Нашите кухни - 71

• 111 661
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
  • Countryside
Сиренце, честита кухня! Страхотна е! Със здраве да се вихриш в нея Simple Smile
Вече добих реална представа как ще изглеждат фурната и микровълновата една над друга, същите са ни, но черни Simple Smile
Мерси, аз още преглъщам цената на микровълновата...но са красиви и еднакви една над друга.

# 46
  • Под звездите
Мое мнение, по-добре без полимерна мивка, ако има пари за по-скъпа като куадрата е ок.
И аз не искам полимерна още повече, че можем да си позволим и по-скъпа, не говоря за безумно скъпа, но в къщи винаги техниката е на почит и за нея никога не се пести, а за другите неща не е така.

# 47
Сиренце, страхотна е кухнята! С голям кеф да си я ползваш Simple Smile Аз също бих искала да видя и холовата част.
Madeleine, чакам с нетърпение да покажеш кухнята си Simple Smile
При мен всичките ми идеи се наложи да се променят, заради пари, майстори, какво можем да намерим и т.н. Много ме е яд, защото имах една картинка в главата, и вече си представях, каква ще ми е кухнята, и като цяло холо-кухнята, но това е то. Междувременно сме поръчали фурната и плот за вграждане, ММ ги избра, стана страшно бързо, не успях да се допитам предварително за мнението ви, но аз пак ще питам:
Скрит текст:
Четох, че харесваните мивки са на Бланко, но тяхната цена ми идва в повече. Какво мислите за Фат? По-точно за тези новите фатгранит.

# 48
Сиренце, възможно е на моя монитор да изглежда червеникаво дървото. Все пак кухнята е разкошна, аз обичам точно такова усещане - на чистота, простор, светлина. Какво по-хубаво от това?!  Hug
Ще издадеш ли какви са перденцата? Simple Smile

Flash*, не мисля, че ще откриеш в готов вид това, което търсиш, поне аз не съм виждала никъде овална разтегателна маса в бяло и тъмно. Мяркала съм правоъгълни в бяло и дървесно в различни нюанси (в Jysk, Como, Явор), но предполагам, че това няма да ти свърши работа. Може би е най-добре да си харесаш маса като форма и стил (в Явор има доста овални маси) и след това, когато имаш възможност, малко DIY. Simple Smile

Asmegin, аз моята кухня я показах още като й свалихме найлоните от ремонта. Simple Smile Тогава беше само бяла, сега вече си има цвят и живот, но снимки ще покажа по-натам.

# 49
  • Варна
Мерси Madeleine, надявах се обикаляйки да сте зърнали някъде моята маса.Simple Smile
Сегашната ми маса е овална, т.е. това което ми трябва като размери. Имах намерение да я преобразя, основата и краката са дървени, но плота е някаква плоскост с фазер.Sad И понеже не съм убедена, че ще стане, и моя мъж снощи каза 'Ако една маса ще те направи щаслива - купи си я." И реших по по-лесния начин да стане. Евентуално. Simple Smile
Но ще ида в събота до Явор да им видя масите аз.

# 50
Madeleine, не съм чела всичките теми, възможно, снимките са били в някоя от непрочетените от мен. Може ли да ме ориентираш коя тема да прегледам?

# 51
Някой вграждал ли е пиролитична фурна в кухненски шкафове на Икеа? Зачудих се дали биха били достатъчно издръжливи. Ще и осигуря вентилационен отвор, тъй като над нея има и индукционен плот.

Това ми стана интересно и на мен, тъй като възнамерявам да сменям печка. Също така, от форума за печки ме пратиха тук Wink за да попитам, дали ще можем сами да си я сложим или ще ни трябва майстор.

# 52
  • Sofia
Някой вграждал ли е пиролитична фурна в кухненски шкафове на Икеа? Зачудих се дали биха били достатъчно издръжливи. Ще и осигуря вентилационен отвор, тъй като над нея има и индукционен плот.

Това ми стана интересно и на мен, тъй като възнамерявам да сменям печка. Също така, от форума за печки ме пратиха тук Wink за да попитам, дали ще можем сами да си я сложим или ще ни трябва майстор.

Зависи колко разбира мъжа ти от дърводелство и тоци Simple Smile . Моят сам я сложи, свърза, изрязва плота за котлоните и мивката с подръчни материали Simple Smile  За вилата,де....за в къщи ще е с техн.камък и няма как да се вихри Simple Smile

# 53
  • Русе
Сиренце, възхищавам се на изчистения дизайн и оригиналните идеи. Със здраве и удоволствие да си ползвате новата кухня!

Аз, докато си чакам шкафовете, взех да се оглеждам за маса за хранене и столове.
Харесвам белички или цветни, от Икеа или Юск. Някои от тях са без тапицирана седалка... Чудя се дали ще са удобни, задължителна ли ще е възглавничка ?
Някой ползва ли ежедневно приблизително подобни: http://www.ikea.bg/dining-room/Dining-chairs/Stackable-and-folda … e-53563/60246080/

# 54
Сиренце, много хубава кухня! Плочките за гръб са страхотен цвят!

Скъп ли е много плота от този материал?

# 55
  • Countryside
Сиренце, много хубава кухня! Плочките за гръб са страхотен цвят!

Скъп ли е много плота от този материал?
Радвам се, че се харесват, гръбчето ми беше драма дълго време, мислех стъкло, но накрая заложих на плочки. Надявам се освен красиви да са и функционални. Освен това се връзват идеално с цвета на цялото помещение.
Плотът е доста скъп,  затова не е цялостно, а само облицовка върху МДФ. Но за мен отлятата мивка, липсата на водобранна лайстна и силикончета надделя над техническия камък. Ако имаш интерес ми пиши на лични за цена и фирма.

didib, точно тези столове сме харесали и ние, но бели. На проба са много удобни. Мисля, че и без възглавничка ще са ок. Пробвай първо без, ако не ти е удобно винаги можеш да купиш възглавници.

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 00:22 от Сиренце

# 56
Сиренце, много хубава кухня честито! С удоволствие да се въртиш из нея Smile

А защо ще са два и различни марки и модели? Те един до друг ли ще са?
На котлоните не ми харесва, че са с метален профил. Имах котлони с такъв и сегашните без са по-добре при забърсване.
Хладилниците ще са два големи единични, а не един голям двоен, защото у дома постоянно се чупят и то в почивни дни или празници и няма как да се отреагирва на момента, в смисъл няма наличен майстор. Няколко пъти се е случвало и съм хвърляла храна, което най-мразя.

Drago помня, че беше пуснала линк на филтъра под мивката ти от Амазон, би ли го пуснала отново, за да го покажа на мъжо?

Чудесно разбрах идеята за двата хладилника. Точно поради тази причина и аз сложих два хладилника в новата кухня Relaxed Само не разбрах защо ще са различни, това ме притесни от естетическа гледна точка ако са видими и двата или един до друг. При нас са два еднакви. Имат повече полезен обем от Side by Side моделите и имаха всички екстри които исках: Total no frost, чекмедже 0 градуса, Holiday режим и т.н. не ми се наложи да правя компромиси.

Не знам къде е останала онази снимка на филтъра, че от тогава трих снимки, прехвърлях, но ето една от интернет, която е 1:1.
Този филтър върви или с отделна батерия за филтрирана вода или с батерия, която е комбинирана - за чешмяна и за филтрирана едновременно. Сигурно го има и като отделна филтрираща система да се сложи на съвсем друга батерия. Аз като поръчвах ги нямаше в БГ и я взех от  Амазон.фр, че беше най-добра там цената.
Скрит текст:

Имам мивка на Шок и съм доволна. Мисля, че може да се намери на добра цена и от промоционалните им модели, вижте дали няма да ви хареса нещо. Те не мисля, че са по-лоши от Бланко.

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 11:17 от drago_2008

# 57
Момичета,  търся да си купя маса с цветове като тази на снимката,  бяла с тъмен плот. Ще ми се да е елипса, разтегателна. Тази е икейска според мен и предполагам плота е боядисван защото двуцветна не я видях да се продава.  Ако сте  мяркали подобна да ме ориентирате къде да търся?
Скрит текст:
Ако намериш този модел може да питаш дали не могат да ти го изпълнят според твоите критерии. Ако е българска фирма, може и да го направят. Аз купих от Айко масивна дървена холна маса, която беше даже внос от Италия по спомен и се съгласиха да ми я пратят от там необработена, за да мога аз да я направя в цвета, който искам. Така, че не се отчайвай ами поразпитай.

# 58
Моята пиролитична фурна е вградена във висок икейски кухненски шкаф и нямам никакъв проблем. Икейските долни шкафове за вграждане на фурна и котлони  по-принцип са по-дълбоки и по-високи от тези които по-принцип се правят у нас и имат повече място за вентилация..

# 59
Моята пиролитична фурна е вградена във висок икейски кухненски шкаф и нямам никакъв проблем. Икейските долни шкафове за вграждане на фурна и котлони  по-принцип са по-дълбоки и по-високи от тези които по-принцип се правят у нас и имат повече място за вентилация..

Благодаря за отзива. Моята кухня вече е у дома, само остава да я сглобим. Именно дълбочината на шкафовете ще ми позволи да скрия микровълновата в тях. ММ не я иска на плота, а е сравнително нова и не искам да я сменям.

Общи условия

Активация на акаунт