Пейпал - помощ - 13-та тема

• 69 257
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Ама защо трябва да го правиш? Simple Smile Не е необходимо, за да извършиш плащане.

# 226
“Пращане“ да съм точна, че ги обърках съвсем. Защото се опитва да изпрати 200 и изписва: Нямате достатъчно наличност

# 227
Здравейте.
Картата ми в пейпал изтече в края на юни.
Снощи добавих нова карта и без да я верифицирам направих поръчка за 96 долара.Днес влизам в сайта от където поръчах да проверя дали са изпратили пратката и виждам съобщение ,че все още няма плащане от пейпал и ще обработят поръчката когато им платят.Влизам и  и в пейпал и плащането стои на Pending.
Има и съобщение : This is a temporary authorization to make sure your payment method will cover the payment. Your payment method will be charged when iHerb, Inc. completes your order.
Какво да правя сега ,що така 20 часа това  плащане не минава?
Нали уж без верификация мога да пазаря до 100 евро.
Кофтито е ,че продуктите които поръчах са на промоция която изтича след 7 часа

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 12:32 от kaspar4oo

# 228
без да се верифицира картата /с кода от банково извлечение/ едва ли може да се направи плащане.. Не знам това за 100-те евро къде го пише..

# 229
  • София
Миналият месец си взех новата карта, понеже старата изтече и никакви верификации не съм правила. Номерът е същият, само удължих срокът на валидност и  пазарувам без проблеми.

# 230
Не става и това е.Отказах поръчката и направих нова и пак ми дава същото съобщение.Отказах и нея и платих направо с картата.Дано нямам проблеми.Искаше ми се да имам защита и от пейпал но не се получава.Плащането от снощи все още ми стои на Pending , въпреки, че отказах поръчката и в онлаин банкирането ми виждам, че са ми дръпнали парите вчера.Предполагам ,че са само блокирани и ще ми ги върнат  ,но отиде 40 дена.Това за 100-те евро съм го чел и в други форуми включително и в тази тема в първият пост го пише:
"Картата се верифицира, за да може да плащате с нея над 100 евро. Това означава, че когато изхарчите от тази карта 100 евро, ако не е верифицирана, картата  ще се блокира до въвеждането на кода за верификация. Може да платите 2 х 50 евро, или 100 пъти х 1 евро, на на следващото евро картата ви ще е блокирана."
Предната ми карта която изтече също не бях я верифицирал.Имам направени над 20 поръчки от нея ,предимно на дреболии от ибей за по 5-10 долара.Най голямата ми поръчка е била за 45$ и нямах проблеми.С тази карта не се получи-дали защото сумата е  по голяма или има някаква друга причина нямам представа.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 19:54 от kaspar4oo

# 231
  • Сливен
Здравейте,
Моля за малко инфо - колко време след отваряне на диспут, същият може да бъде ескалиран?
Благодаря предварително!

# 232
Ако няма някаква промяна в общите условия напоследък - седем дни.

# 233
  • София
Здравейте, имам отворен диспут в ПейПал. Трябваше да върна пратката си обратно на продавача за да получа парите си. Изпратих я в срок на адреса, който ми беше даден от ПейПал.
Оказва се обаче, че не може да бъде доставена на продавача защото пощенския код отговарял на град във Великобритания, докато в адресът града е Дъблин, Ирландия.
Някой имал ли е подобен случай?
Вече веднъж платих пощенски за изпращане до Великобритания, сега ако ми я върнат ще трябва да платя и разходи по връщането и после още веднъж, за да я изпратя на правилния адрес...

# 234
  • Бургас
Здравейте, имам отворен диспут в ПейПал. Трябваше да върна пратката си обратно на продавача за да получа парите си. Изпратих я в срок на адреса, който ми беше даден от ПейПал.
Оказва се обаче, че не може да бъде доставена на продавача защото пощенския код отговарял на град във Великобритания, докато в адресът града е Дъблин, Ирландия.
Някой имал ли е подобен случай?
Вече веднъж платих пощенски за изпращане до Великобритания, сега ако ми я върнат ще трябва да платя и разходи по връщането и после още веднъж, за да я изпратя на правилния адрес...
Адреса е объркан от теб или е грешно даден от ПейПал?

# 235
  • София
Явно грешно подаден на ПейПал от продавача. Аз съм изпратила коректно на дадения ми от ПейПал адрес и си пазя и разписката за това. Но за съжаление в онлайн проследяването не се вижда адреса, следи се само движението на пратката.
Писах на ПейПал и ми върнаха отговор, че ще се свържат с продавача, за да изяснят кой е коректния адрес.
Притеснението ми е че връщането ми излиза много скъпо ако платя три куриерски такси (една за изпращане до Великобритания, една когато ми се върне пратката и трета когато я изпратя на вече правилния адрес).

# 236
  • Бургас
Явно грешно подаден на ПейПал от продавача. Аз съм изпратила коректно на дадения ми от ПейПал адрес и си пазя и разписката за това. Но за съжаление в онлайн проследяването не се вижда адреса, следи се само движението на пратката.
Писах на ПейПал и ми върнаха отговор, че ще се свържат с продавача, за да изяснят кой е коректния адрес.
Притеснението ми е че връщането ми излиза много скъпо ако платя три куриерски такси (една за изпращане до Великобритания, една когато ми се върне пратката и трета когато я изпратя на вече правилния адрес).
Мисля че можеш да претендираш за покриване на разходите за връщане/за всички разходи по връщането/

# 237
  • София
Мисля че можеш да претендираш за покриване на разходите за връщане/за всички разходи по връщането/
Това добре, но ако диспута бъде затворен в полза на продавача поради това, че пратката не му е доставена, какво става с моите пари?

# 238
Веднъж и аз изгорях с 60 долара заради неполучена пратка, за която ПейПал реши в полза на продавача

# 239
  • София
В случая вината не е моя, от DPD ми отговориха, че причината не несъществуващ адрес. Но това не се вижда в онлайн статуса, затова се притеснявам, че и в моя случай PayPal може да отсъди в полза на продавача  Sad

Общи условия

Активация на акаунт