The Ordinary

• 159 442
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Самсара, първите три вероятно биха могли да се смесят и да слагаш само един серум. Комплекс от съставки. Wink
Всичко зависи какво слагаш.
На дерматолози и козметици не се доверявам на 100%.

Миоки, вероятно слънцезащитата ти създава проблем. Днес тук беше слънчево и сложих тази на Филорга 50 фактор, старата версия, имаше го този кир ефект, за който говориш, но го изтърпях, въпреки че само 15-тина минути съм била на слънце. Кожата ми е така свежа и озарена, че не мога да ѝ се нарадвам. Само да се махнат окончателно милиумите и комедоните. Rolling Eyes

пп. Слънцезащитата на Филорга, в кафявата опаковка, не ми прави кир ефект. Днес съм с нея. Peace

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 12:50 от goddess

# 361
Днес си направих нова поръчка, защото любимият ми Granactive Retinoid 5% in Squalane е на привършване.
Взех си и Alpha Arbutin 2% + HA, който смятам да ползвам за намаляване на пигментните петна по ръцете ми. Дано помогне. В момента с тази цел ползвам азелаинова киселина и има ефект, но тубичката се изчерпва, а продуктът не е в наличност.
Също за първи път поръчах Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%. Все още нямам идея кога и как ще го ползвам Simple Smile

# 362
Също за първи път поръчах Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%. Все още нямам идея кога и как ще го ползвам Simple Smile
Това го поръчах и аз и го чакам, беше единствения наличен вит Ц, а много исках да пробвам. Май се оказва, че е най-силен от техните. Това, което четох е, че се разнасял по-лесно ако лицето се намокри първо с термална/флорална вода, защото имал ужасяваща консистенция Simple Smile Аз мисля да започна с две вечери в седмицата с количество колкото грахово зърно.
Междувремено получих поръчката от асос с hyaloronic acid, matrixyl, euk. Почнах с хиалуронова киселина снощи и тази сутрин - лицето ми овлажни добре след гликоловата киселина, също намазах и ръцете си, че са ужасни сега. В първия момент беше УАУ, но след едно излизане пак са ужас. Мисля да слагам редовно, ще видим.

# 363
Това го поръчах и аз и го чакам, беше единствения наличен вит Ц, а много исках да пробвам. Май се оказва, че е най-силен от техните. Това, което четох е, че се разнасял по-лесно ако лицето се намокри първо с термална/флорална вода, защото имал ужасяваща консистенция Simple Smile Аз мисля да започна с две вечери в седмицата с количество колкото грахово зърно.

Благодаря, Minx, ще опитам и аз така, да видим Simple Smile

# 364
Извинявайте, знам че е коментирано, но нямам никакво време да търся.
С Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% кой витамин С се комбинираше добре? Имам га наличен и не ми харесва в самостоятелна комбинация.
Та мисля, да поръчам някакъв витамин С и  да го изразходя.

# 365
серумът с ресвератрол се комбинира добре и с 23% процентния серум с витамин С , и с 30% серум, който е крем с повечко силикони. И в двата витамин С присъства като L-аскорбинова киселина.

# 366
Благодарности, сигурно ще заложа на 23% и ще ти ползвам вечер.
И при мен трудно попиват серумите и предпочитам да ги ползвам вечер.

# 367
  • София
 Отправям въпрос към ползващите ФДТ на The Ordinary ... http://theordinary.com/product/rdn-serum-foundation-10-n-eu-30ml?redir=1 много хубави отзиви има за него, но как си определяте цвета? Не бих искала да рискувам и да поръчам по снимка на нечия ръка, както е дадено в сайта....

# 368
За тия пари на око. Малко светъл ми дойде, но така или иначе не ми хареса как стои. Ако ми беше харесал, щях да поръчам следващия и по-следващия номер и да смесвам или да пазя за лятото. Нещо такова.

# 369
Здравейте! Искам да започна да ползвам ретинол и съм се насочила към тази марка. Малко ми е объркано в сайта и не мога да се ориентирам кой е най-лекият вариант.

Highly-Stable, Water-Free Solution of 0.2% Pure Retinol ( мислех, че е най-подходящ, но в самия сайт препоръчват да се започне с други, въпреки ниската концентрация).

Granactive Retinoid 2% in Squalane, Granactive Retinoid 5% in Squalane ( с един от тези двата препоръчват да се започне). Странно ми се вижда по-висока концентрация, но по-малко дразнене.. Може би, защото е сквалан? Има ли ползвали да ми дадат съвет, кой е най-подходящ от трите за "запознаване" с ретинола ?

# 370
VeryZen, Ретиноида е по-лек вариант от ретинола, доколкото четох. Препоръчват Granactive Retinoid 2% in Squalane за начало, ако не си ползвал преди това такива продукти. Дават го moderate strength, no irritation.
Тук бях чела, но не съм ползвала:
https://beautyeditor.ca/.amp/2017/11/16/the-ordinary-retinoid

# 371
VeryZen, за най-слабата форма е трудно да се говори, но Granactive retinoid вариантите се препоръчват, защото активната съставка в тях, hydroxypinacolon retinoat, e форма на ретиноидната киселина, която се свързва директо с рецепторите на витамин А в кожата и, предполага се заради това, не предизвиква дразненето, което ретиноловите продукти предизвикват. Друг е въпросът, че този естер на ретиноидната киселина, hydroxypinacolon retinoat, е сравнително нов и все още няма достатъчно изследвания, които да докажат, че действието му е напълно идентично с това на ретинола и другите ретиноиди познати от повече време. Ползвах Granactive retinoid 5% в сквалан без никакво дразнене. Ползвах и ретинол 1%, който е доста силен и ако се прекали, води до повишена чувствителност на кожата и белене.
Скваланът тук не е обяснение на въпроса, защото всички по-нови ретиноиди на Ординари са в сквалан.

# 372
Много благодаря за линка! Аз четох доста и останах с впечатлението, че ретинола при поемане от кожата се трансформира в ретиноидна киселина, а третиноина е транс форма ( каквото и да значи това ). Cold SweatCold Sweat

И реших, че по сила са ретинол< ретиноидна киселина< третиноин. Май тук бъркам и първите две са разменени?

Също четох, че третиноина е много опасен при евентуална бременност и дори се препоръчва да се спре 2 години преди. За сега нямам такива планове, но след 1 година може би.. Знаете ли дали се отнася само за третиноина или и за някои по-слаби ретиноидни киселини?

Чета темите "Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол " с надеждата да ми се изяснят нещата, но момичетата там са много напред с материала, чак ме е страх да питам нещо Flushed .

# 373
Ретиноидна киселина е едно и също с третиноин и Ретин А. Последното е име на марка.
Да, ретиноидната киселина не трябва да се ползва при бременност.
Основните ретиноиди са ретинил палмитат-ретинол-ретиналдехид-ретиноидна киселина.
Киселинната форма се усвоява директно от рецепторите, другите кожата трябва да ги преобразува до р.киселина, за да ги усвои. Всяко в-во изисква една стъпка повече превръщане.
Има тема за ретиноидите, погледни там за повече яснота и питай спокойно Peace

# 374
Много полезно, благодаря! Ще разуча ретинил палмитат-а и ретинол-ретиналдехид-а, че са ми напълно неизвестни.

Общи условия

Активация на акаунт