Има ли значение възрастта на родителите?

• 60 896
  • 837
  •   1
Отговори
# 555
Едва ли някой може да ти отговори какво е страшното по принцип, даже някои могат и романтична да изкарат смъртта, но всеки може подробно да ти обясни какво е страшното в конкретния случай и защо смъртта не е романтична, а е винаги ужасна. Ако ти си в положение да се тревожиш за живота на близък, който не искаш да умре, защото дори не искаш да си представиш живота си без него, ще се сетиш и сама кое ѝ е страшното на смъртта.

# 556
  • Варна
Ох Сирена, ти  си безсърдечна. Не желая да те обиждам, но начина ти на мислене е странен. Връщаш ме в годините на пубертета, когато си мислех, че морето е до колене и за болести и за смърт дори през акъла не ми минаваше. Ама мисля, че си далеко от тази възраст вече.

# 557
Ми то това е смисълът на живота- да го надживееш. Общо взето са ми смешни хора, които са живели десетилетия, но още не са разбрали каква е играта и се шашкат. Отстрани изглежда безсърдечно, но може ли човек пък цял живот да трепери за неща, които не могат да се променят?

Аз не питам за директния страх- сигурно е гадно наоколо да се търкалят трупове. Питам за екзистенциалния страх.

Далеко съм, даже съм във възрастта, в която смъртността се увеличава...но все пак съм виждала и какви ги твори медицината и затова не говоря наизуст, като казвам, че интензивното лечение от един момент нататък е излишно.

# 558

И аз съм такова дете (38 и 46 години съответно) - дали наистина мъката на живота, или поне на детството ми, е възрастта на родителите ми, или изобщо не ми е и хрумвало някога това да е проблем
Обаче децата ти сега имат ли баба и дядо?Познават ли ги изобщо?Ако са живи,трябва да са доста възрастни,значи и за тях да се грижиш,освен за малките деца.
Това е проблема,иначе онази баба от Русе на 62 роди.Всичко може.

По същта логика, ако си родила много млада, пада ти се да гледаш стари родители и внуци едноврвменно. Тогава защо ти е изобщо да рааждаш?!?! Никой никога не може да си направи точен план кога да роди, колко възрастен да е и кога евентуално ще умре. По-добре не го мислете чак толкова, защото така пропускате да се насладите истински на живота си! 💕

# 559
Аз не питам за директния страх- сигурно е гадно наоколо да се търкалят трупове. Питам за екзистенциалния страх.

Ти каквото питаш, не е това, от което хората треперят. За всеки човек ужасът от смъртта си има конкретно изражение и се бои само от него, а не така принципно. Но докато за теб смъртта е само един герой от романите на Тери Пратчет, няма нищо страшно Wink

# 560
  • Наблизо

И аз съм такова дете (38 и 46 години съответно) - дали наистина мъката на живота, или поне на детството ми, е възрастта на родителите ми, или изобщо не ми е и хрумвало някога това да е проблем
Обаче децата ти сега имат ли баба и дядо?Познават ли ги изобщо?Ако са живи,трябва да са доста възрастни,значи и за тях да се грижиш,освен за малките деца.

По същта логика, ако си родила много млада, пада ти се да гледаш стари родители и внуци едноврвменно. Тогава защо ти е изобщо да рааждаш?!?! Никой никога не може да си направи точен план кога да роди, колко възрастен да е и кога евентуално ще умре. По-добре не го мислете чак толкова, защото така пропускате да се насладите истински на живота си! 💕
Защо да гледам внуци?Те родители нямат ли си?За мен бабите и дядовците ми бяха за ваканцията и за хубави моменти заедно,не за отглеждане.Така или иначе и при моите деца ще е подобно,дори и да искам повече.

# 561

Защо да гледам внуци?Те родители нямат ли си?За мен бабите и дядовците ми бяха за ваканцията и за хубави моменти заедно,не за отглеждане.Така или иначе и при моите деца ще е подобно,дори и да искам повече.

Както ти няма да гледаш внуци, така и другата потребителка може да не гледа родителите си. Може те да гледат нея, никой не може да предвиди как ще се стече животът му. 🍀

# 562
На мен пък изобщо не ми е зор за опасването на света - светът ще се оправи, дори да го пренаселим. Wink

И кой ти го каза това. Понеже винаги нема проблеми затова сега България ту я дави вода ту я мори суша, амо това нЕма значение - ще се оправи....от самосебеси, нали?
Просто някак звездите ми го говорят, че индивидът, а не обществото, са за съчувствие
А кой да му съчувства на този индивид, ако няма общество? Тая теория на индивидуализъм ни докара до дередже да не ни пука за нищо, но за съжаление индивида не може да оцелее извън обществото

# 563
  • Наблизо

Както ти няма да гледаш внуци, така и другата потребителка може да не гледа родителите си. Може те да гледат нея, никой не може да предвиди как ще се стече животът му. 🍀
Да,но в случая те да гледат нея е трагедия,която да даде Господ да се случва рядко и подсказва че явно и собствено семейство не е създала,щом родителите трябва да я гледат,а в другия е природния закон.
Не й пожелавам изобщо да легне болна,така че родителите й да я гледат и то толкова възрастни.

# 564

Да,но в случая те да гледат нея е трагедия,която да даде Господ да се случва рядко и подсказва че явно и собствено семейство не е създала,щом родителите трябва да я гледат,а в другия е природния закон.
Не й пожелавам изобщо да легне болна,така че родителите й да я гледат и то толкова възрастни.

А аз ти пожелавам щастие и по-малко съди другите!

# 565
  • Наблизо

А аз ти пожелавам щастие и по-малко съди другите!
Аз не съдя,просто казвам истини ,които не се харесват на хора,които предпочитат да си зарият главата в пясъка.

# 566
  • София
Голяма веселба- ни едно не е отгледала, ама вече обяснява как нямало да гледа внуци, защото те щели да си имат родители. Само забрави да допълниш мантрата, че никой на никого не е длъжен с нищо. Много удобно за сваляне на отговорността и живеене по инфантилному.

# 567
  • Наблизо
Там,където живея,не е прието така или иначе отглеждане от бабите.Иначе въобще не мисля,че никой не е длъжен с нищо  - напротив,но лично аз го разтягам до 2 поколения.
Знам,че ще ми се наложи да се погрижа за родителите ми,както те се грижат за техните.Дано да е само със спорадична помощ и внимание и може би асистент.

# 568
  • София
не е важно къде как е прието, а какво чувства и смята за правилно един човек според съвестта си. Каквото и да е прието, ако на човек отвътре му идва друго, той ще трябва да реши дали да живее според както е прието или според както смята за правилно.  В човешката история всякакви неща са били приети за някакви периоди от време, а ние днес се ужасяваме и ги наричаме варварски.

# 569
  • Наблизо
Ми не го чувствам добре бабите да ми отглеждат децата.Не бих раждала за престиж или нещо подобно - ще родя,защото го искам това дете.А бабите и дядовците ще го виждат спрямо тяхното желание,не спрямо моето (освен в спешни ситуации,но имайки предвид че това ще включва хиляди километри път,наистина трябва да е спешна ситуацията).

Общи условия

Активация на акаунт