Ново жилище след продажба на две стари

• 31 281
  • 328
  •   1
Отговори
# 75
Мъжките маркират само когато не са кастрирани.  И изобщо, това с пишкането го правят само некастрирани животни или болни животни. На 100% , ако едно животно е кастрирано и пишка ивън тоалетната, значи има здравословен проблем. Това мисля го знаят всички, които гледат домашни любимци, поне в градовете. В този случай, животинката просто се води на ветеринар и се взимат мерки. Но в този случай пишкането е инцидентно и урината не мерише така силно, ако разбира се животното е кастрирано.
Всички домашни котки ли са кастрирани? И не се случва на инат да се изпишка в нечии обувки. Mr. Green

# 76
Всички домашни котки ли са кастрирани? И не се случва на инат да се изпишка в нечии обувки. Mr. Green

Нашите са кастрирани, поне тези на достатъчно голяма възраст. Никога не се е случвало някоя да се изпишка в обувките. Даже си мисля, че това по-скоро е поведение, характерно за кучета, не за котки. Нашите обичат да лежат на обувките, съответно ги окосмяват добре тези, които са от плат или мъхеста кожа, но със сигурност не уринират в тях - котките мразят да ходят по нужда в близост до мястото, където спят или ядат. Кастрирана здрава котка с осигурени подходящи условия не уринира, не маркира и не ака извън тоалетната. Търсят си да ровят, затова и има трудности, ако стопаните се опитат направо в тоалетната чиния, мивката, сифона на пода в банята и пр. да ги обучат да ходят, за по-лесно/за да не харчат пари за тоалетна и пр. Някои може и друго място да си харесат за тоалетна в такива случаи, защото подобни места са им несвойствени, но в такива случаи вината е по-скоро на стопаните.

Винаги може да се включи изискване за кастрация от страна на наемодателя, ако котката е на повече от 6-12 месеца. Кастрацията се записва в паспорта на котката, а при мъжките смятам, че се вижда и усеща дори и само с поглед дали са кастрирани.

# 77
Сега да каже момичето, нейното коте кастрирано ли е?
кукумицинка, браво за добре възпитаните котки. Аз обожавам котки, но у дома не искам.

# 78
Да, но собственото ми кастрирано куче си остави зъбите по стените на коридора и гардероба.
А кастрираната котка на съседката редовно дере тапетите....
Но темата е за друго, няма нужда да я превръщаме в ЗА и ПРОТИВ дом. любимци.

# 79
Сега да каже момичето, нейното коте кастрирано ли е?
кукумицинка, браво за добре възпитаните котки. Аз обожавам котки, но у дома не искам.

Не е от възпитанието, инстинките им са такива на здравите котки. Иначе имат трески за дялане във възпитанието, в усвояването на някои правила, но все са неща, които са им противоестествени. Отвътре им идва да се катерят, съответно трудно разбират защо на някои места може да се катерят, на други - не, и пр. неща. Но за миризмата на жилището наистина мисля, че нещо не се гледат котките, както трябва или са болни, за да има такава на изпражнения или урина.

# 80
  • София
Живяла съм с всякакви любимци и в собствено жилище, и под наем. В момента имам куче /което е като котка/ и папагал. Ако някой ден стана наемодател, НЕ бих допуснала домашен любимец. Точка.

# 81
Не ти ли хареса идеята да го дадеш под наем, докато стане време да го мислите ("догодина и нататък")? Пишеш, че в момента не става ни за коте, ни за прасе, ни за човек, но дали ако се почисти само няма да се прилично за нанасяне срещу наем съобразен със състоянието?

# 82
Ако се почисти основно, може да се даде под наем срешу по-ниска сума. Има наематели, които търсят специално необзаведени апартаменти.

# 83
Момичето, за което споменах от съседната тема си търси точно необзаведен.

P.S Не я познавам, но ми се видя страхотно съвпадение. Агент има апартамент, който си стои за ремонт и празен от една страна, и наемател, който търси чист и необзаведен апартамент от друга. Win-win ситуация, откъдето и да го погледнеш Simple Smile

# 84
  • София
Ще видя темата, благодаря.

# 85
  • София
Зарко, направо пращай твоя човек в темата.
Май повечето искаме съвет за успешен бизнес от него.
И аз искам  Mr. Green
Искам от два апартамента - да станат три  Laughing
Каква е тайната? Hug

ПП: Видях, че единия е в Овча Купел - изчакайте малко (2г) да оправят метрото - ако ще го продавате (ако се пада до метростанция).
Има вариант с кредит мост: купувате с кредит с уговорката част от парите да върнете след продажбата на друго жилище в срок от една година. Така може да продадете само едното в началото и спокойно да си изберете новото без да бързате.
Каква е разликата с ипотечния кредит?! newsm78

Едното е нашето. ЕПК, ремонтирано от-до 2010, 50 кв, Младост, до Метро.
Другото е 45 кв, бял панел, дограми, изолация и таван оправени, иначе ужасно, последен етаж, Овча купел до главна улица.
По принцип мислим второто за продажба.

Искам - Младост, старо ЕПК с гледка, 70-80 кв., 2 стаи и хол.
А вие къде ще спите - в хола предполагам, но ако кухнята е към него?

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 11:24 от Starrydream

# 86
  • София
Да бе, в хола. В момента родителите спим в кухньо-холо-спалнята. Не, мерси.
Идеята е да имаме отделна спалня.
И отделна детска стая.
И холо-кухня.
В нашата спалня може да сложа и кът за работа, който да ползвам аз или дъщерята. Пак ще е компромис, но е по-добре от сега.
Вече 3 стаи - за едното дете, за другото, спалня и хол ми се вижда много.

Пак размишлявах за активите, пасивите и инвестициите.
Наистина е безумно да продадем всичко и да вложим в един апартамент, който ще е пасив.

# 87
  • София
Не е безумно, децата са по-ценен актив... всяко да се развива самостоятелно, да изгражда навици още от деца...
Дядовата ръкавичка съм я изпитал на гърба си - не излезе нещо добро (и при другите също).. Confused

Ако пак забиете децата в една стая - кял файда от гимнастиките! Търсете нещо по-мащабно /четиристайно/.

ПС: Леле, верно ли са брат и сестра - в една стая - до кога Sick ?! Ние поне бяхме братя.

# 88
  • София
Ако пак забиете децата в една стая - кял файда от гимнастиките! Търсете нещо по-мащабно.

На същото мнение съм.
Може да са малки помещенията, но да са отделни стаи за децата, все пак са разнополови.

# 89
  • София
Зависи какво намерим.

Финансово децата не са актив и няма да бъдат.

Общи условия

Активация на акаунт