Нашите кухни - 71

• 110 705
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
С подлепка няма значение колко см. е плотът. Говоря за без подлепка, доколкото разбрах искат без подлепка да им е плотът. 3 см без подлепка изглежда много добре, но и 2 см. без подлепка не е зле.

# 16
  • Под звездите
Пак ще питам за мнение за конкретни неща този път, моля за мнение за/против на тези които имат опит с марките.

Хладилник AEG     Хладилниците ще са два и няма да са вградени, единия ще е Самсунг може би.

Фурнa за вграждане AEG

Индукционни котлони AEG

Съдомиялнa AEG

Пералня със Сушилня AEG

Абсорбатор мъжа ми избра PYRAMIS, но аз съм чувала не добри неща за него и сега се чудим между Тека и Еуролукс

За микровълнова все още се чудя дали искам да е вградена или свободно стояща.

# 17
А защо ще са два и различни марки и модели? Те един до друг ли ще са?
На котлоните не ми харесва, че са с метален профил. Имах котлони с такъв и сегашните без са по-добре при забърсване.

# 18
  • Countryside
Маделин, след кухнята имах драми с пердетата и напълно съм изключила да се похваля. Даже я наснимах, но забравих да пусна снимките. Все още чакаме меката мебел и ни остана да купим маса и столове и се нанасяме.
Надявам се до две седмици да пусна снимки и на ползваща се кухня.
Едит: момичета свалям снимките. Ще пусна пак като започна да я ползвам интензивно.

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 00:19 от Сиренце

# 19
Честита кухня. На мен ми идва в повече гланца по плочките, съчетан с гланц по вратичките. А този кафяв кант на плота....какъв е?

# 20
Толкова е светло, чисто и приятно - браво, Сиренце, прекрасна е! Благодаря за снимките!   bouquet
Единственото имам лека забележка за нюанса на дървото - цялата кухня излъчва такава свежест и изведнъж това тъмно червено-кафяво, все едно е част от друга кухня. Нооо, важното е на теб да ти е красиво и приятно, пожелавам ти много щастливи моменти в нея.  Hug  Ще чакам с нетърпение снимки и като си я подредиш.

Аз вече от 5 месеца си ползвам кухнята, но все още си я доподреждам, размествам, аранжирам - голям ми е кеф да се въртя в нея, не мога да й се нарадвам, предполагам с всички е така. Crazy Вчера обаче, докато си разцъквах сайта на Икеа, какво да видя - лампите, които сложих над барплота, вече не се предлагат. Направо не мога да повярвам какъв късмет извадих, това беше един от големите препъни-камъни. Колкото повече лампи гледам, толкова повече виждам, че по-подходящи от тези нямаше да намеря, а ако трябваше сега да избирам, щеше да е непосилна задача.

# 21
Честита кухня. На мен ми идва в повече гланца по плочките, съчетан с гланц по вратичките. А този кафяв кант на плота....какъв е?

Има нещо такова, но иначе изглежда страхотно, според мен тук таме с някой акцент ще изглежда чудесно.

# 22
  • Пловдив
Пак ще питам за мнение за конкретни неща този път, моля за мнение за/против на тези които имат опит с марките.
 Фурнa за вграждане AEG
Съдомиялнa AEG
 Пералня със Сушилня AEG
Ние имаме съдомиялна АЕГ, но не точно този модел, по-стара е. Доволни сме, за 12 комплекта е. Вече е на 5 години и не сме имали никакви проблеми.
Пералнята ни също е на АЕГ, но е без сушилня. За съжаление не мога да кажа нищо за сушилните.
Печката също ни е АЕГ, но е свободно стояща. Също сме доволни.
Като цяло сме доволни от марката АЕГ.

# 23
Да споделя и аз за АЕГ - съдомиялна, но по-голяма, за 5год. без проблем. Имам пералня и сушилня/ отделни уреди/ на 2 и 3 години - също без проблеми. Фурната ми също е АЕГ и съм доволна. Доволна съм от АЕГ като качество и съотношение на цена / качество.

# 24
Сиренце, кухнята ти ми харесва много. Да си я ползваш с удоволствие!

# 25
  • София
Сиренце, чудесна е! Много ми харесва, и дървото ми допада, хубав акцент! Кажи за плота, и на мен ми стана интересно. Технически камък 1,2 см върху дървена основа ли е? А мивката от камъка ли е направена или е бяла за вграждане под плот? С удоволствие да си я ползваш! Simple Smile
На нас преди два дена дойдоха да ни вземат размерите за плота и сега ще чакаме три седмици за монтажа. След това ще поръчваме стъклото за гърба и пак ще чакаме и накрая майстора ще накачи вратичките и ще довърши. Изобщо... голямо чакане ще падне.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 11:55 от tasia

# 26
Сиренце

Уникална! Браво

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 08:41 от nenen

# 27
  • В друг свят...
Благодаря на всички по дискусията с дебелината на плотовете. Особено на Renko и borka01 за снимките. Идеята ми беше дали да пестя от подлепка на плота (от най-скъпите техн. камъни съм уцелила), но май няма да е много спестяването. За гранита се бях поотказала заради необходимостта от някаква импрегнация (за да не поемал това онова), а и цветово не намерих това, което исках. Раздвоена съм...на техн. камък слага ли се горещо...например ако извадиш от фурната?
Благодаря и на rgzi за котлоните, супер изглежда, но определено трябва да си сигурен в майстора. При мен казаха, че не са правили, така че не ми се рискува.

# 28
  • Бургас, София
Благодаря на всички по дискусията с дебелината на плотовете. Особено на Renko и borka01 за снимките. Идеята ми беше дали да пестя от подлепка на плота (от най-скъпите техн. камъни съм уцелила), но май няма да е много спестяването. За гранита се бях поотказала заради необходимостта от някаква импрегнация (за да не поемал това онова), а и цветово не намерих това, което исках. Раздвоена съм...на техн. камък слага ли се горещо...например ако извадиш от фурната?
Благодаря и на rgzi за котлоните, супер изглежда, но определено трябва да си сигурен в майстора. При мен казаха, че не са правили, така че не ми се рискува.
Не мисля, че подлепката ще ви спести сериозна сума, но питайте все пак каква е цената със и без.
На мен гранита не ми допада като шарка и не съм се интересувала от качествата му, не съм особено запозната. Знам, че е най-издръжлив на топлина и дребни драскотини се оправят сравнително лесно, но за попиването на течности не помня.
Не е желателно да слагате много горещи съдове върху техническия камък. Смолите, които участват в състава му, може да се разтопят и да променят цвета си, което няма поправяне. По-добре използвайте подложка. Има определени разработки на технически камък, които издържат на по-висоока температура, но и цената им беше значително по-сериозна. За жалост не помня на коя марка бяха и име на материала. Аз като цяло мисля, че подложка на всеки тип плот е добра идея. Дори и да не го повреди трайно температурата, ще започне да се захабява по-рано, ако не го предпазвате.
Как така не са правили? Хората, които ще ви изработват техническия камък не са правили такова рязане на плота ли или майстора на кухнята?

# 29
  • Countryside
Сиренце, чудесна е! Много ми харесва, и дървото ми допада, хубав акцент! Кажи за плота, и на мен ми стана интересно. Технически камък 1,2 см върху дървена основа ли е? А мивката от камъка ли е направена или е бяла за вграждане под плот? С удоволствие да си я ползваш! Simple Smile
Плотът е от керак 6мм върху орехов МДФ. Мивката е отлята заедно с плота. Акцентът е ореховия плот и ореховия МДФ, иначе ще е много бяло. Цялостната комбинация ми харесва като краен резултат, въпреки че докато сглобявах пъзела имах съмнения.

Общи условия

Активация на акаунт