молекулярен биолог; генетик с титли и .тн. глупости съм (да ДНА е на английски - да се чете ДНК Simple Smile) във форма съм и децата ми са супер. Ако искате да се заяждате - моля  Simple Smile

Ти може и за астронавт от НАСА да се представяш в бг-мамата. Оставям здравните рискове за 22-годишната настрана, за момента няма достатъчно проучвания и резултати за успешно забременели и износили от яйцеклетки, замразени преди достатъчно голям период години, че да е целесъобразно и практично 20-годишни да си замразяват яйцеклетки за светлото бъдеще, когато ще са напреднали кариерно 40-годишни моми.
https://www.growinggenerations.com/resources-for-egg-donors/how- … frozen-eggs-last/

# 201
  • София
Много интересна информация, мерси! за мен беше изненада, че замразяването на ембриони е доста по-добре изучено, отколкото на яйцеклетки.

# 202
Много интересна информация, мерси! за мен беше изненада, че замразяването на ембриони е доста по-добре изучено, отколкото на яйцеклетки.

Яйцеклетките са с голямо съдържание на вода, по-голямо, отколкото ембрионите, и още при самото замразяване са загивали почти всички - водата като замръзне, клетките се разширяват и се пръскат, ненаучно казано. Има и други проблеми, в сравнение с ембрионите. Сега уж има по-модерни методи катовитрификацията за замразяване, но пак няма практически резултати какво би станало с яйцеклетки, замразени преди 10 години, да речем.

# 203

КАКИ, много жлъч носите в душите си, кофти....на мен не ми пука, не съм трол; молекулярен биолог; генетик с титли и .тн. глупости см (да ДНА е на английски - да се чете ДНК Simple Smile) във форма съм и децата ми са супер. Ако искате да се заяждате - моля  Simple Smile

Скъпа бабо- мамо, ти тъпите обяснения вече ги даде, затова и получи забележки, които не ти харесаха.
И не, няма как да се измъкнеш по тъча- точно 22 годишното здраво и право момиче посъветва да си замрази яйцеклетките.
Справка- поста ти. Mr. Green

И скъпа бабо, почти наборке, ние се радваме, че децата ти са добре, но съвсем не вярваме, че след като ти си " молекулярен биолог; генетик с титли и .тн. глупости" , те са изключителни.
Да са ти живи и здрави.

Червено розест АбсурТ, ако не си разбрала да сега аз не съм износвала ембрионите на дъщеря си и затова няма как да съм бабо-мама.
Имаше един казус преди време, когато младо момиче си беше замръзило яйцеклетки преди химиотерапия, но след нея състоянието не й се подобрява и тя умира. Майка й иска да износи и роди"внуците си". Не знам как завърши тази сага, но моят случай не е този Simple Smile
Предлагам ти следните обръщения към мен (те ще отиват на емоционалния ти и психологичен стату):
"дърта майко" или когато говориш за мен - "старицата майка"
Това, че сме набори (т.е. еднакви паспортни данни) не ни право "биологично или ментално подобни (вече обяних, защо е така).
Приятен ден! Simple Smile

# 204
Това вече е висша форма на егоизъм и липса на здрав разум или помътнено от скръб съзнание. И в Русия имаше жена, която беше наела сурогатна майка, която да й роди внуче от починалия й син. Едно дете обречено да се роди сираче. Може и да се намерят хора за пари, което да го направят, но това не означава, че детето ще е щастливо или, че такава постъпка заслужава адмирации и последователи. То и на Алла Пугачова е прекалено, наскоро дъщеря й стана баба, но тя поне има млад мъж, а близнаците - млад баща. Докторката от Русе си няма никого, на 70г с дете в 1 или 2 клас и вече доста закъсала здравословно. Да предлагаме ли на всяка 60+ годишна (финансово осигурена) да хукне да ражда само защото й се е живяло, правила е кариера, не е могла навреме да се омъжи и т.н.?

# 205
. Най-малкото като генетик и биолог трябва да знае, че при деца на 5 вече не се гледа колко са напред в моторното развитие, дори не в психомоторното, защото не са бебета, а се гледа най вече когнитивтото им такова, а моторното се гледа дотолкова, доколкото издава някои симптоми, примерно една тромавост или несръчност.

Е, това е вече НОВИНА за мен. От кога в България децата на 3-5-7 години са всичките с еднакво физическо развитие. Ако съм разбрала добре всички могат да карат колела и ролкови кънки, да играят бадминтон; волейбол, хандбал и да плетат на една кука - супер!
Това, че 3-годишните могат да пишат на компютър, но че им трябва още малко развитие на когнитивно(психическо ) ниво, мисля, че ме убедихте с доста постове в този форум.
Късмет в развитието ви!

# 206
  • София - Рим и обратно
Първо го препоръчай на дъщеря си след петнайсет години, пък после озарявай форума с такова купуване на време на чужд задник!
На теб ти е майтап тая работа, защото твоите са малки, ама я, питай тези, които имат вече големи дъщери колко им се иска да се купува време.
Ако моя дъщеря е изправена пред подобна дилема, бих я посъветвала не да си замразява яйцеклетки за не-знам-си-кога, а просто да вземе да си роди дете възможно най-бързо. Все ще го изгледаме някак, отколкото да се прави на маймуна с тия замразявания, размразявания и процедури.

# 207
  • София
Ако моя дъщеря е изправена пред подобна дилема, бих я посъветвала не да си замразява яйцеклетки за не-знам-си-кога, а просто да вземе да си роди дете възможно най-бързо. Все ще го изгледаме някак, отколкото да се прави на маймуна с тия замразявания, размразявания и процедури.
Това е точно моето мнение по въпроса. Дъщерята на съседката (23 г.) е с проблем и е посъветвана да не се бави със забременяването. Освен да й предложа варианта със замразяването на яйцеклетки, как не се бяхме сетили.  Wink

# 208
  • София

Е, това е вече НОВИНА за мен. От кога в България децата на 3-5-7 години са всичките с еднакво физическо развитие. Ако съм разбрала добре всички могат да карат колела и ролкови кънки, да играят бадминтон; волейбол, хандбал и да плетат на една кука - супер!

Ами, никога в България 3- 5- 7 годишните не са били с еднакво физическо развитие, но явно осмислянето на елементарен текст не ти се отдава! Mr. Green Mr. Green
И не- не си разбрала не само добре, ами никак.

# 209
Между другото, замразяването на яйцеклетки в БГ е супер евтино- гледах за американски кариеристки, яко ги скубят с по 20К долара. Тук за хилядарка ще те оправят- чудя се как не са почнали бизнеса с репродуктивен туризъм. В Украйна сигурно е още по-евтино, но там пък е рисково, имайки предвид революцийките от време на време...

Общи условия

Активация на акаунт