The Ordinary

• 159 327
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Най-после поръчката ми пристигна. Много съм щастлива. Почти месец чаках.

Държа си скъпоценните шишенца аз, но не виждам нито на кутийката, нито на тях срок на годност, само,че след отваряне могат да се ползват 12 м.

Аз ли недовиждам или такъв указан няма?

Съгласно действащата нормативна уредба за козметичните продукти, производителите НЕ са длъжни да указват срок на годност. В България (и за българския пазар) повечето го правят заради настояването на търговци на дребно и крайни потребители, но наистина нямат такова задължение. Та според споменатата уредба (и конкретно Регламентът на ЕС 1223/2009 г. за козметичните продукти), когато на опаковката има знак, че след отваряне продуктът е годен 12 месеца, това означава, че преди отваряне е годен 30 месеца от датата на производство. самата дата на производство е кодирана в партидния номер на продукта. Да, знам, звучи сложно, но... това е положението. Клиентът има право да попита производителя кога е произведен продуктът. Ако имате съмнение, че сте си купили залежала козметика, пишете на The Ordinary с въпрос кога е произведен продукт с партиден номер .... (маркиран е някъде по опаковката, обикновено с Batch N или Lot.N).

# 556
Има сайтове за проверка по код. Дата на производство или срок на годност не съм виждала много отдавна на козметичен продукт.

От EUK ми се получава някакво пигментиране на кожата, но трае по-малко от час. Зачервяване не съм имала. От киселините се зачервявам, но и това трае кратко, а и тях ги ползвам само вечер.

Преди време гледах някакъв клип на Уейн Гос, в който много хвалеше продукт на Drunk Elephant. После каза, че съставките му на практика са същите като да смесиш малки количества Alpha Lipoic Acid 5% и Alpha Arbutin 2% + HA. Оттогава аз така ползвам киселини, но ги ползвам не повече от два пъти седмично. Всъщност търся изсветляване на тена, но такова не ми се получава, не знам дали не е защото постоянно ме пече слънце. Затова пък виждам страхотно избистряне на кожата и изчезване на абсолютно всички петна, включително и две доста сериозни.

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 13:57 от Анонимен

# 557
  • Sofia
Най-после поръчката ми пристигна. Много съм щастлива. Почти месец чаках.

Държа си скъпоценните шишенца аз, но не виждам нито на кутийката, нито на тях срок на годност, само,че след отваряне могат да се ползват 12 м.

Аз ли недовиждам или такъв указан няма?

Съгласно действащата нормативна уредба за козметичните продукти, производителите НЕ са длъжни да указват срок на годност. В България (и за българския пазар) повечето го правят заради настояването на търговци на дребно и крайни потребители, но наистина нямат такова задължение. Та според споменатата уредба (и конкретно Регламентът на ЕС 1223/2009 г. за козметичните продукти), когато на опаковката има знак, че след отваряне продуктът е годен 12 месеца, това означава, че преди отваряне е годен 30 месеца от датата на производство. самата дата на производство е кодирана в партидния номер на продукта. Да, знам, звучи сложно, но... това е положението. Клиентът има право да попита производителя кога е произведен продуктът. Ако имате съмнение, че сте си купили залежала козметика, пишете на The Ordinary с въпрос кога е произведен продукт с партиден номер .... (маркиран е някъде по опаковката, обикновено с Batch N или Lot.N).
DECIEM и в частност The ordinary имат голям проблем с производството и не успяват да задоволят търсенето, так че едва ли имат застояла стока.

# 558
Днес реших да дам шанс на ЕУК отново, но сложих само две капки(вчера бяха 3-4) и нямам зачервяване. Отдолу слагам хиалуроновата киселина и аргилерина, но мина поне половин час преди да сложа ЕУК. Другата седмица се връщам на работа и няма да имам това време, така че ще мацам тези трите едно след друго, най-много пак да се зачервя Simple Smile Но четох, че чести реакции предизвиквал Propanediol-а, ще видя в бъдеще как ще е.

# 559
Vetrena, благодаря за информацията  Peace Не бях запозната с този регламент. И съм много изненадана,че не срещате продукти с маркиран срок на годност, моите дори последно закупени са със указан такъв  Rolling Eyes

Един от поръчаните ми придукти е EUK, ще го използвам вечер, но чакам да си приключа гликоловата киселина и го почвам, честно казано за този продукт нямам търпение да видя как ще се разберем. Много надежди му възлагам  Simple Smile

Другите два са Матриксила и ХК, тях сутрин преди крема. Но и те ще почакат, че съм зарината с отворени серуми и мазила.

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 17:51 от Самсара

# 560
Аз ползвам Инхибитиф спрея за тяло, както и този за лице, вече 2 месеца. Засега не виждам кой знае какъв резултат, особено на този за тяло. На него много неудобна ми е бутилката, много широка е, и докато пръскам, като ми се намокри дланта, ми се плъзга по нея. Относно продукта за лице, мисля, че виждам някакъв резултат. Не знам как действа, но виждам някои косъмчета като че ли омекват и се разтапят - за съжаление ми е трудно да го обясня.
Истината е, че не съм много редовна в употребата и на двата продукта, и трябва да съм по-постоянна.
Може ли линк към този продукт за лице Simple Smile

# 561

Един от поръчаните ми придукти е EUK, ще го използвам вечер,

Защо вечер? Ползите са му денем.

# 562

Един от поръчаните ми придукти е EUK, ще го използвам вечер,

Защо вечер? Ползите са му денем.

Така ли?  Прочетох, че може и вечер да се ползва.
Освен тогава сутрин. Но само той и след това слънцезащитен крем. Пък вечер Матриксила. Май ще ми отнеме време да науча как да ги съчетавам и ползвам най-ефективно Simple Smile

# 563
От EUK се слагат максимум 3 капки за цялото лице. Ползите са му през деня, да. Слагам сутрин Аргилерин, Бъфет, EUK, NMF, крем или SPF.
Понякога го ползвам и вечер, когато имам нужда от почивка и съм прекалила с вечерите третиноин и киселини, но сега ще поръчам Ресвератрол, за да комбинирам вечер с Витамин Ц. Много ми дразни този Витамин Ц, надявам се Ресвератрол да неутрализира малко раздразненията. Някой ползва ли комбинацията, за да сподели ефект или негативи?

# 564
Аз ползвам Инхибитиф спрея за тяло, както и този за лице, вече 2 месеца. Засега не виждам кой знае какъв резултат, особено на този за тяло. На него много неудобна ми е бутилката, много широка е, и докато пръскам, като ми се намокри дланта, ми се плъзга по нея. Относно продукта за лице, мисля, че виждам някакъв резултат. Не знам как действа, но виждам някои косъмчета като че ли омекват и се разтапят - за съжаление ми е трудно да го обясня.
Истината е, че не съм много редовна в употребата и на двата продукта, и трябва да съм по-постоянна.
Може ли линк към този продукт за лице Simple Smile

http://chemistrybrand.com/product/inhibitif-face-serum

# 565
  • Варна
Някой ползва ли комбинацията, за да сподели ефект или негативи?

Аз я ползвам, негативи няма, ресвератрола леко затопля и съм чела някъде, че подпомага усвояването на вит.Ц, но аз свикнах с Ц-то и не ме дразни зърнестата консистенция.

# 566
Някой ползва ли комбинацията, за да сподели ефект или негативи?

Аз я ползвам, негативи няма, ресвератрола леко затопля и съм чела някъде, че подпомага усвояването на вит.Ц, но аз свикнах с Ц-то и не ме дразни зърнестата консистенция.
Зърнестата консистенция не ме дразни, масажирам, както правя пилинг и ми харесва, по-скоро щипането, но започнах да се адаптирам. Значи вероятно ще ми хареса Ресвератрола. Утре пускам поръчка.
 bouquet
EUK също затопля, което го свързвам със засилена микроциркулация и оттам озаряващия ефект.

# 567
Бре, защо съм пропуснала да прочета, че ползите на EUK са му през деня  Thinking
И темата следя, и в сайта четох за продукта...
Пуф, пак ще чета, ядосвам се така...то този бранд ми е като химията в училище, по няколко пъти четене, докато си науча урока.

И Матриксила и ХК ли не мога вечер  Rolling Eyes

# 568
Матриксил и ХК можеш по всяко време и с всичко.

# 569
  • София
Някъде четох, че ЕУК не може да се комбинира с киселини, така ли е или ми е грешна информацията ... един от дневните ми кремове съдържа киселини, което значи, че не мога да го ползвам под него ....или трябва да сменя крема ....

Голяма блейка съм .. то в си го пишело в сайта, че не е може ..

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 09:12 от emy_emy

Общи условия

Активация на акаунт