Има ли значение възрастта на родителите?

• 60 940
  • 837
  •   1
Отговори
# 795
Само аз ли съм в потрес от това, че се дискутират случаи на болни, несамостоятелни жени, които очевидно са били изнасилени и въобще не се отразява, че става дума за грозно престъпление и потъпкване на техните права?! Защо не са на място където да са сигурни и спокойни и да живеят до максимума на възможностите си без издевателства върху тях?

В едно по-различно общество, което сигурно никога няма да постигнем, биха се търсили престъпниците, а не пиперливата сензация в това, че жена не различава кукла от бебе. Повръща ми се.

Абсурт, нищо не разбирам какво ми цитираш и обясняваш. Изгубила съм три бебета. Да легна и да умра ли или да се стерилизирам доброволно в резултат на това?

# 796
  • София

Абсурт, нищо не разбирам какво ми цитираш и обясняваш. Изгубила съм три бебета. Да легна и да умра ли или да се стерилизирам доброволно в резултат на това?

Ами, чети и разбирай, аз съм написала черно на бяло, че не коментирам твоя случай.
Съчувствам ти за загубата.
Твоя работа е да решиш какво да правиш, но е тъпо да се заяждаш, само защото личното ти преживяване не влиза в темата.

# 797
В този смисъл, разбирам Елена и Магдена- те са привърженички на правото да убиваш зародиш след зародиш, с надеждата да стигнат до здраво.

Приели са и себе си да унищожават аборт след аборт- да имат дете на всяка цена.

Не ти ли е поне малко, ама малко неудобно, ей така, от кумова срама? Досега - с ръка на сърцето -
 никой не си е позволявал да ми обясни като теб каква съм и какво ми има защото е такава съдбата ми. Даваш ли си изобщо сметка - колкото и да си изгубила връзка с реалността от киснене и дръглене във форума - че срещу теб седи реален човек с реална трагедия?

Но знай едно: каквото и да ми се е случило, не ме е унищожило, няма да успееш и ти със махленската си злоба, колкото и да сипеш нарочно сол в раните.

А за думите си и делата си всеки отговаря. Стоя напълно за моите, че за да се правят такива изказвания като горното, насочени лично към човек, който ти каза вече че е изгубил 3 деца за 5 години не по собствен избор, се изисква или злоба, или невменяемост.

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 15:19 от elenna

# 798

Не ставай смешна, ами прочети каква е била доктрината на Хитлер.

За чистата раса ли? Чела съм я. Също съм говорила с  представители на немска родителска организации на хора с интелектуални затруднения. Създадени са през 50-те години, защото дотогава в Германия е нямало такива хора. Сещаш ли се защо?

# 799
  • София
В този смисъл, разбирам Елена и Магдена- те са привърженички на правото да убиваш зародиш след зародиш, с надеждата да стигнат до здраво.

Приели са и себе си да унищожават аборт след аборт- да имат дете на всяка цена.

Не ти ли е поне малко, ама малко неудобно, ей така, от кумова срама? Досега - с ръка на сърцето -
 никой не си е позволявал да ми обясни като теб каква съм и какво ми има защото е такава съдбата ми. Даваш ли си изобщо сметка - колкото и да си изгубила връзка с реалността от киснене и дръглене във форума - че срещу теб седи реален човек с реална трагедия?

Но знай едно: каквото и да ми се е случило, не ме е унищожило, няма да успееш и ти със махленската си злоба, колкото и да сипеш нарочно сол в раните.

А за думите си и делата си всеки отговаря. Стоя напълно за моите, че за да се правят такива изказвания като горното, насочени лично към човек, който ти каза вече че е изгубил 3 деца за 5 години не по собствен избор, се изисква или злоба, или невменяемост.

Елена, ето просторното обяснение твое, в отговор на това, че темата която дискутираме не касае твоя случай.
Прочети внимателно какво си писала и дали в това ти писание не е застъпено мнението, което казах че разбирам защо поддържаш!?
АбсурТ, много неприятно дискутираш, защото си измисляш и сменяш сценариите. Но ще се опитам все пак да ти отговоря. Доколкото разбрах хипотетичната/реална ситуация, жена със здраво или болно дете иска да има второ, а е носител на моногенно или друго наследствено заболяване. Но нещата са далеч откакто си ги представяш:
1. Ако вземем например моногенното заболяване муковисцидоза, рискът е максимум 50%. Обърнато, 50% шанс за здраво бебе. При целия напредък на генетиката, един селектиран здрав ембрион дава 60% за бременност в най-модерните и напреднали клиники в САЩ. В Бг условия: значително по-малко. А цената - физическа и парична - никак не е малка. Стимулация за ин витро, неуспяла, може да има в пъти по-съкрушителен ефект отколкото аборт по медицински причини в 11-12 седмица.
2. Никой не кара жената НАСИЛА. Няма закон, порядки, или семейство, което да я бута. Прави избор, личен и свободен и информиран.
3. Ти, която се мислиш за недосегаема, вече не си на детеродна възраст. Но децатата ти и внуците, при всяко забременяване като здрави, млади, неболедуващи от нищо хора имат: 20-25 процента риск от фатални хромозомни грешки (често прекъсващи импланирана бременност толкова рано, че жената дори не получава положителен тест), около 1 процент риск от количествени хромозомни аномалии установени пренатално след първи триместър и/или след раждането (синдроми на Даун, Патау, Едуардс са най-честно срещаните), 10-15 процента риск от преждевремнно раждане с потенциал за много сериозни увреждания от това, 3-5 процента риск от случайни сериозни заболявания/дефекти по рождение (например липса на мозък или необразувано сърце), и комбинирано под 1 процент риск от смърт при раждане или загуба на бебето по случайни причини, например оплетена пъпна връв. В работата си ежедневно обработвам тези данни. И какво излиза: май стана някъде към 50% и техния шанс от положителен тест за бременност да се роди здраво и незасегнато от нищо дете. Статистиките от там нататък какво може да му се случи няма да ги започвам.

Ако не си живяла дотук под похлупак, не е нужно да си статистик или специалист по майчино и детско здраве, за да знаеш, че за всеки пример около теб на здраво дете, има поне 1 трагичен. Казва се естествена селекция, природа, еволюция и засяга всички по равно, без оглед раса, интелект или пари. Цялата модерна акушер-гинекология и репродуктивна медицина бори тези статистики и тези рискове; напредъкът е голям, но пак сме дотук. Всеки един лекар ще ти каже, че такава увереност, с която ти сипеш диагнози и предлагаш решения, дори и те нямат. В личния ми кръг имам пример за това как един от най-известните специалисти в света съветва жена носител на моногенно заболяване с фатален изход (мускулна дистрофия), да опитва естествено, защото и дава по-голям шанс за здраво дете: тя няма нито здраво, нито болно биологично до момента, че го да ражда за да гледа някой, има осиновени две деца, едното здраво, едното със специални нужди, поради които е било оставено за осиновяване. Жената има вече един аборт по медицински причини.

И въпреки това, хората раждаме, обичаме, живеем, борим се, страдаме от избори и пак ги правим от желание да сме по-щастливи: защото в това е смисълът на цялото ни съществуване. Някой го наричат "човешко състояние", това е то. Без болка и загуби никой не е минал през отредените ни години. Но независимо дали са ни отредени по-малко болезнени карти, или немислимо трагични, принципите на състрадание и смирение диктуват не да сеем наляво и надясно какво е патологично и какво нормално, но да си кажем, както и да кажем на човек попаднал в тази ситуация: "Съжалявам, не разбирам и не знам какво ти се случва, но очевидно е, че не е лесно и много, много боли. Желая ти мир и по-добри дни." да помогнем с каквото можем, а ако не можем, поне да не вредим и да не трупаме още болка на другия с ненужни приказки и действия.

Това е много, много лесно, но се иска едно съвсем друго ниво на мислене, интелект и отношения, което не демонстрираш. Ти си запецнала на ниво "за мене това е патология пък". От теб зависи там ли ще си седиш или ще прогресираш. Някои науки и религии казват, че така или иначе събития ще дойдат и ще те принудят да прогресираш, чрез теб или близките ти. Колкото повече съдиш и се пениш, толкова по-скоро и по-силно ще те треснат, казват тези които го наричат карма, Господ, съдба и т.н. това явление. Не вярвам много на тях, и все пак доста примери на фататици има около мен, прозрели за емпатията чак когато и в техния двор удари трагедията. На ФБ имах позната която денонощно сипеше материали против абортите, докато не установи в 20 седмица на видеозон, че детето и няма формиран мозък. Направи аборт и сега пък е активист за правото на свободен избор и благодари всеки ден, че законът не беше сменен така както по-рано искаше (за забрани аборти), за да може да постъпи така както направи. И сама казва, че тъй като е имала право и достъп на медицински аборт, в болница, с упойка; на грижи след него и на изследвания, е родила вече 2 здрави деца след това, за 3 години. Ако нямаше как да направи този аборт при тез условия, най-малкото щеше да и коства още много месеци травма и страдание да роди дете без мозък и да погребе. Изводите оставям на теб.

Помолих най- учтиво, да уважавате фактите, а не да ги измествате с емоции.
Тук не се обсъжда ничия трагедия, най- малко пък на съфорумка, а се обсъжда ситуация и всеки си дава мнението.
Нито ти знаеш аз коя съм и каква съм, и дали дори не съм травестит, нито аз знам коя си и каква си, за да се заблуждаваш че съм тръгнала да те обиждам, да ти злобея и ако все още не можеш да вденеш, то можем да поспорим на кого му отива определението ти за невменяемост.[/quote] Peace

# 800
ТИ, Абсурт, се обръщаш ЛИЧНО към МЕН, с твърдението, че убивам ембриони и унищожавам себе си за да имам дете на всяка цена. Ако ще и да се пукнеш, няма как да се отменеш от това. Това те прави ТЕБ изключително грозен човек. Надявам се никога живота да не ме среща с такива.
Иначе, стой си и си лафи теоретично какво да прави една майка загубила децата си с такива, на които това им е приятно и им носи удоволствие. Давай си меродавното мнение. За МЕН, такива теми са заредени с толкова лична болка, че освен ако не мога да кажа нещо да подкрепя хората, не стъпвам около тях. Моя е грешката, че тъй като не кисна нон-стоп във форума, се опитах да водя разговор с местния сеирджия на човешка болка. Сега виждам, че другите отдавна са се отказали.

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 16:15 от elenna

# 801
  • София
ТИ, Абсурт, се обръщаш ЛИЧНО към МЕН, с твърдението, че убивам ембриони и унищожавам себе си за да имам дете на всяка цена. Ако ще и да се пукнеш, няма как да се отменеш от това. Това те прави ТЕБ изключително грозен човек. Надявам се никога живота да не ме среща с такива.
Иначе, стой си и си лафи теоретично какво да прави една майка загубила децата си с такива, на които това им е приятно и им носи удоволствие. Давай си меродавното мнение. За МЕН, такива теми са заредени с толкова лична болка, че освен ако не мога да кажа нещо да подкрепя хората, не стъпвам около тях. Моя е грешката, че тъй като не кисна нон-стоп във форума, се опитах да водя разговор с местния сеирджия на човешка болка. Сега виждам, че другите отдавна са се отказали.

Елена, мисли каквото искаш, вече не ми пука- направих си труда да ти изровя писанията в отговор на ремарката ми, че не се обсъжда твоя случай.!
Твоите емоции са си твои и не аз отговарям за тях.
Мрази, оплювай и се изживявай като ника- жертва, нападната в един форум и в една тема, която всячески се опитваш да изкараш, че теб и твоята история обсъжда, от друг ник- грозен...........
Успех

# 802
Не е за вярване, ама... Ще защитя Абсурт в спора.
Елена според мен много драматизира. Честно казано, не ми и беше интересно да ви чета свадите, ама реших да се намеся като арбитър. 10 коментара за това, че написаното от Абсурт не се отнасяло за нея и тя пак продължава да напада и едни и същи да говори. Трябва да се смени темата вече, че хем се изчерпваме, хем почна да става грозно.  Вместо да я сменяме, най-хубаво би било да си се върнем на първоначалната тема.

# 803
Аст, ако трябваше да се явяваш на изпит, свързан с дееспособността, умствената изостаналост и т.н., още на първа и втора точка щяха да те зацафарят. Правиш копи и пасти, ама не си вникнала в това, което си копирала. Ама, грам не си вникнала. Дори се съмнявам да си го прочела внимателно. Как скочи на дееспособността и неадекватността не знам. На мен ми е трудно на открия това, което си написала вярно, а ако тръгна да изброявам всички грешки, няма да ми стигне числовата редица.
Ами ти нали работиш с деца с дефекти, затова и не съм ти попаднала в обхвата Simple Smile за да ме зацафариш Simple Smile

# 804
  • София
Ти си с огромен, мега-хипер-като-черна-дупка дефект в мисленето. И не стига, че не си наясно, ама дори не четеш това, което копираш. Невероятно нагла в некомпетентността си.

# 805
Andariel, Не се напъвай да търсиш, това е линка, д-ри са го писали, не аз

http://logopedico.com/umstvena-izostanalost/

# 806
  • София
Ти хубаво ми даваш линк, ама не си прочела това, което си копирала,  това си личи по начина, по който го коментираш и използваш в частта с адекватността и дееспособността. Твоето е робско копиране - хабер си нямаш какво пишеш.

# 807
elenna, аз мога само да се възхищавам на силата ти да искаш и да се стремиш да имаш щастие. Рисковете, които ти си поела аз не бих могла да направя, но това не е отрицание на това което си направила. За мен забременяването до раждане на здраво дете е непосилен риск, но калкулиран риск. Ти не си луда, а героиня;  аз не съм като теб и приех да не реждам дете, което можеше да носи осакатяващо заболяване. Но това не те прави теб или мен  по-лоша - това е въпрос на личен изобр за това колко искаш да понесеш, за да бъдеш щастлива.

# 808
Ти хубаво ми даваш линк, ама не си прочела това, което си копирала,  това си личи по начина, по който го коментираш и използваш в частта с адекватността и дееспособността. Твоето е робско копиране - хабер си нямаш какво пишеш.
Благодаря, вече го написа. Аз за разлика от теб ЦИТИРАМ, не интерпретирам написаното. Не виждам смисъл да ти отговарям. Но ще посоча само едно :
Според съвременната медицина слабоумието не е заразно.......аз сериозно започвам да се замислям върху този извод Simple Smile

# 809
  • София
Сори, ама "децата с дефекти" разбират повече от теб! Интересно кой кого е заразил със слабоумие?

Общи условия

Активация на акаунт