Миризма след раждане

• 13 829
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте! Проблема ми е следния. Родих  на 09.10.2017 като имам вътрешни и външни шевове и от 7мия ден след раждането започнах да имам много неприятна миризма на гнило (мърша). Не мога да намеря почти никаква информация из интернет. До момента срещнах 2-3 жени с моето оплакване и това ме притеснява, че е много малка бройката. Моля, ако някоя мама се е сблъсквала със същия проблем да пише, какво е направила,колко време горе-долу е продалжило, консултирала ли се е с лекар и както й е казал и имало ли е някакъв проблем или е нормално.
Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 16:21 от Tatti

# 1
Бих отишла веднага за един контролен преглед, просто за твое спокойствие.
Успех и пиши после Simple Smile

# 2
Задължително се консултирай с лекар и по възможност без да губиш време. Нямам за цел да те плаша, но при положение, че има малко случаи, явно не е нещо нормално.

# 3
Сега предполагам имаш кръвотечение, което се нарича лохии. Прочети ако искаш в нета. Незнам обаче дали е обичайно да има подобен мирис. Според мен не, затова отиди на преглед при гинеколога си.

# 4
СПОКОЙНООО, аз бях в същия филм. Отидох на преглед, видяха ме, взе ми секрет за МБ и се оказа, че всичко е наред. Иди за всеки случай и ти, за да си спокойна. Знам какво ти е, защото аз също много се бях филмирала и нямаше инфо никъде за това странно състояние. Стискам ти палци и при теб всичко да е ок.

# 5
Сега предполагам имаш кръвотечение, което се нарича лохии. Прочети ако искаш в нета. Незнам обаче дали е обичайно да има подобен мирис. Според мен не, затова отиди на преглед при гинеколога си.

Да имам си, но миризмата не мисля, че е от тях, защото първата седмица нямах никакъв проблем. И да за мое успокоение ще отивам да ме прегледат.

# 6
Здравейте! Проблема ми е следния. Родих  на 09.10.2017 като имам вътрешни и външни шевове и от 7мия ден след раждането започнах да имам много неприятна миризма на гнило (мърша). Не мога да намеря почти никаква информация из интернет. До момента срещнах 2-3 жени с моето оплакване и това ме притеснява, че е много малка бройката. Моля, ако някоя мама се е сблъсквала със същия проблем да пише, какво е направила,колко време горе-долу е продалжило, консултирала ли се е с лекар и както й е казал и имало ли е някакъв проблем или е нормално.
Благодаря предварително!

Спокойно, от конците е. Като изпадат, ще се махне и миризмата. И аз така тичах на лекар, но той вика, с конците ще ти се реши проблема. Така и стана. Беше преди 27 години, не е от вчера такива неща да се случват. Все пак иди на лекар за една промивка и за твое спокойствие.

# 7
Но какво да им мирише на конците?  Rolling Eyes

Според мен е друго и трябва консултация и микробиология.

# 8
При мен също беше така, но след около месец, когато вече се изчистих и спря течението и миризмата изчезна. Аз също имах шевове, но не знам дали е било от тях. На лекар не съм ходила.Този неприятен момент с миризмата го имах само при първото раждане, с второто съм нямала такъв проблем Rolling Eyes

# 9
KissKissKiss
Благодаря предварително!

Спокойно, от конците е. Като изпадат, ще се махне и миризмата. И аз така тичах на лекар, но той вика, с конците ще ти се реши проблема. Така и стана. Беше преди 27 години, не е от вчера такива неща да се случват. Все пак иди на лекар за една промивка и за твое спокойствие.

Вие сте втория човек, който ми казва, че е от конците, което си е успокоение. Надявам се и при мен да е така, но ще   отида на лекар за всеки слачай. Благодаря за информацията Heartpulse Kiss

# 10
При мен също беше така, но след около месец, когато вече се изчистих и спря течението и миризмата изчезна. Аз също имах шевове, но не знам дали е било от тях. На лекар не съм ходила.Този неприятен момент с миризмата го имах само при първото раждане, с второто съм нямала такъв проблем Rolling Eyes

И на мен ми е първо раждане, но не мисля, че това предизвиква проблема с миризмата. Може би си е до организъм и ако причината е в конците, то явно си зависи и колко време ще стоят. Но докато не се консултирам с доктор мога само да гадая. Но все пак ми е успокоение, че се включиха и други жени със същия проблем. Kissing

# 11
Странно, но и аз с първото раждане имах миризма, с второто не. Но по-скоро миришеше на кисело зеле. АГ ми каза, че е нормално докато не се изчисти организма от лохиите, защото с тях излизат и разни други разлагащи се органични материали - сисиреци например. Също така с първото раждане имах вътрешни шевове с разградими конци, а при второто - не. Наистина и това може да е причината.

# 12
  • София
И при мен след първото раждане беше така. Неприятна миризма, която изчезна след като ми свалиха конците и поспря кървенето.  С второто нямах този проблем, но то беше секцио. Иди да те видят за твое успокоение. Успех и стискам палци всичко да си дойде на мястото!

# 13
  • Пловдив
Лохиите са си органична материя, която така или иначе докато изтече през влагалището е започнало частично разлагане и за това се появяват според мен тези неприятни миризми на гнило, на вкиснало и т.н. Самите лохии особено след началото, когато изтичат интензивно и са по"пресни"/не е най-добрата дума/ миришат неприятно. Тя и менструалната кръв, премесена с частици от отлющената лигавица мирише малко или много неприятно в сравнение с кръв при наранявания например.
Имаш право на преглед в заведението, където е водено раждането на 30-ти ден от раждането. Ако нещо те безспокои преди това евентуално не е лошо да се консултираш на частен преглед при гинеколог.

# 14
  • Пловдив
Миризма на мухъл/мърша/риба има при бактериалните инфекции. Отивай на лекар и не се шашкай.

Общи условия

Активация на акаунт