На ДЕКЕМВРИЙЧЕ вече му е тясно и в коремчето на мама трудно си намира място!

• 46 138
  • 714
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Теди, ти къде ще раждаш? Чуденка, моят термин е на 4.12., сега съм 37 с.+3дни ще раждам в "Надежда" при Арабаджикова, която е работила дълги години в Майчин дом, та затова би се пробвала нормално. НО: моите мишлета са главично, иначе ми каза, че няма как, макар че, дори момченцето да излезе нормално, може момиченцето да се обърне и тогава пак секцио Confused
Преди една седмица той беше 2650 гр., а тя - 2620 гр., но знам, че като се родят, ще тежат по-малко в действителност.
Колкото до раждането зависи как ще са, може и да се наложи да ги вадят, ако тоновете се забавят или ако водите намалеят... Най-лошото е, че ако моята лекарка не успее да дойде, едва ли другият АГ, пък и аз ще искаме нормално раждане. На мен ми стига, че нямам дата за раждането, пък дали норнално или секцио, от бебетата зависи. ФМ си ги правих при Стратиева в "Света Петка".
Стискам ви палци нещата да се получат както иска всяка мама и накрая всичко да гушкаме здрави бебчета Hug

# 421
Аз ще раждам в Щерев, при лекар, който за щастие не се опитва да ме претупа през секциото и да приключим.. Постоянно оставаме вратичка за нормално раждане, съгласна съм да е предизвикано, понеже имат други съображение заради размера на плода и разни неприятни сценарии от това за бебето, ако чакаме да започне родов процес от самосебе си.. Та.. многооо се надявам Simple Smile

Иначе и в моя род е пълно с близнаци.. от баба ми насам е чудо, те са били 9 деца, от които 3 двойки близнаци, оцелели за жалост само 5 бебенца.. след това са се навъдили още.. и имаме - двойки момичета, сумати двойки момче момиче.. Луда работа. Но просто все по-често близнаците директно значат секцио като гледам и се зачудих процедира ли някой вече по друг начин.. Simple Smile

# 422
  • София
Ами аз много страдах, че от самото начало ме водят "рискова", макар че след всеки преглед и ФМ при общо 3-ма АГ, всички казват, че бебетата са "идеални". Като питам има ли медицинска причина и дали им има нещо на бебетата, просто ми отговаряха, че са двечки и затова... Даже в осмия месец се бях залетяла към Майчин дом и Др Дяволов, но впоследствие размислих, че не е сериозно да си сменям АГ и болницата в последния момент, още по-малко като е с такова фатално име Grinning
А и обожавам Арабаджикова и усещам, че е моят човек Simple Smile
Никога не бих рискувала и при най-малката причина, веднага ще предпочета секциото.
Колкото до операционната и аз много се разстроих на деня на отворенитв врати, ама не заради самата операционна. Просто нашите мишлета са инвитро от първия път и през 4 те години опити с мъжа ми все си представяхме как сме заедно на раждането и после гушкаме бебето. Много ми стана мъчно като показаха операционната и казаха, че мъжа стои в коридора, че показват бебетата на мен, после на него и че следвщото виждане е чак на другия ден и то ако бебетата и аз сме добре. А при нормалното раждане показаха една стая, в която цялото семейство е заедно...
Иронията беше, че в моята група всички жени бяха  с по едно бебе и щяха да ражфат нормално уж, но бяха ужасени, даже ме гледаха: "Блазе ти", защото разбраха, че съм а близнаци и че вероятно ще раждам секцио. Май тия дни на отворените врати не са добра идея Simple Smile
В крайна сметка като настъпи моментът, едва ли ще оставят някоя родилка да се върти и да не знае къде да отиде.

# 423
Аз пък до сега бях напълно против да присъства ММ с мен... но след днешния ден на отворените врати и по-специално срещата с операционна вече искам, ако и той е навит да влезе с мен.. В Щерев позволяват и при двата вида раждания, та най-вероятно ще сме заедно.. Особено ми е важно при секцио да е с мен, дано не стигнем до там все пак..

# 424
  • София
Тони, друго си е да покажат бебчето на двамата едновременно... а нормалното раждане отнема доста време, не е само крясъци и напъни, пък и акушеркста каза, че когато е "същинската част", мъжът може да се разходи за половин час и повечето двойки предпочитали така. Лошото при нас с ММ е, че ние не сме се разделяли и не сме спали отделно и дори престоят в болницата ще бъде мъчителен Confused  С две думи като всяка мама нямам търпение бебчетата да излизат вече, че да минава времето в болницата и да сме си четиримата вкъщи Grinning

# 425
Аз не веднъж съм споменавала, че мъжът ми беше с мен на секциото и според мен това е страшно важно, защото освен че ви показват бебетата, той е до теб и участва в процеса, а не в коридора да си цъка на телефона и да чака... вижда всичко и усеща момента много по-силно отколкото после ти да му го разказваш....

Самата операция (поне при мен) беше 5 мин,  което той беше до мен и след това бебето излезе, показаха ни го и той тръгна с акушерките по прегледи докато мен ме зашият. Също на анестезията той не присъстваше. Но повярвайте ми тези 5мин бяха страшно важни за мен, защото чувствата са смесени особено при първо раждане... страх, нетърпение, радост, вълнение ... какво ли не... а мъжете са много добри в това да разсейват говорейки си глупости Simple Smile

# 426
Здравейте, мами! За тези които се интересуват от предизвикано раждане. Аз родих така първата ни дъщеря. Приеха ме в болницата в 07:00  ч. Попълниха документите, взеха ми кръв, направиха клизма. Незнам към колко ме закачиха на системата, но не е било преди 08:00 ч. Родих в 12:40, за 20 мин. на магарето. Незнам дали болката е по-силна от напълно нормално раждане, но мисля, че е по-кратко във времето. Поне при мен беше така, за има няма 4-5 часа се случи всичко. Не се притеснявайте, не е толкова страшно. Късмет желания и безпроблемно на всички!

# 427
Здравейте, мами! За тези които се интересуват от предизвикано раждане. Аз родих така първата ни дъщеря. Приеха ме в болницата в 07:00  ч. Попълниха документите, взеха ми кръв, направиха клизма. Незнам към колко ме закачиха на системата, но не е било преди 08:00 ч. Родих в 12:40, за 20 мин. на магарето. Незнам дали болката е по-силна от напълно нормално раждане, но мисля, че е по-кратко във времето. Поне при мен беше така, за има няма 4-5 часа се случи всичко. Не се притеснявайте, не е толкова страшно. Късмет желания и безпроблемно на всички!
Благодаря ти, Велина! А, имаше ли някакви симптоми преди да влезеш в болницата или разкритие?

# 428
Не,нямах контракции. Поне не усещах такива, като ми правиха запис на тоновете в предродилна, преди да ми сложат системата казаха , че имам, но не ги усещах. Приеха ме седмица преди термин-в 39+1 г.с. по предварителна уговорка с докторката. Аз така исках и не съжалявам. Сега пак така,живи и здрави.

# 429
Велина, много ме окуражаваш честно Simple Smile Дай Боже и при мен да се случи, макар че на тоновете не засичаме никакви контракции Sad Шийката ти в какво състояние беше, че моята е дългаа и няма признаци на скорощно раждане.. поне преди 7-8 дни, когато я мериха?

Много гадно при естествено раждане, че точно във фазата, която може да продължи дълго и в която се намирам в предродилна зала, ако има друга жена ММ няма да може да влезе.. Има две предродилни зали, като са с по две легла... Но все се надявам да няма 4 едновременно протичащи нормални раждания хаха и ММ да може да стои с мен в предродилна Heartbeat

# 430
Аз пък контракции имам от доста време, но това нищо не означава. Лекарите първо казаха, че ще родя в 8-мия месец, но до сега признаци за раждане няма. Бебчето били развито и готово.

# 431
м
Велина, много ме окуражаваш честно Simple Smile Дай Боже и при мен да се случи, макар че на тоновете не засичаме никакви контракции Sad Шийката ти в какво състояние беше, че моята е дългаа и няма признаци на скорощно раждане.. поне преди 7-8 дни, когато я мериха?

Много гадно при естествено раждане, че точно във фазата, която може да продължи дълго и в която се намирам в предродилна зала, ако има друга жена ММ няма да може да влезе.. Има две предродилни зали, като са с по две легла... Но все се надявам да няма 4 едновременно протичащи нормални раждания хаха и ММ да може да стои с мен в предродилна Heartbeat

за шийката не помня как е била. В деня преди да родя бях на консултация. Докторката ми направи вагинален преглед и каза-имаш два см разкритие, може и тя да го направи, незнам- искаш ли утре да раждаш. Аз естествено се съгласих,вече си беше време. Мисля, че умишлено не ми каза датата по-рано, за да не се притеснявам. Родих дъщеря си 3,250, 50.см. Аз самата съм 163 см и я родих като бях 54 кг. Имам само 3 вътрешни шева.
Искрено пожелавам на всички Ви като моето раждане, без значение как ще се случи, да е бързо, лесно и безпроблемно. И да се радвате на здраво бебе или здрави бебенца. Мислете положително, без страх, с усмивка.

# 432
  • София
Предизвиканото раждане е по-бързо от това, което е започнало и върви по естествен начин.
Но тъй като все пак има система, която забързва и увеличава контракциите е и по-болезнено.Затова в повечето случаи се слага и упойка.

# 433
Предизвиканото раждане е по-бързо от това, което е започнало и върви по естествен начин.
Но тъй като все пак има система, която забързва и увеличава контракциите е и по-болезнено.Затова в повечето случаи се слага и упойка.

Да, казват, че боли повече, но нямам база за сравнение. Аз минах без упойка, но търпя много на болка. Всеки си знае. Важно е резултатът на финала да е хубав за всички. То болката се забравя.

# 434
Момичета , вие колко нощници мислите да си вземете  за болницата 1 или 2 и мислите ли да си разделяте багажа за родилна зала и сле родилна ?

Общи условия

Активация на акаунт