Дрехи, които мразя (и не нося)

• 152 857
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 2 070
Велико Търново е с горещо лято, но през зимата температурите са в границите на нормалното, почти винаги е по-топло от София.

Имах приятели, които бяха студенти във Велико Търново и ходехме често там. През зимата температурите достигат -20 през деня и снегът не се топеше от ноември до края на март, сега може и да е "омекнало" покрай глобалното затопляне.

Така като чета за Хамбург много ми прилича на Лондон.

# 2 071
  • MI
Стардъста, в тази част от страната ноември много рядко вали сняг и определено не натрупва. Обикновено се случва в края на декември и не помня в целия ми живот досега да не се е стопил и то чак до април. Joy Аз като бях ученичка при под -10 ни пускаха дървена ваканция, че нямаше много парно. Никога не е било повече от седмица, и в най-тежката зима. 50 см са обилен с неговалеж при това. При нас е с една идея по-мека зимата от Велико Търново, но е достатъчно сходен климата и е достатъчно близо за да съм сигурна какво говоря. При това е сух студ и определено се понася много по-лесно от -5 във Варна например. Не сме в Сибир все пак. Grinning

# 2 072
Периодът, за който говоря е 1994 - 1999г. Определено зимата във В. Търново беше по-непоносима от тази по морето, така съм го усетила.
Имам спомен, че се качвахме по баири и стълби и стилбите бяха заледени и отвесни. Направо им се чудех как живеят там на квартира и се прибират всеки ден.

# 2 073
  • MI
Точно периода, когато още бях в училище и живеех в родния ми град. Simple Smile Не е било никога такова чудо, заледените стълби и баири са друго нещо, тях и при -1 ги има за съжаление. За мен първите зими във Варна бяха шок заради студения вятър и влагата, които ми възпалиха веднага ставите. При сух климат никога нямам този проблеми, дори в Милано е много, много рядко въпреки влагата и мъглите. Просто е по-топло.

# 2 074
Явно сме свикнали на климата в родните си градове.
Скрит текст:
Където и да отида винаги сравнявам с морския климат. Аз съм от южното Черноморие и там е по-мек климатът от Варненския.
Живяла съм известно време в Пловдив и летата не ми понасяха, както и в Пампорово, където зимата беше студена, но суха и поносима, а лятото приятно прохладно (студено според моята представа за лято).
Не казвам, че е -20 всеки ден през деня, но нощем температурите доста падаха в Търново, помня ужасен студ рано сутрин също. През деня сме се разхождали, ясно помня снега около главната улица, както и че през деня беше около -5.

Днес видях в метрото жена с черен дебел чорапогащник и бели гуменки Томс. Ужас!!!

# 2 075
И аз определено предпочитам моските зими, нооооо без гадния пронизващ вяър! Аз съм от София и докато живеех там ми беше писнало да гледам сняг от ноември до март, вечно търсехме здрави кожени ботуши да издържат на софийската противна киша..................спомням си веднъж имах час за зъболекар, януари, навън беше минус 18 градуса, чаках на спирката и си мислех, че съм се превърнала в ледена шушулка!
Имах синузит, вечно ме боляха синусите от студ......откакто живея в Бургас се родих, има зими си изкарвам по кожено яке.....ходя си почти цяла зима с велурени ботуши, защото няма сняг и киша......но тук пък влагата ми разказва играта, вечно ме болят костите...., гърба, кръста! Лятото пък влажността е 80 процента и надвечер край морето винаги ми се запушва носът! Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 23:47 от mimi.7299

# 2 076
Студа не ме притеснява, но ужасно мразя да ходя навлечена. Имам чувството, че се задушавам, ако имам нещо дебело на гърба си.

# 2 077
На мен влагата по нашето Черноморие ми е като сух климат в сравнение с Лондонския. Тук рядко има 2 дни сухи един след друг.

И аз мразя да се навличам. Общо взето предпочитаното ми облекло е - топ с къс ръкав, бельо, панталон (дънки), сандали или рокля с бельо и сандали (чехли). Ако мога само така да ходя ще съм доволна. Но по очевидни причини рядко ходя така, за мое съжаление.

# 2 078
И на мен във Варна ми е сух климатът в сравнение с тукашния, но в Англия комбинацията от мрак, температури и много високата влага са ужасни.
При топло време предпочитам да е влажно. Последния път като бях във Ларна през лятото по време на жегите, дишах като риба на сухо. 

# 2 079
Ако във Варна е сух климата, елате във вътрешността на страната. Simple Smile
Буквално не се диша и въздуха не помръдва.
Да не говорим за количеството прах.

# 2 080
  • MI
Влагата сама по себе си не ми пречи, съчетана със студ ми е проблемна. И над 30 градуса с висока влажност е кофти, направо морска болест ме хваща при около 40 с влажност.

# 2 081
Да, влага със студ и вятър е гадно, усеща се още по-студено (случаят с Лондон).

На мен влага при температури 27 - 33 не ми пречи, както е например на Карибите, там е доста влажно непрекъснато. Над тези температури става непоносимо, но пак ми е по-добре сравнено със всякакъв студ, било то сух или влажен. Често срещано явление тук е да не вали, но да е мрачно и въздухът да е наситен с влага, косата ти, кожата ти започват да лепнат, ужасно непреиятно е.

# 2 082
Влагата е хубава за кожата, предполагам за косата също, но полудявам като почне да се къдри.

# 2 083
За какъв сух климат говорите? В къщи е толкова влажно, че наскоро си купихме влагоуловител (електрически, не тази глупост с таблетките). Само ако се отвори за малко прозореца и отчита с 20% повече влажност...

# 2 084
Не говорим за сух климат, а аз написах, че тук (Малта) е много по-влажно от Варна, където по принцип също е влажно, но далеч не толкова. В Англия същи е много по-влажно и то постоянно. А това че вътре в къщите е влажно е съвсем друга работа. Не би трябвало да е.

Общи условия

Активация на акаунт