Дрехи, които мразя (и не нося)

• 152 866
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 2 025
  • MI
Frowning1
Повярвай и аз се изненадах. Казвала съм, че преди да емигрирам имах прекрасна оферта в Брюксел и не я приех, заради времето. Не съм си и мислила, че ще ходя по сандали на такива температури. И джапанки с палто съм носила, абе пропаднала работа Simple Smile.
Остави модата, кажи как успя да се калиш така че да не се разболяваш. Искам и аз пък. Frowning1

# 2 026
Не мога да търпя да ми е студено и е абсурд да обуя сандали под 25С.
Но изглежда на север хората са си свикнали и ако искат да носят и такива дрехи и обувки, си ги носят на далеч по-ниски температури от приемливите при нас.

# 2 027
Стардъста, никога ли не могат да сложат ботуш?!

Могат да отидат до училище с ботуши и там трябва да се преобуят. Само при споменаването на това упражнение мд каза, че не и се занимава и си ходи с обувките само. Носи боксерки под полата, ходи и с панталони понякога, но повече с поли.
На мс пък не им дават да носят къси панталони през лятото, дори ако е горещо. Обсъждахме го на последния родителски форум, но не съм чула да са разрешили. В "малкото" училище позволяваха, но на големите - не.

Обяснявам си го, че хората се каляват от малки тук. Мс е роден в България и е зиморничав като мен, мд е англичанка и рядко облича "зимни" дрехи. През лятото в България постоянно и е горещо и търси море и климатици. На приятели-българи децата, които са родени тук също са по-малко зиморничави.
Лятото тук, дори и да е над 25 градуса съм виждала черни с чапка и зимни якета, те са по-зле и от нас ... Ако са дошли от Африка предполагам, 20 градуса е зима за тях ...

При нас в гимназия имаше режим на тока (ако има още някой толкова стар колкото мен да помни) и нямахме парно често през зимата. В университета пък нямаха пари и пестяха, писали сме с ръкавици, шапки и шалове на лекции. Аз просто не ходех и после имах проблеми с подписите.

Индийците и въобще "индийските" нации редовно си ходят със зимни дрехи и джапанки цяла зима ...

# 2 028
Нели, аз бях, според майка ми, супер болнаво дете. Осиновена съм и тя буквално трепереше над мен.
Когато станах на около 13 ми писна и започнах с глупостите, но винаги съм била зиморничава и обожавам жеги, но ако ми се наложи да стоя на студ ми е ок. Никога не съм се разболявала от настинка, както и детето. Той пък все беше гол. Пил е антибиотик два пъти, единия заради заболяване, а втория, заради пъпки.

И аз не знам как изкарах боса, ама не намерих много голяма разлика. Тежът ми ботушите и мразя затворени обувки.

# 2 029
Според мен е както си научиш детето. Моят син никога ама никога не съм го навличала като малък, зимата тениска и яке зимно. Вече е голям и не помня да ми се е разболявал от настинки. И аз съм така колкото по леко ходя облечена толкова съм по здрава.

# 2 030
Принципно болест "настинка" не съществува. Просто при хора с по-лабилна имунна система, което включва и такива с по-изнежен, неподлаган на агресивна среда /нарича се закаляване/ организъм, чуждите агенти по-лесно взимат връх и човекът се разболява.
Моите деца също винаги са си ходили облечени както им харесва. Не за друго, а защото аз самата знам, че човек сам си усеща кога и дали му е студено или горещо и съответно сам може да се предпази от неприятна температура още от детската градина. Също така за мен едно от най-неприятните неща би било някой да ми нарежда кога какво да си облека и кога какво да ям. Съответно и аз не давам команди в тази насока.
Малкият сега ми е по къс ръкав и беше на обяд по пързалката, докато снегът не се стопи съвсем - над тениската имаше едно яке от Лидъла - не много дебело, но много удобно за него. Той много си го харесва и си ходи така - тениска и якето отгоре. Отдолу анцуг и кожени боти. Аз се обличам повечко. Но то е, защото като малка са ме навличали насила и съм се изнежила. Въпреки това не се разболявам от тънко облекло в студено време. Спохождат ме болести най-вече при нервно напрежение. Тогава явно ми отслабва имунитета и им се давам. Ни от сезон ми зависи, ни от нищо.

# 2 031
  • MI
Май е и до организъм освен до закаляване... То е ясно че с годините само по-зле ще става, ама какво да правя. Поне на жега ми е ОК, издържам наистина много. Simple Smile Даун, малко ОТ, но лятото до колко най-много се вдигат температурите при вас? Чисто любопитство, няма никаква връзка с темата.

# 2 032
Кумата ми и чичо ми наистина развиват ангина ако пийнат малко газирано. И аз мислих, че се лигавят. Аз наистина никога не съм имала проблеми с гърлото от газирано.

Нели, около 30 е през лятото. Рядко става 40 за по ден-два. Суха жега е при нас и вечер си ми трябва жилетка. Зимата падат до около 2, но много рядко. Обичайното е 12-20 градуса. Вали, но не е влажно като в Англия.

# 2 033
И аз имам такава приятелка - газираното и студеното й отключват проблеми с гърлото. Има хроничен фаренгит. За да се стигне до там обаче си има причини със сигурност. Много често това е живот в замърсена околна среда, а още по-често - прекомерна употреба на лекарства.

# 2 034
И аз щях да пиша, че болест настинка не съществува, също и че от течение не се настива. Blush

Даун, и аз си мислех, че съм много зиморничава, но се оказа, че далеч по-тежко понасям жегите от студа. А и в студените държави студът е само по улиците, където пък се предполага да си подходящо облечен, тъй че спри да ме мислиш, плийз! JoyHeart А и от студ не съм припадала, докато от жега два пъти колабирах, а детето веднъж и то преди 10 сутринта. Мани я тази жега, тя е за северняци за двуседмична ваканция само. Какво става кожата пък да не говорим. А и при вас не е чак такава жега, или поне не държи толкова дълго, камо ли пък в разгара на зимата. То 17 градуса не би трябвало да е жега, но слънцето стои ще кажеш точно до главата ти и е към хиляда пъти по-голямо.

# 2 035
И аз щях да пиша, че болест настинка не съществува, също и че от течение не се настива. Blush

Даун, и аз си мислех, че съм много зиморничава, но се оказа, че далеч по-тежко понасям жегите от студа. А и в студените държави студът е само по улиците, където пък се предполага да си подходящо облечен, тъй че спри да ме мислиш, плийз! JoyHeart А и от студ не съм припадала, докато от жега два пъти колабирах, а детето веднъж и то преди 10 сутринта. Мани я тази жега, тя е за северняци за двуседмична ваканция само. Какво става кожата пък да не говорим.

Сори, ама те мисля, макар че съм сигурна, че ще оцелееш. Варненския вятър ме е разревавал.

# 2 036
Моята кожа страда през зимата. С каквото и да се мажа е вечно суха и белезникава ...
През лятото само на жегите и навън се бутам и ми е много добре.

На мен от вятър ми сълзят очите, дори да не е студено. Както се случи с лондонския днес сутринта.

Рядко боледувам аз, но като се тръшна е за дълго време и без антибиотик обикновено не минавам.

# 2 037
  • MI
Ааааа, не, течението не ми го пипайте, всеизвестен факт е, че то е по-опасно и от бубонната чума! Grin Аз съм доволна, че без да знам се заселих в единствената друга държава освен нашата, в която има понятие "течение" със същото значение и със същата опасност за живота. Joy

# 2 038
Моята кожа страда през зимата. С каквото и да се мажа е вечно суха и белезникава ...
През лятото само на жегите и навън се бутам и ми е много добре.

На мен от вятър ми сълзят очите, дори да не е студено. Както се случи с лондонския днес сутринта.

Рядко боледувам аз, но като се тръшна е за дълго време и без антибиотик обикновено не минавам.

И моята. В БГ си сложих киселина в устните и се родих. Никакво изпръхване 2 години. Нямаше разлика и не съм изглеждала като с чофка.

# 2 039
Студовата алергия, според мен, не се влияе от каляване. Случвало ми се е и да получа обрив по ръцете от студ (оранжев - изглежда като ожулено или изгорено) и откакто стана, вече си нося грейки в джобовете и гледам по възможност да не излизам в много студено време.
http://www.hera.bg/s.php?n=3564
А лятото като постоя повече в морската вода също изстивам (устните ми посиняват), дори да е жега.

Общи условия

Активация на акаунт