The Ordinary

• 159 346
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Искам да й поръчам също някакъв антиоксидант. Кой от антиоксидантите е с най-малко тежка и мазна формула? Опасявам се, че ще ми прехвърли каквото е по-мазнеещо... Може и да НИОД нещо, цената не е водещият критерий в случая.

Вземи и buffet.
Не мазнее, прави кир ефект с някои кремове отгоре, но ако се смеси с крем му се намира цаката.
По богатия вариант е на Матраксила.

# 526
Retinol 1% in Squalane е доста изсушаващ. Аз съм с нормална към смесена кожа, не е чувствителна, от него се обелих и така си раздразних кожата, трябваше ми почти седмица за да нормализирам нещата. Шията и деколтето още са чувствителни и сърбящи от две мазания, при това през два-три дни. Аирол не ми дразни толкова на лицето.

Granactive Retinoid 2% Emulsion е доста по-нежен и щадящ. Нямам дразнене от него, но го ползвам за ПОД очи, само внимавам да не отиде на миглите.

Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%  щипе в началото доста, но после му свикнах, но не го препоръчвам за чувствителна кожа.

За салициловата киселина четох страшни неща и още се чудя дали да я поръчам.

ЕUK 138% е страхотен за мен продукт. Писала съм и преди. На втора опаковка съм. Мазен е, но ми харесва.

И аз имам въпросчета:
Caffeine Solution 5% + EGCG - помагаше ли за уморени, недоспали очи. Нямам тъмни кръгове?

Alpha Lipoic Acid 5% много ли е дразнеща?

# 527
.....
Alpha Lipoic Acid 5% много ли е дразнеща?
Не е дразнеща, поне за мен. Вит С 23 %  щипе повече. Миризмата е малко особена, но нищо, което да не може да се изтърпи в името на по-голямото благо Smiling Imp

# 528
Аз със моите асоциации, Marine Hyaluronics ми мирише на повръщано, а ALA на изгоряла гума/стопена пластмаса като я сложа на лицето. Страхотен продукт но само 2-3 пъти седмично. За жалост сега не я ползвам защото всяка вечер слагам третиноин.

# 529
Може ли да споделиш за салициловата какво си прочела? За тази на Ординери или по принцип?

# 530
В какъв аспект не ти допаднаха? Консистенция, кожни реакции и раздразнения, усещане върху кожата, липса на ефект?

Аз не очаквам нещо кооой знае какво, цената им е като за дрогериен клас козметика. Като цяло, концепцията им е оригинална и ме привлича, искам да пробвам. Жалко, че нямат проби както Paula's Choice. От нейните продукти, впрочем, съм много доволна, но са 2-3 пъти по-скъпи от тези, така че се надявам Ординъри да ми хареса.

Липса на ефект и като усещане върху кожата, не попива добре.
Относно споменатия период на привикване към продуктите с Витамин С-това е една от любимите ми съставки и постоянно го поддържам, доста неща съм пробвала, но щипене и раздразнение по кожата не съм имала и за първи път чувам за период на привикване.
Повечето продуктите с витамин С са доста нестабилни и нетрайни при досег с кислород така че след отварянето няма голяма трайност- та миризми, промяна в цвета, консистенция могат доста бързо да се случат.

Caffeine Solution 5% + EGCG - за тъмните кръгове ми помогна, но единствено дотам, оставя и един филм, който не ми допадна, но само това като грижа ми е недостатъчно.
Не обичам да ползвам продуктите, които налагат ползването на още други, предпочитам по простичките решения.

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 21:38 от zari65

# 531
Здравейте, прекрасни дами Simple Smile
Чета ви от много време, но чак сега се наканих и аз да направя първата си поръчка.
Много искам да ви помоля за малко помощ, а именно:
искам да поръчам
Niacinamide 10% + Zinc 1%
Salicylic Acid 2% Solution
Granactive Retinoid 2% Emulsion

Тук се колебая между EUK 134 0.1% и 100% Plant-Derived Squalane
Доколкото четох първите две се комбинират, въпроса е как да включа ретиноида и кое от двете последни да избера?
Много ви благодаря предварително.

# 532
EUK 134 и Squalane са съвсем различни продукти, зависи за какво ти трябва и с каква кожа си. EUK 134 не може/не трябва да се комбинира с киселини.

Ретиноида слагаш вечер, като първи продукт след измиване, а след него може да сложиш Niacinamide. Може би може и обратното - първо Niacinamide, след това емулсията, но аз лично предпочитам ретиноидите да са максимално близо до кожата.

# 533
goddes за caffeine  solution+ EGCG- ако под уморени и недоспали очи имаш предвид, че сутрин като се събудиш имаш леки торбички, си заслужава пробата. Според мен си върши добре работата-изпъва кожата,хидратира добре, очите са видимо освежени, като е много икономичен- една капка стига за двете очи, аз нанасям и на горен клепач.Но за него има и много отрицателни  мнения, вкл. в темата.
Ти от колко време ползваш granactive retinoide emulsion под очите , докъде го нанасяш и виждаш ли някакво видими резултати? Нямам бръчки, но боря леко отпускане на контура под и около окото.

# 534
Може ли да споделиш за салициловата какво си прочела? За тази на Ординери или по принцип?
Четох ревюта в сайта им, Миоки.

BoMarina, по-скоро леко хлътване. Кожата около очите ми е доста тънка и прозрачна. Някои кремчета я уплътняват  визуално. caffeine  solution+ EGCG

granactive retinoide emulsion, слагам отскоро, така че не мога да кажа нищо за ефект, поне не ми дразни. Преди ползвах Месо+ на Филорга и добре ми се отразяваше за хоризонталните и пачия крак, сега съм на втора опаковка Аргирелин, също ми харесва, но така или иначе не се надявам на пълното им отстраняване, тъй като лицето ми е твърде изразително и всяка емоция е изписана и оформяща бръчица. За капак и очите ми се възпаляват лесно.

Благодаря за мненията за Alpha Lipoic Acid 5%  bouquet
Вероятно ще я поръчам. Миризми не ме плашат толкова.

# 535
goddess, на мен Alpha Lipoic Acid 5%  много ми пареше, когато за първи път я използвах. 10- 15 мин след намазването продължи това парене. На следващия ден се обели цялото ми лице. Кожата ми е станала доста чувствителна от третиноина. 2 седмици не посмях да посегна към нея допреди няколко дни, когато това парене беше съвсем леко и кратко и то само в областта на брадичката. Белене на следващия ден нямах. Така, че имай едно наум и сподели при теб как е. Simple Smile

# 536
EUK 134 и Squalane са съвсем различни продукти, зависи за какво ти трябва и с каква кожа си. EUK 134 не може/не трябва да се комбинира с киселини.

Ретиноида слагаш вечер, като първи продукт след измиване, а след него може да сложиш Niacinamide. Може би може и обратното - първо Niacinamide, след това емулсията, но аз лично предпочитам ретиноидите да са максимално близо до кожата.
Много мерси за отговора Simple Smile
Кожата ми е нормална, но имам доста омазняване и съответно черно точки в Т-зоната и по брадичката, затова и много искам Salicylic Acid 2% Solution. А за EUK 134 и Squalane се чудя, защото за първото при вас прочетох много хубави неща, а пък второто е посочено в гида на сайта на Ординари като много добре допълващо се със Салициловата киселина и Niacinamide. С две думи съм в голяма чуденка.

# 537
Аз за повечето продукти не мога да те посъветвам, освен за вит. Ц 23%. Това нещо не е за всеки. Доста е силно.  Аз ползвам втора опаковка от него и чак след 2-3 месеца посвикнах с него, и в момента леко ми щипва само. Гледам, че го плануваш за себе си. Предполагам, че си прочела, че с Niacinamide не можеш да го ползваш. АКо не, имай го в предвид. Ако майка ти и свеки ползват гримове (ФДТ или ББ кремове), трудно ще стане с вит. Ц-то. В упътването пише да се ползва сутрин или вечер, аз го ползвам и сутрин и вечер. Сутрин прави слънцезащитата по-устойчива и държа на него, вечер пък нали клетките се регенерират най-вече, та и за вечер ми е важно. През вечер го ползвам вечерите. Но сутрините, всяка. Остава като кир ефект и за през деня е трудно. По общи наблюдения повечето които са си го купили, го пускат в размените, но все пак има и такива като мен които са на втора опаковка. Помисли си дали е добра идея и на трите ви да го вземаш (да не ви залежава по шкафовете после, че аз съм пълна с подобни продукти за какво ли не). Ако много искаш да го пробваш, вземи една тубичка само и си отсипи или им отсипи и виж дали ще ви допадне. И ако да, тогава набави за всяка по една. Не че 6-7$ са кой знае какво, ама що пък да не вземеш нещо което ще ви хареса.

А коя е темата за размените?Може ли линк?

# 538
goddes може и да свърши работа. При мен се получава уплътняване, предполагам заради хидратацията, в комбинация с buffet.

# 539
goddess, мерси, оивам да чета. bouquet

sunshine_22, EUK 134 може да го ползваш сутрин, а Squalane вечер преди или вместо нощен крем, след салициловата киселина, така че може да си вземеш и двете.

Общи условия

Активация на акаунт