Нашите кухни - 71

• 110 706
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Това е мивка за вграждане над плот.
Така е вградена нашата / също гранитена/ и добре си седи.
Ако те притеснява дали ще е красиво, според мен ще е ок.

# 556
  • София
Мерси за онагледяването, Chuby! Именно защото е за над плот питам тук. При теб е гранит върху гранит и е много добре. Но стомана над гранит може и да не е добра комбинация.

# 557
принципно майсторите ми казаха, че мивка, която е за монтаж отгоре, не може да се монтира отдолу
Стоманата, ако е качествена стои добре и върху гранита - но те съветвам да питаш майстора, който ще я слага.
Той може и да знае някоя хитрост

# 558
Здравейте.  Как е предколедното ви настроение? Тази година за пръв път нещо не ми се готви, нито чисти и стои с дни в кухнята.
 Някои бяха харесали разни геометрични мотиви за гръбче. Ето евтин вариант. С фолио. Случайно го видях докато разглеждах коледните джунджурии които продават, за сладкарство и готварство. Има готини поставки за хартия, фолио и дори за кош, от порядъка до 15 лв.
Успех.Wink https://olele.bg/product/декоративно-алуминиево-фолио/

Между другото, браво на Шадоумен за хубавите кошчета за вграждане. Никога не бих си развалила гранитен или друг плот за да го сложа, но тук даваха някои жени идеи за издърпващ плот за точене с колелца. Точно в пинтерест видях такава дупка, вграден кош на ниво плота и отолу да ти е коша. Стои по-добре последния модел който майстора е дал. Съгласна съм да дам 55 лв за 12 л кошче, но новите разделни и измишльотини...кошчета по 100-150 лв в никакъв случай няма да дам. Мое мнение. Понякога си мисля че иновациите в кухненското обзавеждане и оборудване се измисля за определена група потребители- тези които не готвят, но влагат скъпотии;)
Асмегин нямам търпение да видя твойта кухня. Да видя какъв цвят избра.
За кухнята на Гадамер, нямам думи, синхронизирала е цвета на плочките с едните атолове по цвят, другите с килима...Изобщо добре се е получило.
На мен пък цветните плочки които виждам тук ми се струва че са недостатъчно цветни, в смисъл с едни измити пастелни цветове. Аз ако сложа някакви плочки, ще да са на ярки цветове, като триъгълниците на Маделейне, които пресложи. И плочките трябва да са като цвета на стената, плота  като пода, а шкафовете, да са по-тъмни тонове от стените. Това е вкуса ми.
 Вчера ходих да видя кухнята за гости на майка ми апартамента.
 Вместо топло зелено са я боядисали в студено почти меянтово зелено. И сега трябва да измисля нова цветова схема. Така е като нямах надзор, майка е сменила цвета. Wink Като ме ядосва така и аз ще си я направя сега шаби шик или прованс и няма да я пребоядисвам.
Ето такъв е цвета като цвета на стената на 6 -та снимка яс от долу нагоре:
http://builddailys.com/bg/pages/1641739

А ето какви чудесии са измислили фирмата рал. Харесаш някакъв цвят на стена или плат и веднага можеш да го сканираш и да ти дадат най-близкия цвят по рал или ако го има и номера.
Но струва много пари;)
http://www.schupp-musterkarten.de/ral-farben/ral-colorcatch-nano.html

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 09:19 от Blagoslovena

# 559
Има ли начин, може ли мивка, която не е за вграждане, да бъде сложена под плот от гранит или технически камък?
Абсолютно възможно ! Съседите ми си сложиха ПОД гранитният плот мивката,която принципно е за НАД плота.
Всичко си зависи колко е кадърен майстора и дали му се занимава ,защото си е смятане,пилене,точност,извивки...докато иначе режат една дупка и я пъхат вътре.
Предполагам зависи и от самата мивка ,да има подходяща повърхност ,но тази ,която показа ми изглежда ок.
Определено е по-красиво под,но и над не изглежда толкова зле,виждала съм.

# 560
  • София
Има ли начин, може ли мивка, която не е за вграждане, да бъде сложена под плот от гранит или технически камък?
И аз потвърждавам, че няма проблем да се направи. Това е моята мивка, която е за поставяне върху плот: https://evroset.bg/mivki/mivki_ot_silgranit/mivki_blanco_naya_/k … aya_6_tsviat_kafe
Плотът ми е технически камък и фирмата, която го постави ми предложи да я постави под плота. Ето и резултата:

# 561
  • София
rgzi, lucyakar благодаря ви!
Мнооого ме зарадвахте!

# 562
Здравейте! Имам въпрос някой слагал ли е малък монитор/телевизор/ върху кухненска вратичка на горния ред? Много ми е необходима такава информация-ще съм благодарна ако ми помогнете!

# 563
  • Раковски
Аз съм монтирал телевизор на чекмедже в колона и в на гардероб.

# 564
  • от Луната
Много се извинявам, че ще задам въпрос, който е коментиран многократно, но сега когато ми трябва не мога да намеря коментарите  Embarassed. За малка кухня около 10 кв какъв абсорбатор като характеристики е добра да взема? В смисъл мощност и куб см май беше  newsm78. Много съм боса с такава техника и моля за помощ.

# 565
  • Раковски
Взимай един 500 кубика и ще свърши работа.

# 566
  • София
Много се извинявам, че ще задам въпрос, който е коментиран многократно, но сега когато ми трябва не мога да намеря коментарите  Embarassed. За малка кухня около 10 кв какъв абсорбатор като характеристики е добра да взема? В смисъл мощност и куб см май беше  newsm78. Много съм боса с такава техника и моля за помощ.
Колко е височината на стаята? Ако е 2,6м. ти е необходим минимум 260m3/h.

# 567
Мен пък не ми харесва мивка под гранитен плот - но наистина си е въпрос на вкус и усещане  у домакинята.

# 568
Здравейте, от доста време следя темата и от тук получих доста полезни и практични съвети. Сега искам да споделя проблема си с вас ида помоля специалистите за ствет. Монтираха ни кухнята лятото. Реално е в експлоатация от два месеца. Гърба го направихме стъклен, но не принт, а едноцветен. До колкото виждам стъклото  е около 4 мм.  Мисля, че не е закалено. Вчера както си готвех ми се спука стъклото долу зад керамичния плот. Въпроса е редно ли е да искам от майстора да си смени стъклото за негова сметка и въобще има ли вариант да се смени стъклото без да се разглоби цялата кухня.

# 569
  • от Луната
Благодаря, Шадоумен, но ще трябва да е по - бюджетен, тъй като в необозримо бъдеще ще се прави основен ремонт на кухнята  Mr. Green

Афродита, около 2,7 м е височината. С окачен таван е.

Харесах http://www.technopolis.bg/bg/Hoods/Hood-SANG-SF-62-W-New/p/710315
или
http://www.technopolis.bg/bg/Hoods/Hood-PYRAMIS-CLASSIC-%D0%91%D … AF%D0%9B/p/717602.

С постоянни или сменяеми филтри е по-добре?

Общи условия

Активация на акаунт