Стар Трек : Дискавъри / Star Trek : Discovery

• 38 723
  • 470
  •   1
Отговори
# 345
Гледах и аз новия епизод.
Скрит текст:
Като цяло не беше кой знае какво.
Ако не се лъжа в Ентърпрайз имаше пак подобна среща със земляни на друга планета и им бяха обещали да се върнат за тях след като приключат войната с ксиндите.
Въпреки,че никога не ми е бил любимец,не ми харесва накъде вървят нещата със Спок.Дано не съсипят може би най-култовия герой във вселената на Стар Трек.
Хареса ми,че вече включват повече останалите от екипа,би било интересно да научим повече и за тях
Бойна Звезда Галактика...любимия ми сериал Smirk

# 346
И моят  любим сериал (заедно с някои други, но е на челно място) Wink

Спок ще се оправи, не вярвам да прекалят. Най-много да има един-два епизода в които той ще изглежда и говори странно. Все пак, Спок на Закъри Куинто имаше изблици на ярост и беше влюбен в Ухура - не могат да надминат това.

# 347
О,именно затова все още не съм гледала новите филми на Стар Трек.А и за мен има само един Спок - на Ленърд Нимой.

# 348
Не е безкрайно лош епизода,
Скрит текст:
но темата за религията е ползвана и преекспонирана,но да кажем,че трябва да навържат някакси сюжета.
Оценявам,че се опитват да вкарат хумор.
На мен ми е интересно за приятелката на Тили.
Първо Стаметс каза,че благодарение на докторчето са се спасили,а сега приятелката на Тили и помогна да ги спаси.Дали има връзка със спорите,с ангела или е просто случайност.
Пайк отказа да ги спаси,защото следваше първата деректива - да не се намесват.За 200 години са си изградили ново общество.Едните нямат ток,другите летят.Все едно да ме върнат в ренесанса.Няма да оцелея,в обратния ред също.

# 349
Скрит текст:
Да, но те си спомняха за науката. Не могат да я прилагат, защото не са научени. И аз като хуманитарист помня много малко(т.е. почти нищо) от биологията, химията и физиката, но ползвам благата на научния прогрес. 
Не съм сигурна, че е честно да ги оставят така - не само, че няма да еволюират, а вероятно ще регресират. Подариха им една батерия, да им бяха подарили учебници...

# 350
Скрит текст:
Реално и в началото човека не е можел да използва науката,защото не я е познавал,но се е научил,развивал и т.н. Едно е някой да се сети,да развие до степен всички да го ползват,а съвсем друго е да им го дадеш на готово.При все,че са имали доста технологии с които да почнат да се обучават.Все пак 200 год. са успели да изпращат този сигнал.
Нали точно това е залегнало в първата деректива - не се намесвай и остави нещата да се развиват в собствен ход.
Ако не се лъжа Innocent вулканците са наблюдавали човечеството и са чакали да стигнем първа светлинна и чак тогава направиха първи контакт.
Морално дали постъпиха правилно?Все пак следваха указанията на федерацията и Майкъл много правилно го каза,че е напълно наясно какво може да стане ако действа на своя глава.
Всъщност точно това не е толковаважният момент.
Този ангел от къде се взе,какво то1ное и още по-важното какво ще иска и колко ще струва?

# 351
Обаче в пилотния епизод, "нашата" Джиорджио наруши първата директива, за да спаси някакво извънземно племе от смърт (даде им вода, май - вече не помня подробности). Значи може, при желание...

Ангелите надали ще се окажат нещо добро - в този сериал не са благосклонни към религията.
Скрит текст:
Преди премиерата, в Редит се споменаваше някаква изчезнала раса, която имала подобни способности и лоша слава. Но това са само хипотези - в първи сезон имаше цял куп хипотези, които не се реализираха.
Iconian - иконианец; според Пикар, легендите за тях може да са погрешни, защото хората често се страхуват от това, което не разбират:

# 352
Едно е да им дадеш вода,а съвсем друго е да им поставиш непознаtи технологии в ръцете.В първия случай им помагаш да оцелееят,но не се намесваш в интелектуалното им развитие.
За мен това си е ОК.
В трилогията на Дейвид Брин за Ъплифта показва друга гледна точка.
Ъплифт е процес чрез който по-стари раси създават ново посредством селекция и генно инжинерство на по-неразвити видове.Получените видове трябва да служат като подчинена раса едни 1000 год.Стига се до менент в който не могат да се развиват разумни раси без наличието на раса патрон.
Разбира се хората не подчиняваха своите "деца" - маймуни и делфини.

# 353
Не съм чела този автор, изглежда интересно Simple Smile
Съмнявам се, че ако реално съществуваха по-развити раси, щяха да спазват морален кодекс спрямо по-изостаналите. Това е пожелателно мислене на Родънбери.

Всъщност, съм по-съгласна с Орвил - нали във финала на предишния сезон се разглеждаше тази тема - дали намесата на по-развита цивилизация реално може да повлияе реално, или не. Според мен, може, ако става дума за малка популация, но ако говорим за цяла населена планета, няма да им стане нищо особено - повечето няма да възприемат новите идеи, най-много да изградят култове свързани с тях, но култовете биха си съществували така или иначе.
Освен ако не става дума за насилствена колонизация, каквито случаи имаме на Земята. Тогава последствията наистина биха били лоши.

# 354
Чиста фантастика са книгите.Ако обичаш такива може да ти харесат.

И на мен ми допадна как показаха в Орвил намесата на по-развита цивилизация към друга.
При колонизация няма морал,друга е водещата идея.Та за това създават федерацията да има някакви общи правила и закони,за да може да съществуват различни раси под един флаг.

# 355
Добавям една любопитна подробност за ангела, изобразен в църквата - първоначално не ми беше направило впечатление, но сега намерих снимката и забелязах това:
Скрит текст:
Категорично е от женски пол Simple Smile

# 356
Те са обидинили всички религии + #MeToo  и истанбулската конвенция ... е съвсем естествено да е жена.
Joy

# 357
Преглеждах промо-снимки от следващия епизод и Аш малко ме уплаши Joy
Скрит текст:

Предпочитам да остане с Лрелл, отколкото с Майкъл - сред неговите хора ще му е по-добре, още повече че той все пак уби доктора - може да не е било нарочно, но няма как да го съживи.

# 358
Викаш,че Аш те оплаши,а не Л'релл Joy Hug
Реално незнаем какво прави/чувства/живее Аш с клингоните.Много е различен външно от тях,а те не се славят с толерантност.Ама той и преди беше различен...
Предполагам,че ако не се разбира с клингоните и няма как да се разбере с хората ще му видят сметката,то реално в този сезон нямат нужда от него.

Joy
Освен,че не прилича на себе си от сезон 1,но сега Л'релл има и коса с букли.Вероятно,за да е по-женствена.
Преди
Скрит текст:
Сега
Скрит текст:

# 359
Определено, за да е по-женствена, а и лицето й е по-гладко. Дали е заради мутация, или ще кажат, че преди се е бръснела заради войната?
Сигурно е много трудно да се обръснат тези ръбести глави)))

Имаше една героиня от Стар трек: Дийп спейс 9, която се ожени за клингон, обаче вече не помня подробности - гледала съм го преди около 15 години, може и повече, всичко от там ми е мъгляво... Мисълта ми е, щом се харесват, нека се вземат - поне са от разумни видове.

Общи условия

Активация на акаунт