The Ordinary

• 159 344
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Не е добра идея, може да си раздразниш кожата. Може, ако са в различно време.

Няма такава зависимост в указанията на Ординари, следователно може. А за гликоловата киселина пише, че е най-добре да се ползва вечер, ретиноидите също.

# 181
Благодаря ви момичета ,лошото е че все нещо липсва от сайта ,а ми се искаше всичко на веднъж да поръчам!

# 182
Скрит текст:
Не е добра идея, може да си раздразниш кожата. Може, ако са в различно време.

Няма такава зависимост в указанията на Ординари, следователно може. А за гликоловата киселина пише, че е най-добре да се ползва вечер, ретиноидите също.
Да, добре, кажи го на някой след като се наплеска и изпищи Simple Smile

Не съм казала, че не може, но и двата продукта са потенциално изсушаващи, и дразнещи кожата, така че който иска, да маже, но за хора не ползвали ретиноиди и/или киселини или в комбинация, не е преторъчително.

# 183
  • Варна
Някой правил ли е реакция от EUK 134? Намазах Бюфет върху него, но мисля, че няма проблем да се смесват.Станах на червени петънца за известно време.

# 184
Отказаха ми плащане във Виктория и се чудя защо.

# 185
Някой правил ли е реакция от EUK 134? Намазах Бюфет върху него, но мисля, че няма проблем да се смесват.Станах на червени петънца за известно време.

Проблем има, защото Бъфет съдържа киселини, а EUK 134 не трябва да се комбинира с киселини.
Скрит текст:
Описание на състава на Бъфет:

This formula combines a comprehensive array of studied technologies to target multiple signs of ageing at once. The technologies are Matrixyl 3,000 peptide complex (with palmitoyl tetrapeptide-7), Matrixyl Synthe'6 peptide complex (with palmitoyl tripeptide-38), Syn-Ake peptide complex (with dipeptide diaminobutyroyl benzylamide diacetate), Relistase peptide complex (with acetylarginyltryptophyl diphenylglycine), Argirelox peptide complex (with acetyl hexapeptide-8, pentapeptide-18), Probiotic complex (with lactococcus lactis lysate), in a base of 11 skin-friendly amino acids and multiple hyaluronic acid complexes. The total concentration of these technologies in the formula by weight is 25.1%.

# 186
Check , сигурна ли си? На сайта пише да не се ползва със силни киселини, а не с амино или хилауронова
Do not use with highly acidic formulations such as suspensions of ascorbic acid.

То по тая логика с нищо не може да се ползва. Все някаква киселина ще има в повечето продукти.  Rolling Eyes

В сайта на Ординери препоръчват след този антиоксидант да се ползва Natural Moisturizing Factors + HA които са също с киселина - хилауронова.

# 187
  • Варна
Мерси, ще го мажа самостоятелно тогава, да видим ще се повтори ли реакцията.

# 188
Под "киселини" по принцип се разбират по-сериозни такива - AHA/BHA и вит.Ц.
Ох, чак сега видях поста на Миоки - тя ги е цитирала. А Ординари са го написали и в гайда за режими Simple Smile
Също така пише, че може да се комбинира с Natural Moisturizing Factors + HA, което говори достатъчно. Неслучайно в сайта има категория Direct Acids - точно нея бих избягвала.

Но, разбира се, ако видимо не ти понася - не ги смесвай Simple Smile може би не си му дала достатъчно време да попие на първото, кой знае?

# 189
  • Варна
Освен това в коментарите под продукта имаше запитване може ли да се включи ЕУК в сутрешен режим заедно с Бюфета и Natural Moisturizing Factors и отговорът на Deciem беше, че може, та си го наплесках  Grinning

# 190

Съставът на EUK134 е Propanediol, Ethylbisiminomethylguaiacol manganese chloride. Втората от двете съставки е всъщност EUK134, първата - propanediol - може да бъде дразнител. Попадала съм и на други подобни оплаквания след употребата на този продукт, както и на ALA на същия бранд, която също има две съставки, първата от които propanediol.

Повече за тази съставка - форми, използване в козметиката, странични ефекти: https://www.truthinaging.com/ingredients/propanediol

Още нещо, което мога да добавя и е резултат на споделен опит, е че вероятността за реакция на кожата е по-голяма, ако кожата е била подложена на свръхексфолиране (по интензивно третиране с киселини да речем).

# 191
Аз ползвам EUK 134% сутрин, заедно с Аргилерин. Нямам забележки, но кожата след Euk 134% се озарява, има леко зачервяване, около 10мин. после преминава и се озарява, изтрива следи от умора и недоспиване, отдавам го на стимулиране на кръвообращението, което е важно за доброто състояние на кожата.
Бъфет ползвам вечер, не защото смятам, че не бива заедно, а защото Бъфет е с Матриксил, а кожата почива и се обновява в нощните часове, реших, че така би било по-полезно за кожата ми. Така съм си навързала нещата, съвсем лаишки.

# 192
  • Варна
Пробвах го самостоятелно, пак си почервенявам около час след мазането, явно няма да се ползва.

# 193
  • варна
А може ли да се ползва 30% им киселина заедно с третиноин,при положение,че има лющене?

# 194
Аз бих се въздържала, ако имам чувствителна кожа или от скоро ползвам третиноин.
Всичко зависи от кожата и колко е свикнала на киселини и третиноин.

Общи условия

Активация на акаунт