Ново жилище след продажба на две стари

• 31 443
  • 328
  •   1
Отговори
# 120
Agent, отидете наистина на 2-3 обяви, те цените и да скочат за 6 месеца, все изскачат неща. Аз бях решила, че ще се местим само на ново, уж по-широко. Няма такъв филм. Като отидеш на живо си преценяваш от какво имате нужда и къде ще се чувствате добре.
Според мен гимнастиката си струва и за още една спалня и напр килер или тоалетна от сегашното. А и ще вкараш нов интериор за разнообразие 😄

# 121
  • София /Абсурдистан
Не може ли да ипотекираш двата.Купувате на кредит трети-двата под наем и така.
Това бих направила и аз.

# 122
Агент писа, че това, което иска и е готова да плати е около 70-80000 евро. С такси, комисионни и пари за ремонт и обзавеждане отива на 100000. Те вече имат кредит, чиито вноски са към 470 (предполагам лв ) на месец. Дали ще им отпуснат такъв кредит, особено преди да са изплатили стария? А и ще трябва с нещо да живеят все пак. Иначе всеки иска да запази наличното и да се разшири.

# 123
  • София
Аз бих продала този в ОК и бих взела с ипотека в Младост по-голямо, а малкия в Младост - под наем. Така хем няма да се затваря всичко в 1 жилище, хем ще е по-лесно за менажиране, чисто географски. Ако се намери голям ЕПК двустаен, или с повече късмет тристаен, би си заслужавало.
Но аз съм пристрастна, познавам Младост и там ми е комфортната зона, ОК ми е тъмна Индия. Но и чисто прагматично, младосткия апартамент спокойно може да се даде на поне 250-280 евро, желаещи няма да липсват. ОК - повече време/пътуване, за по-малък наем...не бих се наела.
Има едни големи ЕПК блокове на метростанция Младост 3, нямам идея за предлагането, но квадратура/разположение са повече от прилични дори за двустайните. Например двустайния на родителите ми, дневната е достатъчно голяма за холокухня, има огромна спалня, която може да се прегради за отделни пространства на двете деца, и кухнята за родителска спалня.

# 124
  • София
Май Нелка ми е схванала точните мисли! Wink

# 125
Аз бих продала този в ОК и бих взела с ипотека в Младост по-голямо, а малкия в Младост - под наем. Така хем няма да се затваря всичко в 1 жилище, хем ще е по-лесно за менажиране, чисто географски. Ако се намери голям ЕПК двустаен, или с повече късмет тристаен, би си заслужавало.
Но аз съм пристрастна, познавам Младост и там ми е комфортната зона, ОК ми е тъмна Индия. Но и чисто прагматично, младосткия апартамент спокойно може да се даде на поне 250-280 евро, желаещи няма да липсват. ОК - повече време/пътуване, за по-малък наем...не бих се наела.
Има едни големи ЕПК блокове на метростанция Младост 3, нямам идея за предлагането, но квадратура/разположение са повече от прилични дори за двустайните. Например двустайния на родителите ми, дневната е достатъчно голяма за холокухня, има огромна спалня, която може да се прегради за отделни пространства на двете деца, и кухнята за родителска спалня.

Това е най-доброто решение!
И също най-добре да се търси "старо" - ЕПК или панел. Широчко е.

# 126
Агент, наесен ще имаш първокласник, а това значи и избор на училище. Наистина е удобство близостта. Аз набрах кураж да сменям квартала (в моя случай) заради децата - всичко стана в последния момент преди подаването на документите за първокласниците, малко след това и за ДГ за малкия. И така, това дето го мислех от години и се чудех как да стане се случи. Просто моментът назря, не можех да отлагам повече. Да ме пита човек защо не го направих преди години, а се маех и отлагах тази крачка. Всъщност знам. Плашеше ме мисълта за ипотеката.

# 127
Че си  пристрастна към квартала е разбираемо. Аз така съм залепнала към Гео Милев, че никой не може да ме изрине от тук/ пу пу де, че оня отгоре много се смее/.
От друга страна още десетина година и голямото жилище вече ще ви е голямо, защото децата лека полека ще си тръгнат. Та и аз не знам кое е добре и кое не.

# 128
еее, като сте рекли - 10-ина години.
Ами това е мега голям период, бе, хора.
2 ДЕЦА УЧЕНИЦИ - КОИТО ТРЯБВА ДА УЧАТ.
И всеки да си има бюро и шкаф за учебници.
Ако са на едно бюро, колкото и да са кротки - ще има разправии.
Ако са в едно шкафче  - ще се карат кой на кого взел пастелите.
Нали у нас имам първокласник и петокласник. Знам си стоката Wink

И още - родителите защо трябва да се гърчат на работа - по цял ден да се блъскат. И вечер като се приберат също да се гърчат?

Ако едното дете си учи в стаята, а другото - учи в хола - родителите как ще гледат ТВ?
Или кво  -те не заслужават?

Ми децата като порастват - родителите няма ли да искат самостоятелна спалня, в която да си се мотаят и излежават?
Задължително ли е винаги да си опнал леглото, защото на твоите деца ще се изсипят съученици на гости, и ще ти гледат леглото и дрехите?
Нямаш ли право да си поспиш до по-късно, когато те са първа смяна и започнат да ходят сами на училище? нали се сещате, че всеки път като станат, ще ви събудят ако влизат във вашата стая?

10 години - и то не се знае дали ще са 10, или повече. Защото дори и да учи по-голямото детенце висше, пак може да си живее у дома при родителите.
Сложи ги 15 години.

За това време ще си изплатите ипотеката. Пък може и за по-кратко, ако отдадете под наем сегашния. Той ви е страхотен, между другото.

15 години са средно ... ми 1/4 от живота на човек .. ако живееш 60 г. примерно.

# 129
Така де. И аз това казвам. 12 години да се бутат в теснотията са загубили. Следващите 10-15 сигурно пак.

# 130
А защо трябва 2-те деца да учат в отделни стаи? Ученето някакъв шумен и пречещ на околните процес ли е?

Като бях ученичка, че и като студентка, много често се събирахме по няколко човека да учим - в една стая.

# 131
10-15 г.  хич не са малко, за да се бутат на тясно. Ако си запазят апартамента в Младост, когато пораснат децата, могат родителите да се върнат пак в малкия апартамент, а децата да останат в големия. Така че варианти има.

# 132
  • София
Като им стане голям апартамента, могат да го продадат и да вземат по-малък. Хем и някой лев за круиз ще остане.

# 133
Честно казано, аз ведъж вляза ли в големия апартамент не бих се преместила в малкия, та дори и една стая да населявам.  Цялата гимнастика по продаване и купуване на друго жилище е свързано отново с големи такси по прехвърляне и комисионни на брокери, което в един момент може да обезсмисли цялото спостяване.

# 134
  • София
Е не, с две поотраснали деца в 2 стаи, не става. Ама никак не става. Ние се изнесохме от подобна конфигурация когато първото дете наближи 3 годинки и трябваше да излезе от кошарата. Какво остава за 2 деца. За семейство с две деца си трябват(  според моите разбирания ) минимум 2 спални ( не преходни и прилично големи) , минимум 3 гардероба ( единия в антре) , минимум баня +WC , и още едно WC, килер или мазе, минимум 70 кв. чисти ( без тераси и общи там части) , бих добавила и 1  паркомясто или гараж. За да е спокойно и прилично. И това минимум.
Иначе отделни спални за децата си е лукс. ( аз имам голяма холокухня в НС, с два прозореца и два излаза на тераси, даже обмислям след време да го преградя за 3та  спалня Grin  )
И как няма да им дадат нов кредит, ако не са изплатили стария? Ще им дадат и още как , ей ни нас, пример сме сериозен. Grinning
Аз не бих продала нищо, купувам 3то жилище и с наемите изплащам голямото, ама зависи от доходи и възможности, за себе си така разсъждавам !

Общи условия

Активация на акаунт