Кюретаж и забременяване след това - тема 75

• 53 776
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Ние при препоръка от изчакване на 3 цикъла след К, направихме опит след 2 цикъла при засечен фоликул от док. и стана от раз. Тук въпросът е дали искате да опитате толкова скоро... то не е само до лигавицата, но и до нагласата на кандидат родителите. Лигавицата се удебелява... ако се хване точицата ще дадат утрогестан или дуфастон, за да подпомогне по- бързото й удебеляване. Дори и при перфектна лигавица и супер фоликул, може да не се стигне до бременност, та... точно това не го мислете. Ако док. е казал, че може, значи може. Всичко друго си зависи от вас Simple Smile
Успех на всички бебеправещи. До Коледа  само положителни тестове и тупкащи сърчица!

# 76
Зиа,
Като каза Утрогестан-ми настръхва косата.
Значи като се сетя как бях от него-незнаех къде се намирам,пълна летаргия.Категорично не ми действаше добре,само се чудех къде да легна.
Дуфастон съм пила и ми действаше перфектно,живот и здраве са стигна до там,ще съм на него.

След 2 цикъл,мисля да отида на преглед и ще преценя какво ще правим.

# 77
здравейте, момичета. историята на моите репродуктивни проблеми е дълга, сега съм в поредния епизод от нея. преди месец и половина ми направиха абразио, минах контролен след това, док каза, че лигавицата е ок, равномерна, отговаряща на фазата от цикъла. не сме обсъждали бебеправене, при мен надеждата, че ще имам второ дете се изгуби някъде по пътя, просто се примирих, че след всички процедури, завършващи на “скопия“, безбройните изследвания, неуспешните бременности и хилядите прегледи от кое ли не светило, шансът ми клони към нула. с 12 дни закъснение съм, от 10 дни имам зацапване, мислех, че всеки момент ще ми дойде, но не, и не, цикъл няма. отдадох го на хормоните след абразиото - че още се наместват и за това цикълът ми се бави. като на шега си взех тест за бременност, очаквах да е отрицателен, даже си помислих, че съм си дала парите напразно, по-добре да си бях взела от любимия шоколад. отварям касетата и - бам! - втора черта, по-ярка от контролната. не се давам лесно, отидох в аптеката и купих още един тест - същата работа. звъннах на док, но той не може да ме види веднага, не е в бг, и съм на преглед чак в края на другата седмица. зацапването направо ме побърква, като пирон ми се е забило да не е извънматочна. не смея да се надявам на нищо, не споделих и с мъжа ми, знам, че ще се зарадва много и ако не се получи, това много ще го натъжи.
влязох в темичката ви, за да споделя, че така ме е стиснало за гърлото...

# 78
  • Варна
Благодаря на всички !
Мина ми и още снощи си действахме  Joy

# 79
Силвиана, а защо не отидеш на друг гинеколог поне да отхвърли извънматочна и да ти изпише нещо за зацапването. Според мен не чакай до края на другата седмица, прекалено много време е

# 80
защото не мога. знам, че звучи идиотско, но от нова година насам минах през толкова лекарски кабинети и диагнози от “нищо ти няма“ до онко заболяване, че изпитвам див страх и ужас да вляза в лекарски кабинет, ако не е при моя лекар. само на него имам доверие, не бих започнала лечение, предписано от друг лекар. много ирационално звуча, знам, но шокът е голям.

# 81
Милата, голям стрес си преживяла. Прегръщам те и ти пожелавам всичко да се развие по най-добрия начин Hug Heart А твоят лекар не може ли поне да зацапването да изпише нещо?

# 82
не, нищо не каза. то и по телефона, какво да ми назначи. опита се да ме успокои, че сега можем само да гадаем и да си представяме страшни неща, но докато не види, няма как да разберем. каза само ако имам силни болки или интензивно кърваво течение да отида в спешното на мд. но то аз това си го знам, де.
благодаря ти за подкрепата, CatGirl. то толкова чакано, а накрая неочаквано, че още 1 седмица все ще устискам, пък дано. не смея и да се зарадвам.

# 83
Знаеш ли, можеш да си направиш два кръвни теста през ден един от друг, за да видиш дали се удвоява чхг. При извънматочна няма да се удвоява. Така съм чела в темата, поне ще е някакво успокоение Heart

# 84
силвиана,  и при мен беше подобна ситуацията. истината е,че не искат да предписват лечение докато не видят сак вътре в матката и чак тогава дават прогестерон.
Полежавай си повече,не вдигай тежко и....търпение Peace
Желая ти причината за зацапването да е най-хубавото!Успех!

П.с.  може да пуснеш ЧХГ през 48 часа.Ако не се удвоява добре,може да се съмняваш за ИМБ.Дано не е това Peace

Кат ме изпревари  Grinning

# 85
благодаря ви, момичета. и аз се сетих за чхг. сега гледам на сайта на една известна лаборатория, че кръв за изследването се взима до 12 часа, а в неделя пробата не се работи. оставам на варианта да засека чхг утре и в понеделник.
estela, при теб също ли имаше продължително зацапване. предписаха ли ти нещо след установяване на бременността? моля те да споделиш повече, ако е удобно, разбира се.

# 86
Разбира се,няма проблем Wink

На мен започна да ми зацапва 2 дни преди датата на МЦ,но беше доста като количество,очаквах да ми дойде,но не стана.За около 3-4 дни се изчисти и спря. Изписаха ми прогестерон (Утрогестан 3Х1 )едва на 12ти ден закъснение,защото дотогава не се виждаше сакчето никъде и ме гласяха за ИМБ.  Чхг растеше добре,болки нямах никакви.По-късно ми увеличиха дозата на  3Х2 заради болки и контракции.
Дано съм била полезна Peace
аз в Плд в лаборатория Писанец пуснах чхг в 16:оо.Потърси някъде да пуснеш още днес,ако не-май остава чак за понеделник(според мен при втория вариант измоли който и да е Аг да те погледне че трудно се живее няколко дни с такава предполагаема диагноза Peace Поне на мен ми се отрази много тежко. ) После твоя си Аг ще си те следи,щом си го искаш Peace

# 87
След първата загуба чаках 3 месеца, но Го загубих, след което забременях три последователни месеца без да чакам цикъл един след друг, но не съм имала кюртаж. На последният опит, който засега е успешен бях на прогестерон и интралипид.
Моят опит за чакане след аборт показва, че дори като чаках 3 месеца, пак го загубих. Не чаках... пак загубих, но пък последният път се получи пак без да чакам. Много е относително, но щом лекарите ви потвърждават.... само палци може да стискаме Simple Smile

# 88
За тези, които ползват английски, ето го изследването: https://www.nih.gov/news-events/news-releases/trying-conceive-so … hances-live-birth
Разбира се, всичко е въпрос на личен избор и нагласа, аз просто исках да кажа, че при желание и липса на усложнения, бързото подновяване на опитите не вреди, даже има полза от него (ако човек е готов).

# 89
  • Пловдив
Здравейте мами, нямам идея на правилното място ли споделям но имам нужда от съвет. С партньора ми вече няколко месеца не се пазим, а бебче все няма и няма. Ходих на гинеколог, пуснах си всички хормони, оказа се че прогрстерона ми е малко нисък. Но имайки предвид, че за 8 месеца изгубих почти 20 кг. и минах през изключително психическо натоварване сигурно е нормално. Пия фолиева киселина от почти 7-8 месеца. А гинеколога ми каза, че всичко ми е ОК. Но самата мисъл че не става направо ме измъчва. Някоя с подобни проблеми за съвет?

Общи условия

Активация на акаунт