Нашите кухни - 71

• 110 689
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Ако стъклото е пукнато само на1 място(не е станало на малки парченца цялото), това е показател, че не е закалено, вероятно е евтиния лакобел. Може да се демонтира само стъклото, зависи как е монтирано, преди години така стана при нас. Препоръчвам Глас Студио, ако си решила да сложиш закалено. Иначе мебелист да си признае рекламация- това се случва доста рядко. Успех!

# 571
Ако стъклото е пукнато само на1 място(не е станало на малки парченца цялото), това е показател, че не е закалено, вероятно е евтиния лакобел. Може да се демонтира само стъклото, зависи как е монтирано, преди години така стана при нас. Препоръчвам Глас Студио, ако си решила да сложиш закалено. Иначе мебелист да си признае рекламация- това се случва доста рядко. Успех!
Не,  не е цялото напукано само долу има три пукнатини подобно на клон с три разклонения. В момента не съм в къщи и няма как да снимам и да покажа. И аз предполагам,  че не е било запалено. 

# 572
  • Раковски
Майстора е трябвало да ви предупреди за стъклото, че може да се счупи. Лакобела се предлага на листове с определен размер и не е закален, ако се иска закален става по-скъпо (първо се закалява и после се боядисва).
Ако сте поискали закалено стъкло и не сте получили такова значи майстора е виновен.

# 573
Със сигурност не е закалено, в това 2 мнения няма. Ето така се чупи закаленото, аз лично 4-5 години нямам проблем със закалено:

А това е незакалено, може да е и само 2-3-4 лъча:

За коректното - не е редно да се слага в кухня незакалено, но май такава е практиката, ако не се пита...

# 574
Благодаря Shadow,  Magnifique.  Със сигурност не  е запалено.  Честно казано никога не е коментирано че ще се сложи лакобел от гледна точка на това,  че е по - евтин. Аз казах, че искам гърба да е стъклен и друго не са ме питали.  Единствено се е коментирало,  че може да е с някакъв принт, но в крайна сметка остана едноцветно. Взеха си мерките, поръчаха си го и си го монтираха. Честно казано май с прехвалени майстори все нещо се оплесква накрая.  Сега въпроса ще е как да се смени с най малко главоболия.

# 575
  • Раковски
Всъщност лакобела не е много евтин спрямо кухненския гръб. Според мен отстраняването на счупеното стъкло ще е доста играчка, трябва да счупите цялото стъкло (да стане на парчета) и да мушне някъде шпатула (по-дълга и по-остра) която да реже силикона с който е залепено стъклото. Трябва обаче и да обезопасите плота където е стъклото, че като падат парчета от стъклото може да го наранят. Всъщност ако може някаква снимка да видим, дали има водобранна лайстна...

# 576
Няма водобранна лайсна. За съжаление няма как да покажа снимка,  защото не съм в къщи, а вчера не съобразих да снимам.  Между стъклото и дъното на шкафа е монтирано лед осветление. Кухнята е Г-образна,  като в ъгъла има и един куфар който скрива тръбите. Според мен ще се наложи да се свали поне едното стъкло и от куфара,  защото застъпва счупеното. Със снимка ще е по-лесно,  но надявам се разбрахте.

# 577
Според мен е редно майстора поне да го демонтира, дори и да не ви замени стъклото. Играчка е да.

# 578
  • София
Благодаря, Шадоумен, но ще трябва да е по - бюджетен, тъй като в необозримо бъдеще ще се прави основен ремонт на кухнята  Mr. Green

Афродита, около 2,7 м е височината. С окачен таван е.

Харесах http://www.technopolis.bg/bg/Hoods/Hood-SANG-SF-62-W-New/p/710315
или
http://www.technopolis.bg/bg/Hoods/Hood-PYRAMIS-CLASSIC-%D0%91%D … AF%D0%9B/p/717602.

С постоянни или сменяеми филтри е по-добре?
Значи минимум 270m3/h. За филтрите - по-добре е да е такива, които могат да се вадят, т.к. изваждаш питата и я измиваш на ръка или в миялна, иначе не знам как се чистят на самия аспиратор, ако не се вадят. От показаните от теб модели виждам,ч е на пирамис е с такива, но на другия не мога да видя по картинката.

# 579
  • от Луната
Благодаря, Афродита  bouquet

# 580
За много години! Бъдете живи и здрави! Желая на всички домакини по-бързо да се сдобият с мечтаната от тях кухня, а на майсторите, повече работа и доволни клиенти. 😋

# 581
  • Sofia
Щастлива Нова Година и от мен !
Тук ли някъде се коментираше за кош за боклук ,който се прикрепва под плота ? Или бъркам темата ? Не открих в нета картинки,а съм сигурна,че го мернах някъде. Дано някой помогне Simple Smile

# 582
Щастлива Нова Година и от мен !
Тук ли някъде се коментираше за кош за боклук ,който се прикрепва под плота ? Или бъркам темата ? Не открих в нета картинки,а съм сигурна,че го мернах някъде. Дано някой помогне Simple Smile

Тук, да. Малко по-назад в темата. Има в Балкан Юг и други сайтове.
http://balkanyug.bg/bg/Built-in-wastebin/-Stainless--steel-dustbin

# 583
  • Пловдив
За много години!

Аз все още се стоя с недовършената кухня - не мога и не мога да се спра категорично на щори или пердета Simple Smile
Но пък съвсем случайно попаднах на лампа, на която направо си пишеше, че е за моята кухня Simple Smile Прибрах се, взех парче от ПДЧ-то, оставено точно с цел, да се го нося за мостра и като отидох и наложих до лампата...любов от пръв поглед Simple Smile

Избера ли си и вариант за прозореца, вече ще си имам едно завършено изцяло помещение Joy

Трапезарията е "сбирщайн" в момента - старата маса и диванче, висяща крушка от тавана... Ще е така, докато не се харесам полилея, масата и столовете Simple Smile но предпочитам този вариант, отколкото с "временни" решения, които се оказват постоянни Simple Smile

И един въпрос - на дневен ред е хола... Има ли тема за него, в която да се обсъждат идеите?

# 584
  • Под Сините камъни
Има,но от доста време никой не пише там

Общи условия

Активация на акаунт