Има ли значение възрастта на родителите?

• 60 466
  • 837
  •   1
Отговори
# 225
  • София
някой да се сеща от какъв зор се рови в Гугъл и се търсят цени за замразяване? Mr. Green

# 226
https://extendfertility.com/blog/egg-freezing-success-rates

статистиката на кратко:

брой на замразени яица............Шанс за живородени бебета
при 5                                      ........... 15%
при 10                                   ............61%
при 15                                    ............85%

статистиката е валидна за жени замразили яйца на 35г възраст или по-млади

Парите са друга тема, защото цените в различните държави са на базата на съответния стандарт

# 227
някой да се сеща от какъв зор се рови в Гугъл и се търсят цени за замразяване? Mr. Green

Ми главно защото младите поколения са доста тъпи и може всичко да им се продаде, ако се опакова правилно. Мен лично ме интересува феноменът "Парти за замразяване на яйцеклетки" от гледна точка на културата и да определя дали не живеем в дистопия:)

# 228
  • София - Рим и обратно

статистиката на кратко:

брой на замразени яица............Шанс за живородени бебета
при 5                                      ........... 15%
при 10                                   ............61%
при 15                                    ............85%

статистиката е валидна за жени замразили яйца на 35г възраст или по-млади

Напрао мЪ нави! Жалко, че съм минала 35.

# 229
Гугъл=> egg freezing party. Цените са ок. $10,000. В същото време:

"Apple covers costs under its fertility benefit, and Facebook under its surrogacy benefit, both up to $20,000. Women at Facebook began taking advantage of the coverage this year."

В България замразяването започва от 600 лева, което са си жълти стотинки. Не че и в САЩ няма да намериш по-евтино замразяване, но поради разликата в стандарта проучванията ми са, че цените започват от $5,000 и достигат над $15,000.

А вече какво излиза в Гугъл, като напишеш egg freezing party, си е от сферата на дистопичните романи.

По отношение на ценообразуването- и $20,000 да кажеш, някои ще платят. Иначе било ок. $10,000 плюс $500 на година за съхранение. Тоест ако съхраняваш 20 години, си стават баш $20,000.

Ами, айде сравнявай едни и същи неща. Не можеш да сравняваш цената на пълен цикъл инвитро с всичките му процедури с цената за съхраняването на вече извадени яйцеклетки. Жълтите стотинки (600 лева в България) очевидно са 500-те долара в САЩ. Ако ги съхраняваш в България 20 години, колко ще излезе? Без да вземаме предвид, че в световен мащаб се хвалят оптимиститте с най-голямото постижение, че имало единичен случай за жизнеспособен единичен ембрион, съхраняван 15 години, като премълчават това от колко случая и колко ембриона е резултат. То има случаи и на хора столетници, както и такива спечелили от лотарията милиони, ама човек не може да разчита, че ще е от тях, макар че все пак е по-сигурно да доживееш до сто, или да отидеш при Захари, отколкото да замразиш яйцеклетки или ембриони и да ги ползваш след 15-20 години. За яйцеклетки и с единична успешна яйцеклетка не могат да се похвалят, че има оцеляла толкова години.

За пореден път или не четеш, или нямаш способността да разбереш прочетеното. Дай сравнение между цената на идентични процедури и после приказвай за разлики от 40 пъти в цените.

# 230

Ами защото има хора, които искат да знаят, да се информират, да разберат както има и такива, които ВЯРВАТ, че от Искъро по длъбоко нема, от Витоша, по високо нема и от БКП по-добро нема Simple Smile :–)

# 231
отколкото да замразиш яйцеклетки или ембриони и да ги ползваш след 15-20 години. За яйцеклетки и с единична успешна яйцеклетка не могат да се похвалят, че има оцеляла толкова години.

Това може и да е било вярно по твое време, ама сега не е така......
Днес нещата се движат доста по-бързо, особено с "чувствителните сфери" като фертилност, красота, дълголетие.....

# 232
Да де, точно това сравнявам: млада жена иска да замрази яйцеклетки. Стимулация плюс замразяване пак е по-евтина в България. Вече за ин витро е друга история, аз говоря какво им рекламират на момента. Въпросът е пазарен и цивилизационен, не толкова медицински. Общо взето говорим за продаване на надежда, а там ценообразуването може да е всякакво. Че и с парти да им я продаваш. Та историята за цената вече е съвсем различно нещо.

# 233
Да де, точно това сравнявам: млада жена иска да замрази яйцеклетки. Стимулация плюс замразяване пак е по-евтина в България. Вече за ин витро е друга история, аз говоря какво им рекламират на момента. Въпросът е пазарен и цивилизационен, не толкова медицински. Общо взето говорим за продаване на надежда, а там ценообразуването може да е всякакво. Че и с парти да им я продаваш. Та историята за цената вече е съвсем различно нещо.
На каква база по-евтина?

Журналист в сферата на икономиката казваш, че си, затова как можеш да сравняваш числа сами по себе си.

# 234

Това може и да е било вярно по твое време, ама сега не е така......
Днес нещата се движат доста по-бързо, особено с "чувствителните сфери" като фертилност, красота, дълголетие.....

"Статистиката" ти по-горе всъщност е модел за предсказване на някаква успеваемост, на базата на допускания и предположения, въз основа на някакви данни от ограничен брой жени и няма данни колко време са били съхранявани яйцеклетките, но със сигурност не е дълъг период, защото все още няма такива случаи. Иначе е ясно, че за да се сдобиеш с 15-20 нормално зрели яйцеклетки, те ще бъдат замразени. Не може да се извадят на един цикъл стимулация толкова много годни йцеклетки.

Това не е реална статистика, базирана на достатъчно голяма представителна извадка, това е по-близко до правенето на хороскоп като степен на научност.

# 235
Първата стъпка при инвитрото също е стимулация, но вместо да се замразят яйцата се ползват на момента. Ако жената е стигнала до инвитро - това значи, че вече има някакъв проблем. Ако процедурате се направи на младо момиче, то и шансовете за успех по-късно, ако изобщо реши да ползва тези яйцеклетки, са по-големи.
Не ме тълкувайте погрешно - не правя реклама на постиженията на молекулярната биология и медицина, просто е добре човек да знае на време какви опции има, а дали ще ги ползва е въпрос на личен избор и конктрети обстоятелства.
ДА нормалния начин е най-здравословен, ДА раждайте ако можете до 32-33 години, но нека любовта към децата и желанието ви да им се радвате на ви кара да правите компромиси, за които после да вините мъжа до вас или пък някой друг.

# 236
. Иначе е ясно, че за да се сдобиеш с 15-20 нормално зрели яйцеклетки, те ще бъдат замразени. Не може да се извадят на един цикъл стимулация толкова много годни йцеклетки.

Това не е вярно, зависи от възрастта на жената. При млади момичета 15 и повече е нормално да се извадят. При по-възрасните - броят пада

# 237
  • София

Ами защото има хора, които искат да знаят, да се информират, да разберат както има и такива, които ВЯРВАТ, че от Искъро по длъбоко нема, от Витоша, по високо нема и от БКП по-добро нема Simple Smile :–)

Точно от теб няма какво да научат, освен че си зациклила в първите години на прехода, та затова в главата ти е само БКП Mr. Green

# 238
На каква база по-евтина?

Журналист в сферата на икономиката казваш, че си, затова как можеш да сравняваш числа сами по себе си.

На база "лудост и балон". Всеки продукт има един компонент на рационално ценообразуване- оттам нататък има една зона, която икономистите наричат гъвкавост. За някои неща цената може да е много по-висока, просто защото хората са готови да я платят, особено ако има инжектиране на финанси отнякъде под формата на застраховки, насърчителни програми и подобни.

В България грубото ми наблюдение е, че масово все още ценообразуването е по-скоро реалистично, заради липсата на "подплатеност", изключая най-скъпите клиники и болници. Но ако Фейсбук и Гугъл се бъркат, за да плащат за замразяване на яйцеклетки, цената може да се вдигне. Същото като със студентските кредити- затова образованието в САЩ е раздуто и като абсолютна, и като относителна цена.

Та...не си тревожи главата по отношение на икономическата журналистика, там се справям, а някои истории са по-сложни. Та общо взето дори имайки предвид стандарта, пак цените в САЩ ми клонят към балон.

# 239

Точно от теб няма какво да научат, освен че си зациклила в първите години на прехода, та затова в главата ти е само БКП Mr. Green

Не съм, а БКП-то ухае от писанията ти и затова ми се натрапва - нещо като "ухание в мрака"

Общи условия

Активация на акаунт