The Ordinary

• 159 391
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • На ръба..
Момичета, къде пристигат поръчките от Десием? Поща, на адрес? Най-накрая се наканих и поръчах. Ще дам отзиви....

На адрес.

# 241
Пристигнаха ми сапонините от черния петък, най-после. На първа проба ми харесва как измива, но не съм силно впечатлена. Ще видим с постоянна употреба как ще е. Не пресушава кожата, лесно се отмива и консистенцията е приятна.

# 242
Моите сапонини дойдоха отдавна. Не писах защото хич не ми харесаха. На мен много ми сушат, миризмата е странна, мирише ми на хляб/мая, това че са в туба ми е неудобно, относно почистване - нищо особено. Добре че ги взех от черен петък за 9 евро, че иначе са 27 евра. Тъпото е че в алчността си взех 2 опаковки.

# 243
И аз две взех, но не са пристинали. И някакви неща за коса взех.

# 244
Гледах едно ревю и там беше споменато, че pH е 7 или 7,5 което не е много готино.
Определено не бих дала 27 евро. Искаше ми се да пробвам течният измиваш естер аз, защото практикувам маслено измиване и може би ще ми хареса, но го нямаше на примоция, а пълната му цена не бих платила.  Rolling Eyes

# 245
 Взех 2 опаковки и на Hif шампоана. Пак бяха по 9 евро. Иначе е 30 евра. 60 лева за 180 мл. шампоан !!!! Ами шампоан.... нищо кой знае какво. Има по-странна консистенция от другите, не се пени много, много е хлъзгав, трябва малко количество за да измиеш цялата коса, може би 2 пъти по-малко количество от другите шампоани. Мириса е много лек, приятен, запазва се на косата. Но след измиване няма разлика от измиване с друг шампоан, или поне аз не усещам.
Абе с 2 думи - убедих се че освен от марката Ординари, нищо друго ням да си взимам на Децием....
Ето този шампоан взех, че пак 2 броя, пусти очи ненаситни.....
http://deciem.com/product/hydration-support-180ml

# 246
Може би пък трябва по-дълго да се използват нещата, за да се види ефект  newsm78... но честно казано и аз надали ще си взема нещо друго освен ако цената не е 70% надолу. И аз ще се придържам към Ординери.

Факт в който се убеждавам за пореден път, малко са доказаните съставки, които работят и в повечето случаи те са едни от най-евтините.

# 247
Аз пък сапонините ги обожавам, съжалявам, че не поръчах сега. Ползвам за сутрешно миене през ден, както и като маска понякога.

# 248
  • Варна
Дайте мнение, ако някой е ползвал и двата, дали витамин C 30% е по-добър от 23%. Привършвам 23-процентния и се чудя какъв антиоксидант да си взема, пак ли вит. С или, примерно, ресвератрол?

# 249
Да дам отчет за кофеина-надмина очакванията ми за три дни премахна тъмните кръгове около очите.
Дано не е било от комбинацията с наспиването по празниците, но засега съм доволна.

# 250
И аз в темата:smiley:
досега не съм ползвала нищо на марката, а сега поръчах и чакам да пристигнат  :
Buffet
Granactive Retinoid 2% Emulsion  и
Argireline Solution 10%
За Argireline и Buffet разбирам, че могат да се ползват заедно,  обаче се обърках и не мога да разбера  може ли Buffet да се  нанася след  Granactive Retinoid 2% Emulsion   ?  Вие след този ретиноид какви овлажнители ползвате ?

# 251
Може, да. Пептиден комплекс е и няма конфликт с други продукти, до колкото ми е известно.

Емулсията съм я ползвала в комбинация с млечната киселина 5% преди него и Идеалия на Виши след. Доста сполучлива комбинация беше за смесената ми кожа. Може да ползваш какъвто нощен крем ти харесва, а може и без крем, ако не ползваш. И в двата случая сутрин кожата беше по-гладка на пипане и спокойна.

# 252
Може, да. Пептиден комплекс е и няма конфликт с други продукти, до колкото ми е известно.

Емулсията съм я ползвала в комбинация с млечната киселина 5% преди него и Идеалия на Виши след. Доста сполучлива комбинация беше за смесената ми кожа. Може да ползваш какъвто нощен крем ти харесва, а може и без крем, ако не ползваш. И в двата случая сутрин кожата беше по-гладка на пипане и спокойна.

Миоки много ти благодаря за бързия отговор ! Моята кожа също е смесена,   в момента ползвам един хидратиращ на Eucerin от който съм доволна   и щом става с всякакъв крем, тъкмо ще си доизхабя този.

# 253
BoMarina, Buffet е серум на водна основа, а ретиноловата емулсия е маслена. Принципът е да се върви от водни към маслени продукти, затова според мен нанасянето на пептидния серум трябва да предшества ретиноловия. Ако имаш опасения, че този ред би попречил на абсорбирането на ретиноловия серум, може да се ползват в различни дни.

# 254
BoMarina, Buffet е серум на водна основа, а ретиноловата емулсия е маслена. Принципът е да се върви от водни към маслени продукти, затова според мен нанасянето на пептидния серум трябва да предшества ретиноловия. Ако имаш опасения, че този ред би попречил на абсорбирането на ретиноловия серум, може да се ползват в различни дни.
Eleonora благодаря са съвета!  Точно така е описано и в сайта на The ordinary, а аз чудех дали мога да го ползвам  и в обратният ред - след ретиноловия серум, с оглед по-добро  хидратиране на лицето след емулсията(не съм ползвала ретинол и/или ретиноиди  досега , а чета че много пресушавали кожата на лицето).  В крайна сметка направих и втора поръчка Flushed  с още няколко продукта, един от които  и Natural Moisturizing Factors + HA, та вероятно ще го пробвам така както казваш ти , а след емулсията  просто ще слагам от крема.

Общи условия

Активация на акаунт