Много трудна дилема

• 59 192
  • 908
  •   1
Отговори
# 495
Вермилиън, много си нахъсана, но бебето ти тепърва ще прохожда, ще пада и става. Понеже си доста категорична, с удоволствие ще ти припомня неадекватните ти постове за невнимание, когато се оплачеш.

Май и болно беше скоро? Как го позволи, като си толкова отговорна? Да те беше набил мъжът ти.

# 496
Много хора започват връзка с идеята, че ще променят другия.

# 497
  • град-държава
Аз нямам нужда да ми бъде припомняно,  защото помня много добре. Допуснах го, защото други хора които многократно помолих да не идват болни, дойдоха. Това е ситуация, която не мога да контролирам. Но ако бях уведомена, че са болни, нямаше да си срещна детето с тях. Не мога да контролирам с кого ще се размина на улицата, но мога и контролирам при кого ще го заведа.
Дали ще блъскам вратите или ще си оставя детето без надзор и необезопасено, също е под мой контрол. Съответно не го правя. Не може всичко да е под наш контрол, но да внимавам да не създавам самата аз рискови ситуации е. И истината е, че още не се е намерил някой,  който може да ме критикува така, както сама си сипвам. 😉
Перфекционист съм и за мен това е качество, а не дефицит, съответно и нямам общо с хора, които виждат минус в това.

# 498
Не се заричай, животът може да ти изиграе лоша шега, а форума ще ти напомни високопарните ти изказвания. Изключително неприятно впечатление ми правиш именно с идеята си, че си безгрешна и все някой друг ти е виновен.

# 499
Това с перфекционизма играе много лоша шега, когато имаш неразбиращо малко дете правещо всичко на обратно.

# 500
Това с перфекционизма играе много лоша шега, когато имаш неразбиращо малко дете правещо всичко на обратно.

Така е. Но виж когато имаш голяма разумна жена в това положение, е по-трудно.

# 501
за децата правим всичко възможно да ги предпазим, но не случайно го има израза: "Господ да ги пази". Защото не всичко зависи от нас и това да смята някой, че ще опази детето си във всяка ситуация е доста странно. Голяма част от дребните битови инциденти нормално се случват у дома, където малките деца прекарват най-много време. Толкова са изобретателни в белите си, че в нищо не бих се зарекла. Особено пък това с предпазването от болести... никога не знаеш откъде и какво ще прихване детето и как ще го изкара.

# 502
  • град-държава
Аз никъде не твърдя, че съм безгрешна. И не изхожда от бъдещето, а от миналото. Гледам да давам най-доброто от себе си, пък да става, каквото ще.  Нямам и проблем да ми се посочват грешките, да водя диалог върху тях и ако намирам лоши резултати следствие на определени мои действия и решения, да работя върху същите.
Слабо ме вълнува какво впечатление правя, който не ме харесва ще продължи да не ме харесва,  каквото и да правя, който ме харесва ще продължи да го прави. Така или иначе аз такива цели нямам. За мен са важни други неща и след като имам среда, близки колеги, семейство и добри приятели, с които се харесваме и общуваме по начин, който ни устройва, защо да ме интересува мнението на анонимни. Ако ми е важно ще си пусна тема. 😉
В духа на темата отново ще кажа, защото намирам връзка, че не е задължително хората да се харесват и понасят. Когато в моето полезрението попаднат такива не ги държа близо до себе си. Нормално е това да доведе до конфликтни ситуации и агресия в някакъв вид. Едни викат, други бият, трети нервничи и по редицата нататък. Прагът на търпение при всеки е различен, изобщо хората са различни и няма нищо задължително.
Авторката ще се спаси, когато намери причини, сили и желание за това в себе си. Човек може да е всякакъв, но не заслужава и няма оправдание за това да бъде бит и където има място за бой и агресия в едни отношения, няма място за любов и съвместен живот.

# 503

Така е. Но виж когато имаш голяма разумна жена в това положение, е по-трудно.

Удобно не отговори, дали ако в тази ситуация беше твоята дъщеря, щеше да си ок?

# 504
Вероятно нямаше да е ок, но както повечето хора, разчита и се надява, че доброто възпитание и гените ще си свършат работата и на нейната дъщеря няма да се случи. Това между другото е брутална заблуда, и една от главните причини хората да имат затруднения с изпитването на емпатия към околните. Но, от друга страна, ако повечето отговорни личности нямаха подобни механизми за защита, едва ли биха оцелели на фона на непредвидимите обстоятелства, които ни заобикалят.

# 505
Казал й сто пъти да не блъска вратите, ама тя си продължава. Че  и детето блъснала. Как да не го отупаш такова.

Да разбираме, че нямаш нищо против зет ти да "отупа" дъщеря ти, ако нещо не се вписва в стандартите му?

Блъскането на врати и деца определено не се вписва в моя стандарт.  А след това не да се извиниш, а да се изрепчиш, съвсем.

А изритване в гърба се вписва в стандартите ти?
Ово е стАндарт.

# 506
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Изчезвай от този дом с 200, ако искаш някога да имаш шанса да се пребориш за нормален живот- на теб и децата ти. Човек, който те рита, бие, обижда и ти вменява вина за всяко нещо, е всичко друго, но не и обичащ човек, нито добър баща. Добрият баща не бие майката на децата си- нито пред очите им, нито насаме.
Друг е въпросът, че в конкретната ситуация и ти не си цвете за мирисане. Не се иска много акъл да прецениш, че врата, която се отваря навътре към стая, в която има хора, не се отваря рязко, защото не се знае кой е зад нея и как можеш да го  нараниш. Сто пъти ти е направена забележка, сто пъти я пропускаш край ушите си. Бързането сутрин не те оправдава. С това, че отваряш рязко вратата, няма да спечелиш никакво време. И да. Мъжът ти е виновен. Виновна си и ти заради безхаберието си.

# 507
  • София
Само да кажа за който наистина иска съпругата/партньорката му да се научи/отпусне да шофира - да ѝ купи лична кола автоматик. Има и шофьорски курсове на автоматик. Колкото и тривиално да изглежда ръчкането на скорости за опитния шофьор, разликата за начинаещия е гигантска.

Интересно е, кой и как разреши курсове само за автоматик, като в правилника такова нещо няма? newsm78
Когото късат на изпит, не е че не може да превключва скоростите- да не се заблуждаваме.

# 508
Ай стига с тая врата!! И у нас имаме подобна, винаги супер много съм внимавала, даже с първото дете карах мъжа ми да чука и след мой сигнал да влиза. Сигурна съм, че поне веднъж е имало инцидент, защото СМЕ ХОРА и се случва. Много ми е интересно сутрин, ако всекидневно ви пресират няма ли да сбъркате? Явно е пълно с роботи на тази Земя, но някои сме простосмъртни.

# 509
  • Сан Франциско
Не роботи, а перфектни, богоподобни, безгрешни супермами, 'щото роботите не те критикуват.

Общи условия

Активация на акаунт