6 години без секс в дългогодишен брак – докъде бихте търпели?

• 5 844
  • 220
  •   2
Отговори
6 години без секс в дългогодишен брак – докъде бихте търпели?
Здравейте. Пиша анонимно, защото ситуацията е доста лична.
С жена ми сме заедно от около 25 години, имаме дете. Не мога да кажа, че между нас няма любов или че сме врагове. Има общ живот, семейство, уважение и много обща история.
Проблемът е интимността. Реално сме вече около 6 години без секс, а и физическата близост като целувки, гушкане и нежност е много малко.
Искам да уточня нещо, защото е важно. През част от този период имах сериозен проблем със ставите и две операции за смяна на тазобедрени стави. Преди около две години имах период, в който физически не бях добре и това също беше пречка. Но след това постепенно се възстанових. И на другия крак вече мина около година, в която физически съм много по-добре, а интимността между нас отново не се появи.
Говорили сме за това. Тя знае, че за мен сексът и физическата близост са важна част от една връзка. В момента се опитвам да не я притискам и да видя дали нещо ще се промени.
Но след толкова години започнах да усещам нещо, което преди не съм си представял — започнах да желая други жени. Не става въпрос само да се загледам по някого, а реално да изпитвам сексуално желание.
Не казвам това, за да оправдавам изневяра. Напротив — за мен изневярата е много сериозна граница. Ако разбера, че жена ми е имала секс с друг мъж, за мен това вероятно би било край на връзката, независимо от 25-те години заедно.
Но и обратното ме интересува: ако една жена знае, че мъжът ѝ от години няма интимност, знае колко важно е това за него и въпреки това не желае или не може да има близост с него — как според вас трябва да постъпи той?
Да продължи да чака, докато нещо евентуално се промени? Да приеме, че това вече е приятелство и семейство, но не и интимна връзка? Да постави някакъв срок? Или в един момент е по-честно двамата да признаят, че вече искат различни неща?
Интересуват ме най-вече мнения на жени, особено ако някоя е била от страната на жената, която вече не изпитва сексуално желание към партньора си.
Не търся оправдание да изневерявам. Опитвам се да разбера как жените виждат такава ситуация след 5–6 години без интимност.

# 1
  • Paris, France
Ти хубаво ги желаеш тези жени, но те дали ще пожелаят стар мъж със сменени тазобедрени стави? Мене би ме било шубе да не го счупя нещо, а и трудно бихме излизали по танци, което ми е необходимост за да пожелая някого.

Говори с жена ти и и кажи това, което си написал! Може би се притеснява да не ти счупи някоя става докато правите секс. Не пишеш на колко години е, но ако менопаузата чука на вратата, не е невъзможно да е загубила интерес към секса. Това може да се оправи с хормони.

Междувременно може да се самозадоволяваш.

Желая ти здраве и щастие.

# 2
  • София
Търсиш благословия за изневяра ли?

Освен проблемите, за които се радвам са се подредили, какво направихте тези шест години за жена си?

# 3
Koлко годишни сте, все пак?

# 4
6 години без секс е прекалено много. На мен и 6 дена ми се виждат много.
От смяна на тазобедренште стави се възстановяват и 90 годишни. Това не е пречка изобщо за водене на полов живот и доста видове спорт. 
На мен са ми споделяли мъже, че жените им отказват секс след определена възраст. Някои си намират любовници, други се самозадоволяват.  Зависи. Това е доста често срещан проблем.
Не е приятно да си нежелан. И то с години.
Аз съм жена, но не бих могла да го изтърпя, не и в този вариант на тотално отхвърляне и никакви алтернативни форми при невъзможност.

# 5
  • 2860 км северно от Екватора
На колко сте години?
Ако сте над 60-70 г вероятно жената вече не я вълнува секс. При мъжете този мерак не минава до смъртния одър.

Семейна терапия, сексолог, психолог е най добрия съвет който мога да дам.

Иначе жена се възбужда ако мъжа пере, чисти, готви, простира, глади, води я по любимите и места, купува всичко без да мрънка, грижи се за дома, изглежда добре, поддържа се и т.н.

# 6
Ами чакай още 6 години, ако няма промяна, поговорете и изчакай още 6.

Ти сериозно ли. Връзката е умряла. Вече сте само приятели.

# 7
Чакай малко, значи ти за тия 6 години, няколко от тях си бил неспособен за секс, обаче жена ти, ако ти беше изневерила, щеше да поискаш развод? И сега понеже ти се е доправил секс, си мислиш, че можеш да ѝ поставиш ултиматум и тя скокне да правите секс?

Обаче ти всъщност изпитваш желание за секс с други, а не с жена ти?

Погледни по-реалистично на нещата. Това, че ти изпитваш желание за секс с други жени, не значи, че те изпитват желание за секс с теб, че изневярата да ти е някакво решение. Още повече, че не изглежда да предлагаш нещо насреща, освен задоволяване на твоите сексуални потребности. За какво точно би била някоя от тези жени с теб? Чувства нямаш, не искаш сериозна връзка, пари ли ще предлагаш? На възраст си, в недобро физическо състояние. Да не мислиш, че някоя    ще изпита някакво неустоимо сексуално привличане към теб, достатъчно, че да ти стане секс-бъди?

Пързалка ми изглежда темата. Толкова заблудени хора едва ли има.

# 8
Авторе, докато си минавал през здравословните проблеми, лекуване и възстановяване, правихте ли секс? Ако не, интересувал ли си се тя как се е чувствала в този период? Да не мериш с двоен аршин - сега когато си вече във форма, но незадоволен, допускаш мисълта за друга, но когато не си бил, за теб е неприемливо тя да е задоволявала нуждите си с друг.
И наистина, уточни на колко години сте. Има значение.

Имам далечна позната, която смятах, че е разведена, понеже съм я виждала по събития и екскурзии или сама, или с гадже. Оказа се, че е омъжена, мъжа й болен, на легло. Явно са се разбрали как да поддържат съвместния си живот в тази ситуация.

# 9
Имаше една тема от жена, нейния мъж 5 години не и давал.Вземете си сменете партньорите и всички ще са щастливи.

# 10
На каква възраст сте?
Рязко ли спря интимността или постепенно? Спомняте ли си първият път, когато ви отказа или винаги вие сте чакали тя да е инициаторът?
Има ли значима промяна във външния вид и при двамата?
Причината може да е свързана с вас и да е нещо, за което не се усещате. Жена Ви прави ли някакви коментари със съжаление за старото време? Покрай всички операции кой се грижеше за Вас? Ако е била тя, споделяла ли е нещо? Някой от двамата бил ли е в ролята на “мрънкащ” и недоволен от нещо в тези 6 години?
Може да не е свързано с вас изобщо, а с нея - не се чувства добре в кожата си, тялото си и предпочита да бяга от интимност, за да се скрие? Може би е умора или апатия? Може би сте потънали в ежедневието на зрялостта? Как се отнасяте към нея - тя ли е домакинята вкъщи, която се грижи за всичко или споделяте отговорността?
В какво се крие страстта ви, какво правите двамата съвместно, как изразявате един към друг радостта си, любовта си? Там, където живеете, има ли забавления, разнообразие?

Нещо изпускате и не виждате в цялата картина. Или сте сляп, за да го видите или не искате да го видите. Някъде още преди 6 години сте го изпуснали. Тя ви го е казала или показала с поведение и вие не сте обърнали внимание. Сега търсите отговор на тези въпроси:
1.Да продължи да чака, докато нещо евентуално се промени?
2. Да приеме, че това вече е приятелство и семейство, но не и интимна връзка?
3. Да постави някакъв срок?
4. Или в един момент е по-честно двамата да признаят, че вече искат различни неща?

И четирите въпроса са ви пасивни и показват липса на желание за поемане на отговорност - да чакам ли, да приема ли, да изискам ли (да настоявам и да се сърдя ли), да призная ли…
А нещо с действие ще има ли - да променя ли, да посетим психолог ли, да разнообразя ли животът ни, да направя ли нещо за нея?
Когато стоите и чакате, нищо няма да се промени и в крайна сметка не стигате до източникът на всичко. При положение, че наблягате толкова на общата ви история, нима не познавате жена си ли?

# 11
Е, естествено, че има промяна във външния вид и на двамата за 25 години. Но тук авторът направо си е бил инвалид с невъзможност за секс.

# 12
  • София
На кого е апартамента? 🤣

# 13
Твърде рязко скачате на автора. Жената явно вече е минала от другата страна на женствеността и е ясно, че в менопауза нещата се променят, усещам го и по себе си.
Авторе, жена ти се е грижела за теб по време на твоите боледувания, лошото е, че сексуалните фантазии с палавата медицинска сестра са еднопосочни, жените обикновено не смятат мъж на легло за привлекателен обект.
Пробвай обичайните неща - настани я на дивана с чаша вино, докато приготвиш вечерята, гледай я в очите, виж я истински както едно време, постарай се да я опознаеш отново. Не се заблуждавай, че все още я познаваш, понеже делите едно домакинство...с края на интимността жените обикновено хлопваме и вратата към вътрешния си свят. Напълно възможно е нищо вече да не знаеш за нея. Нямам предвид, че се крие да ти изневерява, просто сте станали фигуранти в живота на другия и комуникацията е ударила дъното "какво ще правим за вечеря, направи ли списък за пазаруване, изгоряла е крушката в мазата".
Замисли се знаеш ли за какво мечтае тя, знаеш ли кои са любимите й обувки, на кой филм тя е плакала за последно. Знаеш ли кои са големите й страхове, кои са трите й последни победи в службата или където и да е? А тя знае ли тези неща за теб?
Безсексието е последица, а не причина. Пуснали сте се по течението, уверени в силата си и сте се издавили като малки котета. Моля да разбереш, че всяка една моя дума съвсем не е нападка. Аз този филм го гледах и нямаше хепиенд.
Постарай се да я видиш истински и се надявай тя да го усети.

# 14
  • София
Шест години без секс, а преди две години ти си в невъзможност да правиш секс.
През първите 4 от тези 6 беше ли във възможност, че те обикновено проблемите със ставите на стават за ден-два?!
Ако от 25 години сте заедно, вероятно имате други неща, които ви сближават и ако те са по-важните, оставаш, ако сексът е на първо място - тръгвай си, задоволявай мераците си с други жени, но излез от връзката почтено.

Общи условия

Активация на акаунт