Момче или момиче е Априлското ни мъниче

• 79 368
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Има ли бебоци, които се движат с 4-5 дни напред?

Ние вървим доста напред. Около 10-12 дни напред от това, което би трябвало да е, според табличката. Simple Smile

И моята госпожица е по- едричка. Приблизително тегло и размери е като за бебе в 18 г.с, а не 16г.с. За покупките- всеки месец с каката взимаме по нещо малко- шишета, биберони, някоя и друга играчка. Единствената крупна покупка ще е количката, защото другото го имам от голямата ми дъщеря. Но за количката е много рано още.
Усещате ли вече бебетата? От няколко седмици усещам как шава и ми е много мило.

А коремчетата големи ли са вече!? 😀😝💞👣

# 121
  • Монтана
Ние днес бяхме на втората фетална морфология. 100% момиче 😍
С бебка всичко е наред, но на мен ми спомена нещо за инсулинова резистентност. Някой може ли да ми обясни по-подробно за какво става въпрос, тъй като доцентката не беше много разговорлива? 😔

# 122
С бебка всичко е наред, но на мен ми спомена нещо за инсулинова резистентност. Някой може ли да ми обясни по-подробно за какво става въпрос, тъй като доцентката не беше много разговорлива? 😔
Ето малко инфо
http://www.mamatatkoiaz.bg/article/265/Какво-е-инсулинова-резистентност
А изследвания пуснаха ли ти?

# 123
  • Варна
Аз пък миналата седмица имах много странни спазми във влагалището, толкова силни,че трябваше да замръзна на място и да не дишам докато премине. АГто ми не можа да си обясни каква е причината, но по принцип казват,че болките долу се усещали заради разширяването на таза.
Коремът ми вече е толкова голям, че зимните якета и палта почти не ми стават и сега май ще ходя да издирвам по вторите употреби нещо за зимата, защото не ми се дават луди пари за нещо,което ще нося само 1 зима. Имате ли други идеи къде мога да намеря евтини якета за големи коремчета? Simple Smile

# 124
  • Монтана
Ето малко инфо
http://www.mamatatkoiaz.bg/article/265/Какво-е-инсулинова-резистентност
А изследвания пуснаха ли ти?

Не ми пусна изследвания и точно това ме притеснява. Какви точно са изследванията и може ли сама да отида в лабораторията или ми трябва направление от АГто?

# 125
sweet_cookie какви точно изследвания трябва докторът да ти каже. Защо не попита доцентката щом тя ти е споменала това?

# 126
  • Монтана
sweet_cookie какви точно изследвания трябва докторът да ти каже. Защо не попита доцентката щом тя ти е споменала това?

Защото на първата ф.м. беше супер любезна и обясняваше всичко. На втората закъсня с 45 минути за часа ни и след това всичките часове се объркаха. Бебето ни беше обърнато с гръб и не искаше да се покаже, наложи се още половин час да се разхождам, за да може да ме прегледа. Накрая и тя и сестрата бяха толкова изнервени, че гледаха само да се махна и да продължат с другите пациентки. Честно казано останах много разочарована и за това сега се налага допълнително някой да ме насочи за изследвания.

# 127
  • Варна
sweet_cookie посъветвай се с АГто си и евентуално тя да те изпрати на ендокринолог,за да се разбере има ли причина да се пускат подобни изследвания. Иначе може да си платиш във всяка лаборатория, никой няма да ти върне парите Simple Smile

# 128
Коремът ми вече е толкова голям, че зимните якета и палта почти не ми стават и сега май ще ходя да издирвам по вторите употреби нещо за зимата, защото не ми се дават луди пари за нещо,което ще нося само 1 зима. Имате ли други идеи къде мога да намеря евтини якета за големи коремчета? Simple Smile

И аз като разбрах, че ще съм бременна в зимните месеци, тръгнах са търся яке за голям корем, но са толкова скъпи, че се отказах. В българските сайтове почти няма, а в английски и американски са по £100-£200, което мен ми е над бюджета за яке, което ще  нося 3 месеца.

Не съм гледала по втората употреба.

# 129
  • Пловдив
И мен приятелки ме посъветваха да погледна втора употреба магазините, понеже в магазините за бременни дрехите са изключително скъпи, но и не са изобщо хубави.... 😋

# 130
Аз съм си харесала едно от палтата на съпруга ми и като ми отеснеят съвсем моите и го присвоявам, той се съгласи разбира се Simple Smile

# 131
Аз пък миналата седмица имах много странни спазми във влагалището, толкова силни,че трябваше да замръзна на място и да не дишам докато премине. АГто ми не можа да си обясни каква е причината, но по принцип казват,че болките долу се усещали заради разширяването на таза.

И аз си купих от втора употреба. За 12лв+10лв химическо, все ще ми свърши работа за няколко месеца. Иначе в waikiki гледах, че имаше по 90-100лв, Но просто ми се струва излишно, при все че дори не ми харесва как изглеждат.

# 132
  • София
Здравейте момичета. Да дам и аз малко отчет - вчера бях на втората ФМ и точно последния месец си отдъхнах, че  изследвания са ми идеални, всичко лошо от последните месеци и всички притеснения вече са минало и ето сега ново 20. Оказа се, че кръвотока в дясно е нарушен и сега ще трябва да си пускам изследвания за вродени тромбифилии и ще трябва много внимателно да следим нарастването на бебчо да не изостава. За сега е ОК, отговаря си на седмиците, нараства си нормално, но за в бъдеще ще трябва много да го следим. И сега пак нерви и напрежение докато ми излезнах резултатите от изследванията. И защото това не ми стига като притеснение, на всичкото отгоре се оказа че плацентата ми  заради единия близнак, който изгубих в началото е и доста по-голяма на размер и е предна, но най- лошото е че се е за лепила точно за разреза от първото ми секцио и се е сраснала. Доктора съвсем открито си ме предупреди да се подготвя, че когато дойде момента на раждането, ще ми се наложи много кръвопреливане заради тази сраснала плацента и че заедно с бебето ще трябва да ми отстранят и матка, което вече ми дойде малко в повече Sad, но в крайна сметка както каза и доктора правим каквото трябва и това е. Ами това е от мен засега, оплаквах ви се малко, иначе бебчо си е добре, рита шава и си расте и потвърди на 100 % че ще е момче.

# 133
... Ами това е от мен засега, оплаквах ви се малко, иначе бебчо си е добре, рита шава и си расте и потвърди на 100% че ще е момче.

Дано всичко мине успешно! Може пък да се развият събитията малко по-положително от тази прогноза. Знам, че не е добре да се ядосваме по време на бременността, затова изпращам положителни мисли, всичко ще се нареди и бебо ще е голям и здрав юнак!

# 134
Здравейте момичета. Да дам и аз малко отчет - вчера бях на втората ФМ и точно последния месец си отдъхнах, че  изследвания са ми идеални, всичко лошо от последните месеци и всички притеснения вече са минало и ето сега ново 20. Оказа се, че кръвотока в дясно е нарушен и сега ще трябва да си пускам изследвания за вродени тромбифилии и ще трябва много внимателно да следим нарастването на бебчо да не изостава. За сега е ОК, отговаря си на седмиците, нараства си нормално, но за в бъдеще ще трябва много да го следим. И сега пак нерви и напрежение докато ми излезнах резултатите от изследванията. И защото това не ми стига като притеснение, на всичкото отгоре се оказа че плацентата ми  заради единия близнак, който изгубих в началото е и доста по-голяма на размер и е предна, но най- лошото е че се е за лепила точно за разреза от първото ми секцио и се е сраснала. Доктора съвсем открито си ме предупреди да се подготвя, че когато дойде момента на раждането, ще ми се наложи много кръвопреливане заради тази сраснала плацента и че заедно с бебето ще трябва да ми отстранят и матка, което вече ми дойде малко в повече Sad, но в крайна сметка както каза и доктора правим каквото трябва и това е. Ами това е от мен засега, оплаквах ви се малко, иначе бебчо си е добре, рита шава и си расте и потвърди на 100 % че ще е момче.

Маринела, не се притеснявай, всичко ще е наред. Всяка втора бременна има някакви тревоги от различен характер. Важното е да се следи състоянието и да се предприемат правилните мерки.
Относно срасването и последващото отстраняване на матката, няма да е лошо да се консултираш и с друг специалист.

Общи условия

Активация на акаунт