Дрехи, които мразя (и не нося)

• 152 859
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 2 055
Може, аз не видях такова нещо, а и цяла зима следя прогнозата. Но да пада каквото иска, и с мъгла ще ми хареса.

# 2 056
Късите зимни дни в Хамбург биха били най-големия тормоз за мен.

# 2 057
Няма такива мъгли в Англия вече, поне не в Лондон.
Дъжд и мрак колкото щеш, за 50-и път се повтарям, че тия тук имат 80 израза за "вали" ...

# 2 058
По-гаден климат от Плевен и околности едва ли има.
От -25С до +42С...кеф голям. 
Тази зима ни пощади само с -12С което не се е случвало от 4години.

# 2 059
  • София
В Хамбург проблемът не е в студа, а във влагата. Обостря ставните заболявания.

# 2 060
  • MI

Тази зима стигна до към минус 3 и то главно през нощта. Абе меко е времето, бях там посред зима сега наскоро.

Стана ми любопитно и погледнах уики, ами то са идентични с Варна температурите - и средните, и рекордните. Значи ще си супер там. Simple Smile Пожелавам ти много късмет на новото място. Hug
На мен във Варна ми се възпаляваха ставите от влажния студ в съчетание с вятър, но като съм раждана в сух климат какво да правя. И сега не ми е ОК влагата, но поне е малко по-топло в Милано. Но ще се престраша накрая да вземем да отидем когато има време до тази част на Германия - ММ има роднини там, а лятото все няма кога. Мислех че зимата ще умра от студ.

# 2 061

Същото мисля е в Сандански, Свищов, Велико Търново. Ужасни жеги през лятото, без полъх и тежки зими.
На морето си е най-добре в България.

# 2 062
Свърши ли зимата? Все още е 29 януари. Февруари е типичен зимен месец, после почва безкрайното очакване на пролетта, която пак е студена.

# 2 063
Във Варна се сещам, че безкрайно я чакахме пролетта през последните години, даже на последния си рожден ден там бях с палто, а е в началото на май. После изведнъж лято.

Блу, вероятността тепърва да почват големи студове през февруари и март е малка, а и да се случи е за по няколко дни. Въпросът е да не си скован в студ от ноември-декември.

# 2 064
При нас си е студено до края на април ... Stop
И аз докато не приключи март поне не отписвам зимата. Даже си купих 2 нови жилетки, от онези бабешките с копченцата.

# 2 065
ММММ, много сладки жилетки, имам подобна на цикламената, много мекичка и приятна за носене
 Simple Smile

# 2 066
  • София

Същото мисля е в Сандански, Свищов, Велико Търново. Ужасни жеги през лятото, без полъх и тежки зими.
На морето си е най-добре в България.

Сандански е с може би градът с най-горещото лято в България, но и с много топла зима. Климатът там е на границата на умерения. Имам приятелка от Сандански, на която й трябваха години да се адаптира в София, вечно й беше студено.
В Свищов също духат много ветрове, а Велико Търново е с горещо лято, но през зимата температурите са в границите на нормалното, почти винаги е по-топло от София.
Така като чета май най-тежки си остават зимите в някои части на Канада, въпреки че пък там инфраструктурата е много добра и човек не прекарва много време на студено.

# 2 067
  • HH
Че в Хамбург не е някакъв нетърпим студ, имаме риятели от там тази година лятото стигало до 30 градуса, германците едва дишали!
Зимата също е мека, не с драстични минусови температури......е след Малта може и да ви се стори по хладнико Joy Joy Joy
😂 за моите скромни пет лета в Хамбург , мисля че наистина имаше един път да е 30 градуса , другото са слухове. Да, времето е меко, винаги влажно и почти винаги облачно. Аз отдавна казах, че тук е 9 месеца есен и 3 месеца пролет.

Ако кажа, че съм се аклиматизирала, ще излъжа. Винаги излизам с шал, предпочитам по-тънко яке и блуза/риза и жилетка, така ако ми стане топло мога да съблека нещо. Силно препоръчвам гумени ботуши и някакво аутдор яке, но те не отговарят на стила на всеки. Такива щуротии като термо чорапи, ръкавици, чоропогащници, потници и бодита, никога не съм носила.

# 2 068
Силно препоръчвам гумени ботуши и някакво аутдор яке, но те не отговарят на стила на всеки. 

Силно се дърпам аз от гумени ботуши, но приятелката ми вече ме екипира с такива. Взех и от онези много тънките пухени якета, но шалове не мога да търпя. Като цяло местните хора ми се видяха много навлечени, а като дойдат тук през февруари хукват по шорти и джапанки.

# 2 069
  • HH
Силно препоръчвам гумени ботуши и някакво аутдор яке, но те не отговарят на стила на всеки. 

Силно се дърпам аз от гумени ботуши, но приятелката ми вече ме екипира с такива. Взех и от онези много тънките пухени якета, но шалове не мога да търпя. Като цяло местните хора ми се видяха много навлечени, а като дойдат тук през февруари хукват по шорти и джапанки.

Не съм казвала, че са удобни, просто често са практични. Моите са подобни , много са ми твърди и ако не съм с по-дебели памучни чорапи, ми замръзват краката. Иначе шалове и аз не носех, преди да дойда тук.

Общи условия

Активация на акаунт