Кюретаж и забременяване след това - тема 75

• 54 871
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Странно, че не се е съгласила на консултация по имейл. Явно не е заради парите, тъй като ти си й предложила. Не мога да си го обясня.
При мен нямаше абсолютно никакви мутации в изследваните гени, антифосфолипидните антитела също бяха изрядни, но пак ми е предписала фраксипарин. Това също ми е необяснимо
Микоплазма,уреяплазма и хламидии пускала ли си?
Цитомегаловирус, токсоплазмоза, листериоза ?
На мен само последните три ми останаха , ама за тях все не стигат пустите пари.... Ама ще ги направя де, след вливането….

Мико, урея и хламидии - чисти. Другите три и аз не съм ги пускала поради същите причини

# 211
  • София
Цитогенетично и кариотип не беше ли едно и също или бъркам?

Слънце87, виж изследванията на първа страница на темата. При изоставане в ранна седмица или е генетична аномалия, или проблем с кръвотока на плода. Пускала ли си изследвания за тромбофилия?

# 212
  • София
Да делисардели, едно и също са

# 213
  • Sofia
Здавейте момичета,
при мен положението се развива така:
След като в 12 г.с. се наложи да направя аборт, защото плода беше с 5 маркера за Даун, оставихме плода да се изследва в Генетика. Сега излезнаха резултатите, че не било Даун, а синдром на Едуардс. Сега казаха, че трябва да си направим цитогенетични изследвания.
Някоя от вас правила ли е такива изследвания и какво да очаквам?
Много ми е притеснено и не знам какво след от тук нататък Sad
Аз също преди два месеца направих аборт заради 3 маркера за Даун  ( тези маркери важат и за други  синдроми-Едуардс, Патау и др ) в 11 г.с 😢още не е готов генетичния анализ на плода ( неясно защо) , но така или иначе плода беше увреден. Този цитогенетичен анализ е кариотип на двамата партньори, ние го направихме и резултата е готов - напълно здрави сме , така че не панирай, направи го ,  най вероятно е  било  случайно!  И направи консултация с Генетик

# 214
Tisheto, при мен маркета беше само един (по голяма нухална) но хорионбиопсията доказа че е Даун.
Малко по-нагоре писах че не съм правила цитогенетичен защото както генетиците казват винаги има шанс за здраво бебе.
Направете изследването но знай че при всички положения има шанс за здраво бебче.
И знам, моля се, всички дето сега тук се чудим какво изследване да направим първо, на какъв преглед да ходим, като видим бебче първата мисъл е защо аз не мога ...ще имаме здрави, пухкави бебоци.

# 215
Цитогенетично и кариотип не беше ли едно и също или бъркам?

Слънце87, виж изследванията на първа страница на темата. При изоставане в ранна седмица или е генетична аномалия, или проблем с кръвотока на плода. Пускала ли си изследвания за тромбофилия?
Да правих тромбофилията и съм хетерозиготен носител на 20210G/A (Протромбин), хетерозиготен носител 4G/5G и хетерозиготен носител MTHFR 677.  Просто се чудех дали може да има и други причини?
Момичета има ли сред вас такива с една запушена тръба и правихте ли лапароскопия след като разбрахте или продължихте с опитите и се надявахте да стане бебчето?
А исках да ви питам на някоя случвало ли се е да има кървене по време и след полов акт и каква може да е причината? Този месец ми се случи три пъти и се чудя на какво може да се дължи?Ще ходя на АГ в четвъртък хем да видя този месец дали ще имам късмет О да е от ляво където ми е проходимата тръба и да действаме?
Чудя се дали да не се заредя с тестове за  О пред следващия месец?Вие ползвате ли такива тестове, защото на мен това ми ае струва психически доста натоварващо...всичко да става по график...то не че и сега не е...
Най-накрая мисля, че този месец ще отделя финанси да направя изследванията за НК клетки, антифосфолипидните тела и за тромбоцитно-левкожитните агрегати и осках да ви питам дали има някакви изисквания за тези изследвания.Дали могат да се правят след работа примерно?Ако въобще лабораторията на Малинов работи до толкова късно...Май ще се обадя в клиниката направо...И като излязат резултатите да видим какво ще е положението...
Момичета а ТСХ през какъв интервал го изследвате преди да забременеете?

# 216
Слънце, ТСХ изследвах веднъж заедно с още два показателя, назначиха ми съответната доза еутирокс и след един месец направих контрола да се види дали дозата е адекватна. Оказа се, че дозата е ок и оттогава не съм го изследвала. Планът е да го изследвам пак като забременея, за да се коригира дозата, тъй като стойностити ще му се вдигнат.

Момичета, които сте имали аборт заради синдроми, прегръщам ви Heart Heart Heart

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 19:47 от CatGirl

# 217
Странно, че не се е съгласила на консултация по имейл. Явно не е заради парите, тъй като ти си й предложила. Не мога да си го обясня.
При мен нямаше абсолютно никакви мутации в изследваните гени, антифосфолипидните антитела също бяха изрядни, но пак ми е предписала фраксипарин. Това също ми е необяснимо

Наистина е интересно какви са й основанията за това?
Не сте ли го коментирали?

# 218
Аз ТСХ изследвам всеки месец, че ме е шубе да не го изпусна, като забременях предния път за две седмици скочи от 2 в началото на 6.8; после го свалях повече от месец и много бавно вървеше надолу,,.. Затова си го следя сега редовно за да го хвана навреме Rolling Eyes

# 219
Аз съм с една тръба и също силно ме вълнува да нацеля в месеца на бебе правене,тръбата която е на лице.Според моето АГ,се редували яйчниците и по това мога да следя,Ама не ми е много достоверно,особено и над 35-38г,почва да отделя яйцеклетка само единият яйчник поредица от месеци.
Аз си следя О с тестове,лесно и удобно е.Препоръчвам го!

# 220

Наистина е интересно какви са й основанията за това?
Не сте ли го коментирали?

Ами не сме. Аз не знаех какво означават тези изследвания и терапии. Едва, когато вече ми назначи терапията се зачетох. След това не съм се виждала с нея. Може би се презастрахова.

# 221
  • София
Аз забременях естествено с една запушена тръба. Тестовете за овулация според мен помагат да нацелиш подходящите дни. Иначе секс по график си е досадно, особено като се натрупат повече месеци опити...

# 222
  • Пловдив
Tisheto, при мен маркета беше само един (по голяма нухална) но хорионбиопсията доказа че е Даун.
Малко по-нагоре писах че не съм правила цитогенетичен защото както генетиците казват винаги има шанс за здраво бебе.
Направете изследването но знай че при всички положения има шанс за здраво бебче.
И знам, моля се, всички дето сега тук се чудим какво изследване да направим първо, на какъв преглед да ходим, като видим бебче първата мисъл е защо аз не мога ...ще имаме здрави, пухкави бебоци.

Благодаря ти! Наистина искам това да се случи. Никога не съм очаквала,че ще мина през това но факт... само търпение и всички ще достигнем желаните 2 чертички

# 223
Дай Боже здрави бебчовци за всички ни!
Аз не смея да се зарадвам на двете черти, като знам що треперене ме чака докато разбера дали всичко е наред!🍀🍀🍀

# 224
Мамче, без притеснения моля Simple Smile всичко ще е наред! Вярвам в това! На всички желая най-скоро две прекрасни чертички с прекрасен пухкав финал! Днес е голям празник и вярвам, че нещатаще се случат скоро при всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт