Нашите кухни - 71

• 111 889
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Черна станция, имаш едно вино почерпка от мен. В момента съм си пуснала клипчето на тв, бе голям кеф. Не съм се сетила до сега, че и без пари ми излезе.

А ако си купиш и един инфрачервен излъчвател да го окачиш над ТВ-то, съвсем истинско ще стане Joy

# 391
Ех, сега вече много ме е яд, че послушах мъжа ми и в крайна сметка си купихме камина на дърва! Ама и той с тези предрасъдъци - това било истински огън, иначе не било същото.

Ех!...  Simple Smile Нашият огън да не би да е фалшив?  Wink Сега като сложим и декоративните дръвца да горят вътре и съвсем като старовремска камина ще го докараме усещането, само пукането и пращенето няма да го има.  Laughing

Електрическият огън също е вариант, макар че ето това вече не е същото. Но за Коледа е вариант, защо не в крайна сметка?  Rolling Eyes

мандаринка, разкажи повече за кухнята. Simple Smile

# 392
  • София
Оооо, колко пъти сме пускали камина на ТВ -то. Още преди доста години.
Имаше даже класация, световна някаква, за най - тъпата ТВ програма за Коледа. Беше спечелил, някакъв Американски телевизионен канал, който излъчвал цял ден на Коледа 24 часа, само една горяща камина. Мото им било,  че дори най- най- бедните и самотни хора на Коледа, ще могат да си пуснат поне една камина да гледат, за да се почувстват по - добре в коледната нощ.
Много се смяхме с мъжа ми, щото ние сме пускали не веднъж "камината", на ТВ -то
Искам обаче истинска, израснала съм с истинска и си искам такава ( не може , в НС в София има само един комин и той е за абсорбера) . Хъм, не ги е срам строителите ! Ill

# 393
Абе и да можеше, аз лично не бих се занимавала поради споменатите от мен по-горе причини. Имаме си вече една камина на дърва, не ми трябва втора. Тази си ни е за кеф - за празници, за пухкав сняг, за винце... ей такива неща, няма да се топлим с нея. Цветът й е същият, като шкафчетата на кухнята, така че съм я "пренесла" кухнята в интериорен план в трапезарната част, която при мен е в другия край на стаята, до прозореца, а по средата на стаята ми е "хола". Палим си я вечер за по час-два, докато си вечеряме и си ни е супер - гледаме снега навън и огъня вътре - голям уют  Heart Eyes ... после огънят си изгасва от самосебе си или ние го гасим, и толкоз.

Сега остава да си купя един хубав бюфет за стената от другия край на масата и бар-столовете за кухнята приключвам с обзавеждането на кухнята и трапезарията. На всички, тепърва захващащи се с тази задача - успех!  Peace

# 394
Етаноловата камина е чиста и приятна, така е, но си има и един минус - все пак гори кислород. И след като се накефите трябва да се проветрява за да влезе свеж въздух.

# 395
И без камината преди да си легнем проветрявам навсякъде. Обичам да спя на свеж въздух. Simple Smile

# 396
И аз умирам за камината,но няма как да стане в нашия апартамент, просто няма място Sad Това с клипче по телевизора е хубава идея, благодаря за нея, Черна станция.
Madeleine, аз ли нещо пропускам, но не откривам снимката ти на камината? последните 4 страници прочетох малко на диагонал, че нямах време, но да ти е честита камината Simple Smile
мандаринка, и на мен са ми интересни подробности по кухнята ти Simple Smile
Дет, да ти е честита кухня, много ми хареса, нестандартна е и е голяма! Simple Smile Много хубави моменти да си прекарваш в нея Simple Smile Убедена съм, че в довършен вид ще изглежда още по-хубава. Ще чакам с нетърпение снимките в крайния й вид Simple Smile

# 397
Благодаря, Asmegin!

Имаше снимка, но вече няма, обикновено ги махам по някое време. Споменах камината, защото исках да дам идейка за малко повече домашен уют и красота без хамалогия, димни завеси, комини, зидане в стени и т.н., ако някои иска живо огънче вкъщи, а не се е сетил за този вариант.  Peace

# 398
  • Sofia
Един въпрос за стъклен гръб и плот технически камък Simple Smile Майсторът на плота каза,че остава фира от камъка и предлага да обърне и по гърба лента от него. Но,май не съм срещала такива примери из нимките в нета Simple Smile Как става изобщо закрепването на стъкления гръб ? Лепи си се или се пробива и стената ? и може ли само да "легне " върху тази лента от камък ?

# 399
  • София
Ами моя случай е такъв, плот- техн.   камък с 3 см. и на гърба. Но още си чакам стъклото. То се лепи за стената и ще е опряно в цокъла от камък. Нищо не се пробива.

# 400
  • Sofia
Супер,мерси . Сега остава да открия и "моята" картинка за гърба. Не харесвам пейзажи, цветя и всякакви шаренки неща. Харесах си едни плочки ,ама заради фугите се насочвам към стъклото....ако можеше някак да пренеса шарката на плочките.....размечтах се.

# 401
Не правят ли принт по дизайн на клиента по тези стъклени гръбчета? Сега се замислих по този въпрос... има ли такава опция?

# 402
Естествено че правят. Във всяка рекламна агенция.

# 403
Ами значи няма проблем. Simple Smile Човек винаги може да си направи гръбче по свой вкус, не само да избира от готови картинки.  Peace

# 404
Може стъкло дюс или по идея на клиент. Глас студио бяха направили на наши съседи снимка мрамор, станаха много интересни, макар да не си падам по мрамора... Та могат да намеря предполагам конкретни снимки и за печат. Ето тук има няколко тапета снимки:
http://glass-studio.bg/snimki-print-stukla/

Общи условия

Активация на акаунт