Има ли значение възрастта на родителите?

• 61 088
  • 837
  •   1
Отговори
# 675
Има една възраст на човека, между 20 и 35, когато е доста ценен- повече от дете. Дете ново се прави лесно, голям човек- трудно се изгражда.

Но от една възраст нагоре уравнението е друго. Та така. Просто извод, до който съм стигнала, не е задължителен.

Що сваляш възрастта? 60...а 75? 80? дай да я качим малко и пак да помислим за какво точно се борим.

# 676

Що сваляш възрастта? 60...а 75? 80? дай да я качим малко и пак да помислим за какво точно се борим.

За да не говоря хипотетично, затова "свалих" възрастта. При условие, че имам роднина, който наскоро почина на 93 в добро общо здраве, не бих отписала толкова лесно човек на 75, че даже и на 80.

Ти така го смяташ с децата, че може да се направят лесно други, твое право си е, както си е мое право например да смятам майка си за по-ценнна за самата мен, отколкото непознато дете, което пък със сигурност е много по-ценно за близките си от майка ми, от непознати възрастни, че и от други непознати деца, но медицинският стандарт предполага те да са с предимство пред 25-35-годишните възрастни, например в списъци за трансплантации и пр. Слава богу, не самите ние решаваме кои са с предимство,а специалистите в болниците. Тяхно задължение е да решават тези неща безпристрастно.

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 19:34 от кукумицинка

# 677
  • София
Въпросът за избора между родната майка и непознато дете е тъп. Нико не поставя хората в такава ситуация, а който поставя такъв въпрос, не е ясно каква му е целта. Никой не ходи по улиците и да казва на хората "тука има едно лечение, избирай дали тези пари да отидат за майка ти или за непознато дете".

Реалните избори са според реалната ситуация. Всичко останало е дрън-дрън.

# 678
Защо пък този точно избор да е дрън дрън? Постави се казус как някой с възможности бил избрал лечение на възрастна роднина, а в същото време дете имало нужда от лечение......

# 679
Реално не протичат така неща кое избираш, някой с едни контакти урежда лечение на майка си, пари не стигат дали точно това дете или друго, или трети, четвърти 20-30 годишен е останал без лечение никой няма точно да ти каже, тя едва ли е била и само тази баба уредена.
Винаги има и други и тези неща винаги се разбират.
Въпросът е в корупцията- щото това си е живата корупция или търговия с влияние както искате го наречете- дъщерята има инструментариума да уреди такова лечение на майка си без пари  и го правя с пълното съзнание че ощетява някой.
ДРуги може и да искат да го направят, но нямат инструментариума

# 680
  • София
Казусът ти е тъп, изкуствен и изсмукан от пръстите. Дори не виждам смисъл да го обсъждаме.

# 681
Ми не го обсъждай тогава, ако е толкова тъп.

# 682
  • София
Напротив, обсъждам го колко е тъп и безсмислен.

# 683
Изключително полезно обсъждане, мдам......

# 684
  • София

Нямаш право да се бориш за нищо, освен за собствения си живот или този на децата си.

Но, нямаш право да взимаш моя остатък от живот, защото си решила, че не ми е нужен.

Аз съм на 66 и познавам хора на 75, и те като мен искат да живеят.
И имаме право- работили сме, плащали сме си осигуровките, изпълнявали сме си и си изпълняваме всички задължения.

Кукувици като теб нямат право да ни евтанизират заради извратените си възгледи.
Толкова.

# 685
Вече писах за отношението си към евтаназията, не бий сламено чучело, това не е моят аргумент.

Моят аргумент е, че от един момент нататък не може до безкрай да те залъгват, че само още едно лечение и хоп- излизаш здрав с 20 години пред себе си. Защото доста хора искат точно това- залъгване и някакви действия, за да не изпитат шока от осъзнаването, че краят е неминуем.

# 686
Разбира се, че въпрос за избор, който никога няма да стои пред нас и на всичкото отгоре е избор между човек, когото обичаме и непознат, е тъп.
Май темата вече е "Има ли значение възрастта на родителите, за да решим, че са живели достатъчно".
Днес гледах, че хората събират пари за скъпа операция на куче без муцуна, което е толкова осакатено, че няма да може да съществува самостоятелно, вие имате претенции за дължината на човешкия живот.

# 687
  • София
Вече писах за отношението си към евтаназията, не бий сламено чучело, това не е моят аргумент.

Моят аргумент е, че от един момент нататък не може до безкрай да те залъгват, че само още едно лечение и хоп- излизаш здрав с 20 години пред себе си. Защото доста хора искат точно това- залъгване и някакви действия, за да не изпитат шока от осъзнаването, че краят е неминуем.

Не ми говори глупости- колко са тези " доста хора", които ей така се залъгват и чакат ти да се появиш, че да ги светнеш за истината?
Писах ти, че до твоите години е нормално хората да се чувстват безсмъртни, но ти си изключение- била си почувствала полъха на смъртта.
Ми, лягай и мри, като ти е кеф и остави на мира хората, да си изживеят живота колкото им е писан, но в нашия век, не в 17- ти.

И да, явно си против евтаназията- защо ли пък някой трябва да умре без да се мъчи- щом е минал 70- те?

# 688
Доведената ми баба (не знам дали това е термина, жената, за която се омъжи дядо ми по бащина линия след развода с баба ми) й откриха рак на гърдата на около 67-68-годишна възраст - това преди 10тина години. Лекуваха я и още е жива, успя да се пребори. Нещата не са толкова прости. Сирена, ти си философ. Биологията е нещо доста по-различно. Там има базови правила като практически всички имат изключения. Дори Централната Догма на Биологията (че информацията върви в посока ДНК - РНК - Белтък) среща своите изключения в някои вируси, както и прионите. Никой няма да остави близък човек без да се опита поне да разбере дали той не влиза в изключенията.

Бабата на МП си замина без да е боледувала от нищо на 90 години. Според твоите сметки на 70-80 е трябвало да се възприеме сама за пътник. Ама не е така. Тя до последно обикаляше, ходеше дори на планина, из парковете, разхождаше се, четеше книги и си слушаше радио. Ако споделяше твоята философия, щеше да си замине по-рано, щото след 70 щеше да си каже, че повече няма смисъл от нищо, щеше да се залежи и край.

# 689
"живота колкото им е писан" - е нещо много различно от борба за живот на всяка цена.

Общи условия

Активация на акаунт