Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 9 449
  • 142
  •   1
Отговори
Тема за обсъждане на имотния пазар в гр.Варна
За търсещите и предлагащи жилища във Варна.
Споделяйте тук своите лични и преки наблюдения от различните строители, проекти, сгради, цени, качество, квартали, местности и тн.
Успешни имотни сделки на всички, които планират такива.
Ползотворна дискусия и успешни сделки, драги съфорумци.

За всички,които искат да следят темата,но няма какво да кажат по нея,моля натиснете бутона с камбанка "Следи".
Линк към старата тема:

Скрит текст:

# 1
Благодаря на Exter , че отдели време да направи тая статистика.
Както се вижда за второ тримесечие има спад в продажбите.

На мен ли ми се струва или греша но гледам по групите има толкова много предлагане под наем за смешни пари спрямо цена на имот, че тия които купуват от 1-2 години при тия цени как ще им излезе сметката с наеми не знам, но аз като не разбиращ, просто се чудя как ще излизе сметката?

Всеки може да влезе в групите и да види какви имоти се предлагат под наем - големи и хубави (като кажа хубави не става въпрос за обзавеждане а за формите на стаите) и после може да види обявите за продажба в вторичния пазар, какви имоти се продават - 95% курници нито форма нито големина нито разположение а цените безбожни. Купувайки тоя курник какъв конкурент ще си на пазара за наеми и 50 години ще ти стигнат ли за да се избиеш????

Но всичко е само мое виждане и мнение и вие може да виждате нещата по различно от мен и за вас да си струва Simple Smile

# 2
Спад има, но главозамайване невероятно относно цените също.
Такива коптори по половин милион лева предлагат, че вече ми се гади като гледам имоти.

# 3
Живота на панелките както и на всяка сграда е толкова колкото има желаещи и можещи хора да я поддържат. Всяка една част от която и да е сграда може да се подменя била тя колиба на село или Емпайър стейт билдинг. На практика когато някой ден достатъчно хора бъдат засегнати от такъв проблем с един или повече панелни блокове, държавата ще се включи да подпомогне изцяло или частично  ремонта му както и в момента прави по програмата за енергийна ефективност. Това е цялата философия, съжалявам, за разочароващата информация на тези, които чакат да чуят, че в 00.01ч. на  01.01.2043г. панелните блокова автоматично ще се срутят в синхрон защото ще им изтече годността.

# 4
Живота на панелките както и на всяка сграда е толкова колкото има желаещи и можещи хора да я поддържат. Всяка една част от която и да е сграда може да се подменя била тя колиба на село или Емпайър стейт билдинг. На практика когато някой ден достатъчно хора бъдат засегнати от такъв проблем с един или повече панелни блокове, държавата ще се включи да подпомогне изцяло или частично  ремонта му както и в момента прави по програмата за енергийна ефективност. Това е цялата философия, съжалявам, за разочароващата информация на тези, които чакат да чуят, че в 00.01ч. на  01.01.2043г. панелните блокова автоматично ще се срутят в синхрон защото ще им изтече годността.
Санирането в България е само лепене на стиропор...

За да се удължи живота на "панелките",трябва да се подменят щранговете и още куп неща,които ще излязат "солено" на собствениците...

# 5
Аз не съм казал, че санирането удължава живота. Няма значение коя точно процедура удължава живота, важното е, че е изпълнимо и ако стане належащ проблем най-вероятно държавата ще поеме част или в цялост такъв ремонт.

# 6
  • Варна
Здравейте!

Закупихме жилище на зелено(АпартИнвест Иванови), от днес е  с акт 16 и е с промишлен ток.
Въпроса ми е - знаете ли ,горе долу, кога се преминава на битов?

# 7
Здравейте, следейки темата Младост блок 152 , 153 панелно строителство ли е , или пълзящ кофраж или ? Къде мога да открия типа на строитерството черно на бяло? Благодаря

# 8
Здравейте, следейки темата Младост блок 152 , 153 панелно строителство ли е , или пълзящ кофраж или ? Къде мога да открия типа на строитерството черно на бяло? Благодаря

ЕПК е, живяла съм в бл152. Не се подлъгвайте само по санирането, оставиха си ръцете - 1см изолация, която в буря хвърчеше. Иначе блокът е с ТЕЦ и е сравнително топъл за бетон. Имаше проблем с хлебарки, често спиращи асансьори, както и неприятни съседи (имат си и пиянска къщичка пред входа, където прекарват огромна част от времето тълпи от хора). От уличката се излиза изключително трудно в по-голямата част от времето, защото обслужва 6 блока, Гюрла, училище.

# 9
А блок 153 ? Също?

# 10
Дано не греша, но панел над 9 етажа във Варна, аз не знам да има.
ЕПК–то е лесно различимо- обикновено са над 12 етажа. В Младост има и "пломби", които са тухлени.

# 11

Може би имате предвид 155, който е другият 16 етажен под 152, да и той е ЕПК. 153 е в другия Младост и е панел.

Дано не греша, но панел над 9 етажа във Варна, аз не знам да има.
ЕПК–то е лесно различимо- обикновено са над 12 етажа. В Младост има и "пломби", които са тухлени.

Най-доброто строителство са тези “пломби”, но за съжаление не разполагат с добра квадратура на спалните. Иначе откъм удобства (килер на етажа, отделни баня и тоалет, големи тераси, ТЕЦ) и топлина нямат равни. Живяла съм и в трите типа строителство в Младост и затова ми е лесно да направя сравнението

# 12

Може би имате предвид 155, който е другият 16 етажен под 152, да и той е ЕПК. 153 е в другия Младост и е панел.
Много благодаря.
Къде е вписан типа строителство? В нот. Акт ? Другаде?
Аз виждам блока ,  но не съм спещиалист и хич си нямам идея . Блок 153 ?

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 22:15 от murmeli

# 13
Къде мога да видя цените на третата сграда на Парк Вю и сграда Възраждане на бул "Република" и  бул. Трети март, без да ходя до офисите на Имоти България и Купи в България? Имат форма за запитване, но като я попълниш те канят в офиса им. Нямам намерение да си губя времето брокери да ме омайват 2 часа

# 14
Харесах на чертеж 4стаен, но на последен етаж...250 хил...
Ще го видим, но това с последния етаж ми е много голям червен флаг.

Общи условия

Активация на акаунт