The Ordinary

• 159 357
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Четох и аз, че този рибния хиалурон не миришел добре Grinning
ЕУК май много се харесва, другата седмица май него ще пробвам, имам го, но нали бавно ги въвеждам. Другият вариант ми е 23% вит Ц Simple Smile

# 511
  • Торонто/Сливен
Днес ходих в магазина на Десием и взех Аргирелина и Ниасинамид+Цинк. Консултантката изглеждаше много неориентирана (те и такива бяха ревютата за точно този магазин), затова да питам тук.
Може ли тези два продукта да се ползват в една вечер с ретиноида 2% или с млечната киселина 5%?
Идеята ми е сутрин, след измиване, да слагам аргирелина на челото и около очите. Над него Ниацинамида, после моя си крем и накрая слънцезащита. Видях, че Ниацинамида не може да се ползва с Вит. С, така че този серум ще го вместя някоя вечер.
Вечер искам да слагам пак аргирелин, млечна киселина и ниацинамид. Или аргирелин, ретиноид и ниацинамид. Но тук последователността не ми е много ясна.....

# 512
Ниацинамид го спрягат като помагащ със страничните реакции от ретинол и ретиноиди.

# 513
  • Наблизо
На мен ниацинамидът не ми помогна - кожата ми се обели още повече и засега съм го спряла и кожата ми е по добре.Иначе четох,че ниацинамидът не трябва да се ползва с ретинол.

# 514
Аз чувам точно обратното от дерматолози, но мен лично ми суши и не го ползвам.

# 515
  • Наблизо
Мисля,че и при мен това е проблема.Аз имам много чувствителна кожа и за всичко оглеждам и следя.

# 516
Плнирам пускане на първа поръчка. Много четох, преди да избера продукти, но искам да се консултирам и с вас, преди да пусна поръчката.

За мен:
Имам проблемна кожа на лицето - много е тънка, суха, склонна към зачервявания и лющене, ако не ползвам достатъчно мазен крем. Вечерно време - задължително някакво масло плюс богат крем. Ако не пия достатъчно вода през деня или не пия редовно Омега 3, положението съвсем излиза извън контрол. Майка ми е със същия тип кожа - тънка, чувствителна и суха като пергамент.

За разкош, имам видими пори по носа и на места по лицето, които се запушват понякога, в редки случаи се опъпчвм. Обикновено това се случва, когато кожата ми е особено суха, което си обяснявам с това, че порите секретират повече себум, за да я овлажнят. Може и да греша, разбира се. Иначе съм на 27. Мисля да си взема:
Retinol 1% in Squalane
Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%  
Alpha Lipoic Acid 5%
Lactic Acid 5% + HA 2%
Salicylic Acid 2% Solution - това може би ще го ползвам само на носа
Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% - звучеше добре като за някакъв стартиращ anti-age продукт, каквито до момента не съм ползвала
Niacinamide 10% + Zinc 1% - това пак само за носа

На майка ми (навършва 56 тази година), която има много суха, но и чудесно запазена кожа без почти никакви мимически бръчки (само около очите) и минимално увисване на кожата на шията, наистина изглежда невероятно за възрастта си и изобщо  Heart Eyes мисля да поръчам:
Multi-Molecular Hyaluronic Complex MMHC2
Argireline Solution 10%
“Buffet”
Matrixyl 10% + HA

На свекърва ми, която навършва 54 тази година и има мазна кожа с видими пори, но също като майка почти няма мимически бръчки, освен около устата, като цяло кожата й изглежда чудесно. Тя не харесва мазни и мазнеещи продукти. Мисля да поръчам:
Retinol 1%
Azelaic Acid Suspension 10% или Lactic Acid 10% + HA?

Искам да й поръчам също някакъв антиоксидант. Кой от антиоксидантите е с най-малко тежка и мазна формула? Опасявам се, че ще ми прехвърли каквото е по-мазнеещо... Може и да НИОД нещо, цената не е водещият критерий в случая.

Много благодаря предварително за мненията!  bouquet

# 517
Аз за повечето продукти не мога да те посъветвам, освен за вит. Ц 23%. Това нещо не е за всеки. Доста е силно.  Аз ползвам втора опаковка от него и чак след 2-3 месеца посвикнах с него, и в момента леко ми щипва само. Гледам, че го плануваш за себе си. Предполагам, че си прочела, че с Niacinamide не можеш да го ползваш. АКо не, имай го в предвид. Ако майка ти и свеки ползват гримове (ФДТ или ББ кремове), трудно ще стане с вит. Ц-то. В упътването пише да се ползва сутрин или вечер, аз го ползвам и сутрин и вечер. Сутрин прави слънцезащитата по-устойчива и държа на него, вечер пък нали клетките се регенерират най-вече, та и за вечер ми е важно. През вечер го ползвам вечерите. Но сутрините, всяка. Остава като кир ефект и за през деня е трудно. По общи наблюдения повечето които са си го купили, го пускат в размените, но все пак има и такива като мен които са на втора опаковка. Помисли си дали е добра идея и на трите ви да го вземаш (да не ви залежава по шкафовете после, че аз съм пълна с подобни продукти за какво ли не). Ако много искаш да го пробваш, вземи една тубичка само и си отсипи или им отсипи и виж дали ще ви допадне. И ако да, тогава набави за всяка по една. Не че 6-7$ са кой знае какво, ама що пък да не вземеш нещо което ще ви хареса.

# 518
Благодаря! Може би наистина е идея да си разделим една опаковка за тест.

Вероятно аз и свекърва ми ще ползваме продуктите вечер, защото се гримираме редовно, майка ми - и сутрин, тя не слага нищо на лицето, защото няма и нужда. Така искам на 56 да приличам на нея, ама уви, взела съм й само сухотата на кожата, иначе изцяло приличам на роднините по бащина линия.

# 519
Пробвай първо някой продукт, аз съм от разочарованите от тези продукти, та по-добре почни с нещо по-малко като поръчка.
А от продуктите им с Витамин С в сравнение с  всичко друго което съм ползвала- техният беше най-разочароващ

# 520
В какъв аспект не ти допаднаха? Консистенция, кожни реакции и раздразнения, усещане върху кожата, липса на ефект?

Аз не очаквам нещо кооой знае какво, цената им е като за дрогериен клас козметика. Като цяло, концепцията им е оригинална и ме привлича, искам да пробвам. Жалко, че нямат проби както Paula's Choice. От нейните продукти, впрочем, съм много доволна, но са 2-3 пъти по-скъпи от тези, така че се надявам Ординъри да ми хареса.

# 521
Аз пак за вит. Ц-то ще кажа.

Цитат
.....Консистенция, кожни реакции и раздразнения, усещане върху кожата, липса на ефект?

Много е силно. На мен доста ми щипеше в началото, без да искам клепнах на очите (по скоро съм се пипнала, без да усетя). Направо голяма чудо се получи. Червено, обрив, пламти....Мих и не се махаше. Един ден ми отне да го неутрализирам. Добре, че беше събота, че в нас бях, та се мих буквално на половин час. После прочетох, че по принцип имало някакъв период на привикване на кожата. Повечето го дават към 2 седмици (от опит). Но при мен едно 2-3  месеца все нещо не ми беше наред.Сега вече чак мога да кажа, че няма проблем. На втората опаковка. От време на време ми щипва за секунда като го нанасям. Но до там. И аз хем не съм с чуствителна кожа....Не знам ако човек е с такава, според мен хич даже не бива и да се пробва. Кожата трябва да е леко влажна при нанасяне, за де избегне това пощипване в началото (но това пак съм го чела от споделения опит на различни потребителки). За ефект - леко се избелиха петънцата тук там, но не е нещо чак толкова впечатляващо. Има много доволни от ефекта, има и с неутрално мнение като мен. Явно зависи от кожата и проблема.

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 16:45 от vici75

# 522
Аз си знам, че всичко тествам първо на ръка, после мъничко отзад на врата, чак после - на лицето, и пак първо малко количество, после свиквам с продукта, та не го ползвам ежедневно. Който е с чувствителна кожа, си знае да внимава.

Благодаря за съвета, ще съм особено внимателна с вит. С в такъв случай.

# 523
Макарон, можеш да им пишеш и да поискаш препоръка за режим.
А тук има упътване за витамин С.
В "Buffet" има матриксил - сигурна ли си, че ти трябват и двата?
Азелаиновата киселина помага при пигментация и неравности, но пък е в силикон.

# 524
[bМакарон][/b],
В buffet има и Matrixyl както и HA т.е. ако поръчаш първото от второто няма да има нужда, освен ако няма да се ползва в различна рутина, примерно едното сутрин ,другото вечер. За мен buffet е много хубав продукт,  аз не бих го заменила за Matrixyl, просто защото е по - комплексен,но за кожа 54+ незнам дали ще е достатъчен-ако цената не е проблем виж и Subq  antiage на Hylamide.
За ретинола- ако си ползвала ретиноидни продукти и кожата ти е свикнала с тях, вероятно ще е добре, но ако не си защо не пробваш първо  ретиноида им в сквалан- с по ниска концентрация е ,по -щадящ към кожата и ще ти е по-лесно да си изградиш толеранс. Моята кожа също е чувствителна, но смесена и отскоро ползвам (за четвърти път вече ) 2  пр.емулсия и кожата ми е доста раздразнена- в смисъл по-зачервена, усеща се парене, след второто наказване се появиха и пъпчици( бързо преминаващи), беля се леко и кожата се за засуши доста. От антиоксидантите на ТО не съм ползвала нищо, но много хвален продукт, вкл. от   Brandon Truaxe е ЕUK.  Отново ако цената не е проблем за мен NIOD Survival 0 би бил много добър избор.

Общи условия

Активация на акаунт