Нашите кухни - 71

• 111 916
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • В друг свят...
Моля дайте идея за мивка, ок.55см за под плот и цвят изчистен беж, без частички, пясъчета и прочие. Изчистен цвят.
Също така се чудя и за положението на двойка котлони - по дължина или ширина. Дълбочината на плота при котлоните е 67см.

# 196
Моля дайте идея за мивка, ок.55см за под плот и цвят изчистен беж, без частички, пясъчета и прочие. Изчистен цвят.
Също така се чудя и за положението на двойка котлони - по дължина или ширина. Дълбочината на плота при котлоните е 67см.

Всички имат подобни мивки, просто иди в някой голям магазин (да кажем Еником-М) и там в отдела за кухни има много мостри на цветове. Като си харесаш цвят търси в сайта им размер и вид. Тук няма как да ти се предложат всички идеи. Ако там не намериш иди другаде.
Имай предвид, че най-добрите мивки са "гранитните" и те са леко грапави и матови. Онези много лъскавите са по-долен клас.

Ако имаш място за двойката на ширина, защо не си сложиш четворка?  Идеята на двойката е да пести място, а ако я сложиш надлъжно нищо не печелиш.

# 197
Мивка без мини частички не съм срещала. Ако греша ме поправете, но всички имат по-малко или повече видими частички и стоят като камък. Тези еднородните цвят са ужасноооо скъпи от сорта на 1000-1500 лв и са отляти от същия плот. Добри композитни мивки с цена 300-500 лв са Евролукс, Лино, Пирамис, Тека. Кофти са бг Фат.

# 198
  • В друг свят...
Аз точно на FAT си харесах един цвят (1003), но не знам дали да вземам такава. Някой има ли от новите фатгранит, дали са прилични? Тази, която е за под плот е на 50 см,http://www.fat-bg.com/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%81 … 2%D0%BA%D0%B8/221 а на мен ми се иска малкоо по-голяма ок.55
За котлоните вероятно защото съм свикнала с 2 и никога не ми се е налагал трети пак съм се насочила към 2. Сякаш не си струва да вземам нещо, което не ползвам.

# 199
За котлона 2 броя са напълно достатъчни при нормално готвене. Тук-таме някоя яйце да сложиш на 3ти котлон, но си зависи от човека.

За "новите" Фат чувам добри отзиви, за разлика от ужасните по-стари модели, но ти ги виж наживо. Тази мивка изглежда по-хомогнен цвят. Другото, което трябва да помислиш е съгласуването със смесителя. Ако не е иноксов, то само и единствено ще отива същия материал и марка. На друга фирма ще "бие" цвета.

# 200
Хора някой виждал ли е такъв тапет от първата снимка?
http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/1854.html
Интересно, аз имам такъв тапет с бамбукови шарки и не знаех че е модерен, а го свалих;)
Между другото най-много ме ужасява както сме се навили на гранит и да избера някаква грнаитна мивка и да се счупи, напука или нещо друго....и да трябва да махам целия плот. Важна е мивката иначе плота заминава.

Последна редакция: сб, 18 ное 2017, 22:44 от Blagoslovena

# 201
На мен ми казаха, че мивката може да се сменя, без да се маха плота. Дано не ми се налага да разбера дали е вярно Simple Smile

# 202
Ами аз купих такава
Купих за нея смесител на Schock и не забелязах разлика в нюансите, от което и аз самата се притеснявах. Не стои напетньосана и разнородна, цветът е максимално изчистен. Бланко имат и за монтаж под плот.

Относно котлоните, мисля че вертикално разположени спрямо плота е по-удачно. Ако на 30 см имаш какво да правиш (толкова ще ти остане пред тях мястото) - ОК, но губиш мястото настрани. По-добре само 30 см да загубиш от колкото 60... Помисли като работиш колко място ти трябва, аз ползвам цялата дълбочина на плота, Да речем сложиш съд, който ще пълниш, а отпред режеш на дъска, няма как да стане на 30 см. А ако си включила котлоните и нещо пръска и ти работиш отпред, пак не е удачно. Това е моята логика и затова ги слагам вертикално в ателието.

# 203
Имам черна гранитна мивка, мисля на Франке. Мивката си е супер вече 15 години някъде, Но на два пъти слагах черен смесител от същата фирма за да са в тон и двата пъти след около 2 години черното покритие се излющи и се показа бронзът. Не знам дали на Франке технологията е крива, дали едно време са били кофти технологиите или друго, но за новата си мивка не рискувах и си взех иноксов смесител. Иначе е много красиво с цветните, но вече не ми се рискуваше.

Впрочем виждам, че на снимката долу смесителят е иноксов точно там, където се пипа и където се изтрива покритието, а покритие има само на места, където на практика не се пипа (и моят смесител не е изтрит навсякъде, а почти само по ръчката). Та може би това е следствие от опита на фирмите.

# 204
Между другото най-много ме ужасява както сме се навили на гранит и да избера някаква грнаитна мивка и да се счупи, напука или нещо друго....и да трябва да махам целия плот. Важна е мивката иначе плота заминава.
А защо не ви направят и мивката от гранита,и ще си е естествено продължение на плота? Моята е такава и ми стои много естествено и красиво ,и съм си спестила обикаляне и избор на друга мивка.

# 205
  • София
Кухнята ми е не много голяма (265х305), стената която е с уредите и сифона е 265см.
Пералня (60см), хладилник, стар (60см), печката е навън, но ще взимам нова - и мисля да е 60см). Хладилник може би 55см (180-200л),+ камера 40-45л.
Ако ги докарам на 60+60+55см, за мивка/шкаф ще останат 90см, т.е. 85 (5см за луфтове оставам).
 Такъв шкаф малък ли ще е ? Имам стари шкафове окачени, които също са за реновиране или смяна. Чудя се дали да вложа на първо време само в смяна на вратичките - кроеж и материал (но и бялото не ми харесва...)  ooooh!
Скрит текст:

Печка до хладилник - кофти ли е?
Същата предпочитам да е настолна, понеже за вграждане ще трябва и шкаф да правя (което също ще оскъпи). Но понеже ще е от магазин втора употреба (вероятно) - там са предимно за вграждане, а и екстрите са повече при този тип?!

Пералнята също може да се смени по-натам (в момента е такава, за вграждане, но е малка ( 5ца) , т.е. искам да може и настолна да се вкара по-натам).
ПП: Има и втора пералня (Miele с горно зареждане), до вратата (там евентуално може да се сложи нещо от бокса, но не е добра идея. Засега ще е там, скоро може да я сложа в банята (която е в ремонт) ако няма да стане тясно или да я разкарам - засега се ползват и двете.
Това е моментното разположение:

Последна редакция: нд, 19 ное 2017, 11:11 от Starrydream

# 206
  • Пловдив
Хладилника до печката не е нуикак добра идея - в едно от предните ми жилища беше така и хладилника постоянно трупаше лед.
За мен лично, колкото повече шкафове, толкова по-добре Simple Smile Никога не стигат Grinning

Аз бих бутнала стената между терасата и кухнята. Двете кръгчета са предполагам тръбите на парното... То ползва ли се?

# 207
В последните 3 кухни имам вградена фурна до хладилник. Не е препоръчително, но освен да вдига разхода на електричество, няма никакъв лед, нищо. sweet_maniche, да не би просто хладилникът Ви да не е бил No Frost и поради по-честото включване  (охлаждане) и работа на уреда разположен до фурната да се е получил този лед?

Starrydream, чела ли си тази тема и насоките, които е дала авторката http://www.bg-mamma.com/?topic=1004077.msg35835058#msg35835058
По този начин ще може да си направиш прилична кухня, вместо сега да сменяш вратички да оставяш стари кутии и т.н. Защо не сметнете колко ще струва тотала за корпуси и вратички. Обикновено има и плочи ПДЧ на промоция в Роси, така че може да си харесаш и нещо изгодно.
Аз лично бих пробвала да се отърва от двете перални в OLX примерно и да взема една пералня 8 кг, не знам дали има друга причина да държите две освен капацитета и колко пране генерирате въобще....

Последна редакция: нд, 19 ное 2017, 15:25 от drago_2008

# 208
  • Пловдив
моите и двете бяха свободностоящи, може и това да е било от значение Wink
Относно пералните - абсолютно съм съгласна с drago_2008  Simple Smile

# 209
  • София
В последните 3 кухни имам вградена фурна до хладилник. Не е препоръчително, но освен да вдига разхода на електричество, няма никакъв лед, нищо. sweet_maniche, да не би просто хладилникът Ви да не е бил No Frost и поради по-честото включване  (охлаждане) и работа на уреда разположен до фурната да се е получил този лед?

Starrydream, чела ли си тази тема и насоките, които е дала авторката http://www.bg-mamma.com/?topic=1004077.msg35835058#msg35835058
По този начин ще може да си направиш прилична кухня, вместо сега да сменяш вратички да оставяш стари кутии и т.н. Защо не сметнете колко ще струва тотала за корпуси и вратички. Обикновено има и плочи ПДЧ на промоция в Роси, така че може да си харесаш и нещо изгодно.
Аз лично бих пробвала да се отърва от двете перални в OLX примерно и да взема една пералня 8 кг, не знам дали има друга причина да държите две освен капацитета и колко пране генерирате въобще....

Цитат
Защо не сметнете колко ще струва тотала за корпуси и вратички.
- Как?

Четох я темата.
Цитат
Имаме още 2 кухни с масивни врати, които доста видоизменихме. Последната още не съм я завършила, но ми е любима и някой ден мога да покажа
Искаш да кажеш че кутиите са ти от ПДЧ?
Колко много шкафове - какво слагате в тях и как се стига до тях  ooooh! Crazy Shocked

Ако взема фурна за вграждане + кер. плот - скъпо ли излиза направата на шкаф, то ако е тръгнало ще поръчам и за кухненските шкафове, поне кутии, за вратите ще си помисля за масив ако не вдигне много цената. Кантовете сами ли ги слагате - правил съм го с ютия и не е много лесно.
Пералните има защо да са две, просто ползвам едната аз, но идеята е да остане само една.

Общи условия

Активация на акаунт