The Ordinary

• 159 409
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Слага се, ако искаш.

# 331
Четох, четох..какво разбрах не знам преди да поръчам и да започна да ги ползвам, но съм сигурна, че ги искам  Grinning От няколко дни само за  The Ordinary чета.

Спрях се на:

Glycolic Acid 7% Toning Solution
AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
Alpha Lipoic Acid 5%

EUK 134 0.1%

Hyaluronic Acid 2% + B5
Matrixyl 10% + HA
Argireline Solution 10%

Дано съм направила добър избор за моите нужди.

В каква последователност и по колко наведнъж ще ги плескам обаче не знам, защото аз имам и много друга бяла козметика, а на лицето си не слагам повече от два продукта - макс. серум/тоник плюс крем.
Обичайно само един.

# 332
  • варна
Самсара,ако ползваш третиноин може да се въздържиш от 30%-ната киселина.Кожата става много чувствителна и почти не остава момент в който да се ползва.
Не съм компетентна ,за да те посъветвам кое и кога от другите продукти,които си поръчала Embarassed

# 333
  • София
Самсара, това, което аз знам е, че Argireline Solution 10% се ползва преди всичко друго, което слагаш на лицето. Консистенцията му е много течна. За EUK 134 знам, че не може за се използва преди киселини и е желателно да се ползва за дневна грижа.
И аз все още "опознавам" продуктите им.

# 334
Аз все пак си взех отново вит. Ц 23% +ХК. Харесва ми не харесва, не искам да оставам без вит. Ц, а на други марки нещо нямам доверие. Та това ми е втората опаковка от него. Беше свърщил в официалния ум уебсайт, та от друг за козметика го взех. Тъкмо ми свикна кожата с него, ще продължавам пък дано има по видим ефект.

# 335
vici75, след цяла опаковка, не виждаш ли някакъв ефект от вит.С-то?

# 336
Абе да ти кажа, като цяло кожата ми е по-озарена, изчистена, но нали знаеш че и третиноин ползвам та кое от кое е и аз не знам. А и като цяло не съм имала никакви проблеми и трудно виждам подобрение в някакво отношение.  Това са ми двете неща които ще ползвам за сега ретин-А и вит. Ц на оридинари. Имам и една АХА 14%, която един път седмично ползвам докато свърши и нея няма да подновявам. Още преди години с дермаролера като се минавах, ретин-а и вит. Ц бяха задължителни и от тогава ми е като навик, макар и да не ползвам дермаролер в момента. Само че тогава прахчета си купувах с вит. Ц и си правех серума в нас. Добре, но кой казва че е устойчив, кой не устойчив, за това си харесах на ординари и смятам само него да ползвам. Дали този с 23% или 30% един от двата. Сега пак същия поръчах. Бързо ми свършва. Ползвам го сутрин и вечер аз, само като нанасям ретин-а не нанасям.

# 337
Самсара,ако ползваш третиноин може да се въздържиш от 30%-ната киселина.Кожата става много чувствителна и почти не остава момент в който да се ползва.
Не съм компетентна ,за да те посъветвам кое и кога от другите продукти,които си поръчала Embarassed

Не ползвам третиноин Simple Smile  bouquet
Киселината се надявам да ми доизчисти едни пигментации, които всяка зима преборвам и при появата на първото по-цилно пролетно слънце се появяват моментално, въпреки слънцезащитата.

emy_emy, благодаря  bouquet
Предполагам няма да има проблем EUK 134 да го ползвам сутрин като серум преди дневния ми крем.

# 338
Благодаря за отзивите за праймърите! bouquet Вероятно ще взема течния, при следваща поръчка.

Самсара,
Сутрин ползвам:
Argireline Solution 10%
Hyaluronic Acid 2% + B5
Buffet, който е нещо като аналог на Матриксил
EUK 134
Мисля, че това е правилната последователност.
+
крем според моментното състояние на кожата.

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution е страхотен продукт, но се ползва само два пъти в седмицата. Върху другите продукти нямам наблюдение.

Едит: Поръчах праймъра, в шишенцето.
Заедно с Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% - ще го пробвам
и Retinol 1% in Squalane да видим кое ще ми хареса повече това или Granactive Retinoid 2% Emulsion, от който имам още и ми харесва.

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 23:14 от goddess

# 339
Праймърът не ми хареса нещо на мен. Основно заради консистенцията (твърде плътна) и опаковката (трудно изкарва продукт).
Чудя се на фон дьо тените, но по-напред в темата не прочетох за чудесата, които ютюбърите хвалят Smirk
Имат доста избор на цветове, което е предимство. Лесно ли си избрахте цвят в тази така богата палитра от нюанси и от кой сайт поръчахте фон дьо тен (интересува ме по-покривният, в Асос има само 4 цвята и то все тъмни)?

# 340
Аз имам покривния и го ползвам от около година (редувам с други) - та съм понатрупала впечатления. Кожата ми е смесена, с омазняваща се Т-зона. Има достатъчно добро покритие, не пълно , но над средното. Разнасяла съм и с четка и с гъба - става всякак. Не съхне пълен мат и определено при мен съхне доста време - поне 1/2 час. Доста цапа обаче, което за мен е минус. При мен започва омазняване след около 3 до 4 часа и то стабилно - в този смисъл за лятото въобще не го използвам. С пудра поне при мен не работи добре. Може да се смесва доста успешно с други фдт. Цвят 2.0N, ползвам 150/180 на Ревлон, 1N2 на Есте Лаудер, Nude Ivory на Wet'n'Wild PhotoFocus, BD25 на YSL All hours.

# 341
Сутрин ползвам:
Argireline Solution 10%
Hyaluronic Acid 2% + B5
Buffet, който е нещо като аналог на Матриксил
EUK 134
Мисля, че това е правилната последователност.
+
крем според моментното състояние на кожата.
Не ти ли се получава кир ефект след като сложиш крема върху серумите? Какъв крем слагаш? Каквото и да намажа отгоре се получавам тези бели частички. Особено нещо с масла или слънцезащита положението е трагично...  Twisted Evil

# 342
Миоки, не, не ми се получава кир, точно обратното, кремът неутрализира кир ефекта от EUK. Ползвам някой  от наличните, понякога комбинирам по два, а те са: NMF, Бепантен- крем, Изо структур или Нутри филър на Филорга. Слънцезащита не ползвам в момента, освен в редките моменти, когато се покаже малко слънчице. Пробвала съм с някаква на Диор, 30 фактор. Мазна ми е и не я харесвам, та гледам да я изхабя сега, зимата. Другите ми слънцезащите са подсушаващи и съм ги оставила за лятото/ Biotherm и Firorga- новата/, Biotherm пробвах веднъж, но откакто мажа третиноин, направо ми опъва кожата сутрин с нея.

# 343
Вече не знам какво да правя... чудя се дали да не пробвам някоя от слънцезащитите на Ниод. Явно Ординери няма да изкарат скоро. Резерватола ми тушира малко кирта, ама пак има повече от поносимото. Не мога да изляза без слънцезащита, защото ще ми отиде на кино всичкия резултат който успях да постигна в избелването на петната.
Чудя се, дали ако изплакна лицето с вода, след като са постояли примерно час серумите, ще продължат да имат ефект или само ще си ги плескам и после ще се отмият.  newsm78

Голямо чудене и още не мога да измисля как да ги ползвам тези серуми по дяволите.  Crossing Arms

# 344
  • Prismatica Aerie
Миоки,  и на мен не ми попиват серумите изцяло. Слагам изключително малко количество и имам чувството, че  остават на повърхността на кожата.
 Преди да сложа слънцезащитата /нея не я мажа, а нанасям с потупване/ - попивам лицето с тънка салфетка.

Общи условия

Активация на акаунт