The Ordinary

• 159 418
  • 740
  •   2
Отговори
# 345
Струва ми се, че с потупване не го разнасям равномерно слънцезащитния, а и след като си пипна лицето дори 1-2 часа след това, все едно лицето ми се разпада, толкова бели неща падат  Crazy
Май ще се откажа от тези серуми колкото и да не ми се иска  Sad Да сега само Алфа арбютина не ми прави проблеми.

# 346
Миоки, странно е това. Без серумите пак ли имаш кир ефект? Да не е от третиноина?
Пробвай на малки участъци да нанасяш слънцезащита с потупване. Участък по участък, за да си сигурна, че е нанесена навсякъде.

Аз се чудя Витамин Ц с какво и кога ще ползвам newsm78
Какво слагате под и над него?
Мисля да редувам третиноин, млечна киселина, витамин Ц. Тъкмо няма да се чудя кога съм мазала Аирол-а. Забравям и последните две седмици такива ги сътворявам, че пада едно белене Joy

# 347
Не, без серумите нямам кир ефект. Получава се след като сложа някой от серумите, дори един само и след това сложа масло или слънцезащита. Няма значение колко време чакам след серума, дори да е няколко часа (1-2). До сега съм пробвала с Ниацинамид, Матриксъл, Бюфет, Хилауронова киселина. Само Алфа арбютин е ок и не ми създава подобен проблем. Имам чувството, че са прекалено гъсти и правят филм върху кожата, не се абсорбират добре и като сложа отгоре нещо, започват да се свличат.
Няма значение какво количество слагам, изсъхват преди да успея да ги разнеса обстойно.

Добре звучи редуването щом искаш да го ползваш вечер. Аз слагам сутрин, но не ползвам на Ординери в момента.

# 348
Миоки, аз имам чувството, че серумите на водна основа причиняват проблема с излющването на всичко нанесено. От тези серуми на Ординари имам Матриксил и в дните, когато го ползвам, като че ли е най-изявен ефекта.
Аз заради това се отказах и да нанасям 23% -ния витамин С серум смесен с Матриксил.  Вместо това смесвам със серума Ресвератрол + ферулова киселина. За мен е идеалната комбинация.

# 349
Бюфет и Хиалуроновата и на мен ми правят кир ефект, под EUK, както вече писах. Правят филм, да. Не съм ги пробвала без антиоксиданта. Търпя си го, защото много ми харесва ефекта му. Само с EUK + крем нямам този проблем, ползвам на шия и деколте.

# 350
И аз не се отказвам лесно от никой от продуктите Simple Smile
Матриксилът ми върши чудесна работа като серум за  нанасяне след дермаролер. Само с хидратиращ крем след това е много добра комбинация. Но и с EUK продължавам да го ползвам.

# 351
Никакъв кир ефект нямам аз от серумите. Такъв имам от определени кремове със или без серум.

# 352
goddess мернах, че си поръчала вит. Ц 23%. Готви се за много кир ефект с него и щипе в началото. Има период на привикване с него. Из нета четох ревюта, че на леко влажна кожа е добре да се нанася. И аз така го нанасям. При мен в комбинация с Филорга е някакъв ад от кир. Добре че привърших крема, та друг ползвам в момента. Колкото и тънко да мажа вит. Ц-то винаги съм с кир ефект. За ФДТ отгоре забрави. Но ти пък може само вечер да слагаш. Но пък ако ползваш третиноин, пак няма да стане. Освен ако имаш свободни дни в тях да слагаш вечер. Аз сутрин и вечер слагам вит. Ц, като имам вечер с тритиноин съответно не слагам.

# 353
Аз доста неща понакупих, но съм пробвала само две.
Снощи витамин Ц 23% Наистина е ужасно лепкаво и с частици в него. През деня е абсурд да го понеса на кожата си и правилно го сложих като серум вечерта без крем никакъв. В интерес на истината съм доволна от ефекта след едно ползване. Имам едни лунички и петна от раждането, които избледняват и лятото пак си се появяват. Без преувеличение рязко намаляване се получи. Ефекта сравнен с терапията с витамин Ц на Филорга е съществено по-сериозен и смятам да не си давам повече парите за Филорга пък макар и да ми лепне този серум. Като цяло лицето ми е озарено и с изсветляла кожа само след едно нанасяне. Доволна съм, а и особено за парите си.

Предната вечер ползвах Матриксил 10% + HA. Пак лепкаво и непопиващо. Не видях особен ефект от едно намазване, но ще видим при повече. Сега само ги пробвам за да видя как ще ги понесе кожата ми заради силна алергия.

Кажете Alpha Arbutin и Alpha Lipoic как да ги ползвам?

Аз мазах 4 седмици по веднъж Аирол. След 4-я път така се обелих. Ама на парцали големи. Но ефекта върху кожата беше добър. Обновен тургур и сериозно заглаждане на структурата. Леко избледняване на бръчки на челото и около устата. Спрях го докато се обеля, но сега мисля да започна два пъти седмично да видя дали пак ще се ощавя така. Между другото ми помогна електрическата ми четка за лице, която ползвам всяка вечер за почистване с едно непенещо се от i herb на основата на семки от грейпфрут (или поне това си мисля, че беше).

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 10:09 от Анонимен

# 354
Bliss, частиците във серума с витамин С, са тъкмо кристалите витамин С. Наистина, това не е най-елегантната формула и е направо невъзможно да се ползва под грим - поне моят опит е такъв - но ползван вечер върши идеална работа. Не знам за резултат след едно нанасяне, но реално този серум и другият на Ординари с 30% витамин С, са с най-доказано ефективната формула - л-аскорбинова киселина и определено дават резулат и за изравняване на тена, и като стимулатор на колагеновия синтез, и като антиоксидант.
Алфа липоевата киселина се ползва вечер, два - максимум три пъти в седмицата (доста силен антиоксидант е). Най-ефективно е да се нанася като първа стъпка след измиване на лицето. След половин час се нанася хидратиращ/подхранващ продукт - крем, масло. Не се препоръчва съчетаване с други ексфолиращи киселини или силни ретиноиди. Серумът мазнее заради пропанедиола, който е основен носител, но при мен бързо попива.
За алфа арбутина се надявам някой друг да се включи. Не съм го ползвала.

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 10:09 от Elenora

# 355
Аз ползвам Алфа Абрутин вече втора опаковка. Не прави кир ефект като другите, не е толкова лепкав и не дразни кожата. Ползвам го сутрин и вечер като втора стъпка - сутрин след вит.С серум (ползвам еидн доста тънък и лек) и вечер след третиноин.

# 356
Коя от киселините на Ординари, бихте ми препоръчали, като най-силната за пилинг? Доколкото разбрах не трябва да се водя от най-високия процент, а от вида?

# 357
За какъв пилинг? Киселините им са за ежедневна употреба. Единственият им пилинг е AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

# 358
Самсара,
Сутрин ползвам:
Argireline Solution 10%
Hyaluronic Acid 2% + B5
Buffet, който е нещо като аналог на Матриксил
EUK 134
Мисля, че това е правилната последователност.
+
крем според моментното състояние на кожата.

Goddess, ама всичко това наведнъж ли го слагаш? Много ми се струва  Rolling Eyes
Не се ли обезсмисля наслагването на толкова много мазила наведнъж върху кожата. Аз винаги съм имала такава логика, че много не означава качествено усвояване на всички полезни съставки.
Дерматолог преди няколко години ми каза, че на лицето повече от 2 продукта не са му нужни и че излишното наслагване е ...излишно  Grinning и вредно дори. Последвах съвета, минимизирах мазилата, които слагам на кожата си  и факт, че за мен това работи, състоянието й се подобри осезаемо. Осезаемо.

Може при The Ordinary, тъй като са моно да не е точно така.

# 359

Може при The Ordinary, тъй като са моно да не е точно така.

Именно.
И аз слагам поне по два-три серума преди крема, често и повече. Само следя да не си "противоречат".

Общи условия

Активация на акаунт