Ново жилище след продажба на две стари

• 31 276
  • 328
  •   1
Отговори
# 60
В темата за отдаването под наем има момиче, което търси апартамент в Овча Купел. Доколкото разбрах не търси луксозно обзавеждане или ремонтирано, а просто да е чисто. Пускайте го под наем, докато решите какво да правите Simple Smile

# 61
В темата за отдаването под наем има момиче, което търси апартамент в Овча Купел. Доколкото разбрах не търси луксозно обзавеждане или ремонтирано, а просто да е чисто. Пускайте го под наем, докато решите какво да правите Simple Smile
Много хубав съвет, тя точно търси нещо непретенциозно защото е с котка. Peace

# 62
  • София
Хич не е хубав съвета, поне за мене.
Търсещата реве за някакви 40 -50 лв разлика от сегашния до бъдещия наем. Забъркала се е с някаква кварира без договор.
Не е наясно със сметките за имота - много държи да няма стари, неплатени. За мене това означава, че не е наясно кое как и кога се плаща. Имам ли гаранция, че ще си плаща бъдещите сметки.
Тук признава, че ще си вземе котка, а дали ще го сподели със собственика...
Ако след време Агентите решат все пак да не продават гарсониерката - ремонта би трябвало да е до панел за да се махне миризмата на котешко.
Из зад всеки перваз ще изскачат котешки косми.

# 63
Ами все на някой трябва да се отдаде, а ако не е ремонтиран, кандидатите ще са все такъв клас, нисък.

# 64
  • София
ми то едното им жилиюе е много ремонтирано, но им е малко. другото не е ремонтирано, но е много отдалечено от училище и прочие. а докато порастнат децата - как ще се бутат 4 човека на 50 квадрата? нз, за мен е много тясно. Преди живяхме в такова малко жилище - ми много е трудно. Децата нямат възможност на собствено кътче за учене и почивка, вещите все преливат някъде заедо и ето ти повод за караници. Нз, може аз да не съм разбрала нещо

Точно така е. Хиляда системи за съхранение и пренареждане измислих и пак е тясно.
Да не говорим като оня мини ураган дъщерята си е вкъши, какво става.
Даже мъжа ми ми пречи вечер, като гледа тв.
Ето, аз сега съм на компа в стаята на децата, а компютъра е на единственото бюро.
И въобще всеки ден е пълен с такива ситуации.
Да, има часове, в които съм сама, но има и часове, в които полудяваме от теснотия!

# 65

Точно така е. Хиляда системи за съхранение и пренареждане измислих и пак е тясно.
Да не говорим като оня мини ураган дъщерята си е вкъши, какво става.
Даже мъжа ми ми пречи вечер, като гледа тв.
Ето, аз сега съм на компа в стаята на децата, а компютъра е на единственото бюро.
И въобще всеки ден е пълен с такива ситуации.
Да, има часове, в които съм сама, но има и часове, в които полудяваме от теснотия!
Аз те разбирам напълно. 4 членно семейство сте в 2 стаи, няма система която да разшири пространството...
Аз съм 2стаен НТ, и съм сама в момента,  а скоро ще сме 3ма и не знам как ще организираме всички неща...от сега ми е тясно, а имам само кошара сложена в спалнята...

# 66
Разбирам..
Дано намерите най - добрия вариант за вас. Heart

Аз може би бих дала едното под наем, другото да продам и с кредит да купя новия, като си помагам с парите от наема.
Обаче прочетох, че вие имате кредит вече..

# 67
Агент, вчера пак писа в темата за оплакванията, че имате финансови проблеми. Най-разумно е да разрешиш първо тях, а после да мислиш за разширяване. На 100 квадрата, но с празен хладилник няма да ти е по-добре. Пооправете жилището в Овча купел, дайте го под наем, използвайте парите от наема, за да закърпите финансовите дупки и когато се стабилизирате, тогава обмислете кой вариант за разширяване ще ви устройва най-много.

# 68
Аз не съм голям финансист, но в положението на Агент първо бих продала в Овча купел, което май е по-непродаваемото, с парите бих погасила текущия заем и бих огледала за замяна на сегашното в Младост с доплащане (остатъка от продажбата) или покупка с ипотека, която да погасявам с наема от сегашното или продажбата му. Моят дял от родителското жилище плюс ипотека може да правърна във второ жилище (при необходимост от такова) един ден. Не се знае какъв път ще поемат децата й - може да учат в чужбина, може да се установят зад граница... Доход от наем е хубаво нещо, но като ви чета е и голямо главоболие да попаднеш на читави наематели.

# 69
Доход от наем е хубаво нещо, но като ви чета е и голямо главоболие да попаднеш на читави наематели.
Не е чак толкова трудно. Аз съм наемодател. С добре изпипан договор, нечитавите бързо отпадат.

# 70
  • София
Финансовите проблеми ще се оправят в рамките на месец-два. Нещата са тръгнали, просто трябва да си дойдат на мястото.

Това с жилищата го планираме ехее - догодина и нататък. Не съм казвала, че веднага ще правим нещо.

Така че моля, не свързвайте едното с другото!

Просто оглеждам, преценявам, гледам варианти засега.

# 71
Ако след време Агентите решат все пак да не продават гарсониерката - ремонта би трябвало да е до панел за да се махне миризмата на котешко.

Звучи все едно прасе, а не котка, ще се гледа. Каква миризма на котешко? Не съм помирисвала никога миризма на котешко в жилище, в което са осигурени нормални условия за гледане на котка - редовно чистена тоалетна, котката кастрирана след определена възраст и пр. Единствено някои мебели са в опасност, докато свикне къде да си точи ноктите, затова е по-добре стари или опаковани с калъф да са меките мебели.

# 72
Аз пък съм влизала в жилища където е гледана котка, женска много чиста...еми мирише, и мъжките маркират територия и женските отмъщават за дреболии, и си мирише на котешка урина.

# 73
Мъжките маркират само когато не са кастрирани.  И изобщо, това с пишкането го правят само некастрирани животни или болни животни. На 100% , ако едно животно е кастрирано и пишка ивън тоалетната, значи има здравословен проблем. Това мисля го знаят всички, които гледат домашни любимци, поне в градовете. В този случай, животинката просто се води на ветеринар и се взимат мерки. Но в този случай пишкането е инцидентно и урината не мерише така силно, ако разбира се животното е кастрирано.

# 74
  • София
При нашите сме гледали и женска и мъжка котка, яко се беше осмърдял апартамента от "отмъщения".
После направиха частичен ремонт.

Както и да е, в момента апартамента не става ни за коте, ни за прасе, ни за човек.

Общи условия

Активация на акаунт