Дрехи, които мразя (и не нося)

• 152 923
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 225
Някъде четох, че хората над 40 не трябва да носят скъсани дънки. Аз все още имам такива (скромно скъсани), но съм съгласна.

Аз пък не съм съгласна .Дънките са универсално облекло ,било пък то и скъсани.
И аз съм на същото мнение.Точно хората над 40 е желателно да се обличат младежки,да имат всеки ден по себе си поне един младежки елемент-например скъсани и избелели дънки,а всичко останало да е приглушено и консервативно.Тогава младежкия елемент изпъква и подчертава неостаряващия дух Simple Smile

# 226
Честно казано не ми правят впечатление хорските дупки по дрехите. На всеки се случва да му се скъса чорапогащника, голям проблем, голямо чудо.

# 227
И изглеждат точно като стари хора, които се опитват да изглеждат млади.
Дрехите няма как да те направят по-млад.  Не говоря да се обличаш ужасно консервативно, но след 40 г. кожата има друг вид и еластичност.
Освен ако не си част от Металика. Неостаряващ дух май има всеки. Не познавам някой, който се има за стар.

Скъсаните пуловери, показани по-назад в темата не са ново течение. Когато бях на 14г. също бяха модерни. Носила съм такива, когато бях по-млада.

Дупки по чорапите и чорапогащите, замърсени маратонки или гуменки и аз забелязам. Разбира се за човек без възможности няма как да го изтъкнеш. Иначе го приемам като немърливост. Същото важи за цепки, на полите които са се разпорили.
Разбира се, че се случва да се скъсат чорапогащите. В този случай имам резервен в чантата и на работа.

Не нося и Конвърс. Мои си причинии. Нося спортни обувки на други дизайнери и марки.

# 228
Кикамора, нямам абсолютно нищо негативно предвид, като обяснявах за съблекалнята. Дадох само пример, че е напълно възможно бельо и чорапи да са на показ. Ето, че хората се чудеха точно това. Ако моите бяха и за мен бримките не биха били плюс. И бих ги забелязала на друг човек.  
Захабени и скъсани чорапи и бельо по принцип също не се виждат, освен при общи преобличания.
А има хора, които не могат само нови неща да носят и си шият скъсаните чорапи.
Нямам идея защо реагираш така.
Не е необходимо да се преобличаш в обща съблекалня за да видиш някои неща Wink.
Споко, не реагирам по никъв начин, шефовете ни също се преобличат и то заедно с нас в общата съблекалня Stuck Out Tongue Winking Eye
Няма как да ги видиш, освен ако не се обличате заедно или не правите заедно други неща. 😄 Лично мен не ме притеснява как си мешате капите. Просто дадох пример, как нещо скрито може да се види. Пък точно вие защо се гледате не е важно.

# 229
Тцъ, падам си само и единствено по мъже. Joy

# 230
Не нося балеринки, никога, по никакъв повод и случай. Придават на крака завидна форма на свинско копитце. Освен ако не са обути от 180 см момиче с крака до сливиците.

Това за скъсаните дънки и възрастта е ужасен предрасъдък, на който аз не слугувам. Разбира се, много зависи от модела дънки, конструкция на тялото и ниво на скъсаност, но много по- важно е ТИ как се чувстваш в дадена дреха /защото щом си я облякъл дори за проба- значи с нещо те е привлякла/, отколкото разсъжденията тип "Ама аз съм на N години, не мога да ходя облечена ТАКА". 

Тънък чорапогащник под дънки колко топли? При мен поне с/ без него- разлика няма и затова не нося. А дали ще има бримки, или пък ако е памучен- ще е на топченца, гледката е еднакво неприятна за окото.

Не знам по какви сватби ходите, където има мъже с дънки, че  и скъсани.  Tired Аз на такива не съм попадала, дори и в студентските си години.  Laughing

# 231
На 45+ съм. Нямам предразсъдъци да не нося това или онова, заради годините. Не нося дрехи, които не ми харесват, не ми отиват, не се чувствам комфортно в тях... Имам си здрави дънки и ги предпочитам пред скъсаните.  На 20 - 25 години съм носила и скъсани от мен или разнищени, но съм преценявала дали мястотото позволява таково облекло.
Нося и по-ярки цветове, вкл. и през зимата. Ходят ми на тена, очите и косата и се чувствам хубава в тях.
И изобщо, няма неща, които ужасно много ми се правят, но годините ме спират. Друго ме спира.

# 232
  • София
Аз пък за първи път си купих скъсани дънки на 41 години. И си ги нося с кеф.

# 233
Не ме спира възрастта. Просто скъсани дрехи не харесвам - нито на млади, нито на стари, нито средна възраст хора.
Дънките за мен не са универсално облекло. А и са доста разнообразни - има такива изцяло спортни, за работа из двора, за кафето, за офиса. Има и доста елегантни дънки. Изтъркани, дюс, с паднало дъно, чарлстон, прави, скини, гащеризони - изключителен избор от модели, десени и платове. Обожавам ги. Имам най-различни. Но знам, че има места, на които не се приема за допустимо да се носят въобще и гледам да се съобразявам. 

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 09:18 от Judy

# 234

Не знам по какви сватби ходите, където има мъже с дънки, че  и скъсани.  Tired Аз на такива не съм попадала, дори и в студентските си години.  Laughing

На последните сватби, на които съм ходила в България. Масово хората са по дънки, защото не им се дават пари и нямат елегантни дрехи. На сватби, където са ме канили и съм виждала снимки на приятели от сватби.

Обожавам дънки, но те са подходящи за малко места. На кино (на кино почти не ходя), на разходка, на кафе (през свободното си време нямам време за "на кафе"), сити екскурзия или почивка някъде, да заведа мд на спорт., на неформален тийм билдинг.
Анцуг и аз не нося, защото не спортувам.
Това не са предрасъдъци, а стандарти.

За офис дънките са подходящи в некорпоративна среда.
Всеки трябва да носи каквото поиска и както се чувства, но пък и много хора изглеждат нелепо .

Познавам майката на приятелка, която е на 57г. и се облича "младежки". Ходи с деним поли 10 см над коляното и скъсани дънки. Изглежда точно като жена на възраст, която в главата си е на 30. Не и отива, въпреки че има хубава фигура.

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 10:31 от Stardust@

# 235
Не знам какво имаш предвид под корпоративна среда, но тук масово се ходи с дънки на работа. Одобрявам!

# 236
Аз харесвам диви хора , които се обличат младежки независимо от възрастта .
Нямам предвид кукувиците със сини коси , жълти блузки и ярки червила ,
а жените със сексапилни елегантни дрехи .
Една " дива" на 76 г с минижуп
Скрит текст:

# 237
Сините, ярко оранжевите и тъмно лилавите коси са запазена марка на бабите. Точно това ме възпира да пробвам новите шарени бои за коса, въпреки, че на рекламата изглеждат интересно))

# 238
  • София

Не мисля, че съм баба, а шаренията в косата е нещо, което правя редовно.

# 239
Сори за спама, обаче не можах да се сдържа! Змия, много ми харесва шаренията! Естественият ти цвят светъл ли е? Трудно ли се поддържа?
Аз не бих посмяла да го направя на себе си, но наистина много, много ми харесва!

Общи условия

Активация на акаунт