8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 866
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Цитат
Емонка, беше питала за "Швейк" в Театъра на Армията. Аз пролетта гледах постановката и много ми хареса. С Геро и Валентин Танев е. Препоръчвам.
Благодаря ти!
Успех с физическото. Значи някои хора правят и невъзможното да не ги харесват децата.

# 241
  • София
Закарах моето момче на партито и да си призная-стоях в колата и тайно гледах отстрани какво се случва или поне, докато всички тийнове бяха отвън. Просто съм в шок, но няма да си призная, че съм шпионирала, за да видя той какво ще ми разкаже... Срещна се с 4 девойки и започна да се гушка с една от тях. Другите три пърхаха наоколо. Едната му даде пари и той, явно защото е доста висок, отиде до павилиончето, купи цигари и и ги даде. Две от момичетата започнаха да пушат. По едно време дойдоха още девойки, още момчета, всичките на тази възраст и дефакто стана тълпа от младежи, които явно чакаха да отворят заведението в 19 часа. След това влязоха вътре всички и аз тръгнах.... Боже, дали и ние така сме изглеждали отстрани?!

# 242
  • София
Велина, моята преди няколко години си счупи много лошо ръката и след свалянето на гипса казаха да не играе по физическо първия срок. Стоеше си в салона, но не участваше в занятията. Госпожата ни поиска документ от Пирогов с написана забрана да играе, иначе не можела да оправдае липсата на оценка по физическо за първия срок. Но това беше преди три години, ето Дидева показва, че не би трябвало да искат документ.
Бързо възстановяване!

# 243
Браво на Иринка и Светльо , че могат да  се подстригват сами.
Какви почивки, някои работим. Laughing
Габи, сигурно и ние така сме изглеждали отстрани на техните години.

# 244
  • София
А как ще реагирате, ако разберете, ако някой ви каже, ако имате подозрения, че детето ви пуши? Слава Богу, моят тийн засега е разумен и не се поддава на пороците, освен наргилетата отвреме навреме, но откакто даваха репортажите по ТВ за вредата от тях, се е стреснал и не ходи на такива места. Но е факт, че децата масово пушат и родителите им не знаятнза това. В училището на моя син е страшно, предполагам, че навсякъде е така. Снощи видях също тълпа от пушещи деца. Синът на моя приятелка пуши вече открито пред майка си. Там бяха скандали, заплахи, наказания, но той не спря да го прави и накрая тя се предаде. Сега даже детето си пуска снимки във ФБ с цигара и има много почитатели. Как бихте реагирали вие в такава ситуация? Аз направо се радвам, че моят син има спортни ангажименти с отбора-там поне се занимават с баскетбол и никой не пие и не пуши. Но иначе е страшно...

# 245
  • София
Ами никак, Габи. Аз пропуших на 16. Не се гордея, но това са фактите.
Искрено се надявам да не пушат децата ми, но ако пушат, ще се наложи да го приема.
Засега един от трима не пуши на "сериозна възраст" - 26 години.
Павел мисля, че не е пробвал. За малкия е рано да се коментира.

# 246
]Засега не сме го усетили да пуши.
Ще трябва да го приемем, ако се случи ...
Само наркотици да не употребява, пу-пу.

# 247
  • София
А как ще реагирате, ако разберете, ако някой ви каже, ако имате подозрения, че детето ви пуши?

Честно казано не знам... бивш пучаш съм, при това страстен, което не значи, че ще съм ОК децата да пушат. Вероятно ако разбера няма да съм мила и добра. А да пуши пред мен на 14-16 г... ето това е абсурд. Че аз бях студентка и не можех да пуша пред нашите, щото ми беше неудобно...

# 248
  • София
Сигурно ще изтрещя, ако тийнът пропуши Close Аз не съм от майките дето могат да се владеят в такива ситуации. Просто побеснявам.
Големият ми син не пуши. На 23 е. Още от 10 годишен някъде му обяснявам, че цигарите са проблем, че животът и без това е сложен и ще се сблъсква с много трудности. Човек се ражда непушещ. Няма нужда да си създава още проблеми с пушенето, които после ще трябва да решава т.е. да се мъчи да отказва цигарите.  Радвам се, че ме е послушал или просто съм имала късмет да не прояви интерес към цигарите. Тук трябва да вметна, че в обкръжението ни почти никой не пуши. Който го прави излиза на терасата и дори допускам, че моите деца в суматохата въобще не са забелязали кои са пушачите. Мъжът ми е пропушил на 15-16 години. Успя да ги откаже на 32, преди това имаше няколко неуспешни опита. Значи вече 15 години не пуши. Така че у нас има и личен пример, че цигарите не са приемливи. Надявам се това да помага.
Още в началото на учебната година тийнът ми каза, че има съученичка в гимназията, която пуши. Всички са я видяли да пуши извън двора. Обикновено гимназистите пушат на отсрещния тротоар на гимназията (важи за всички гимназии), защото тротоарите от страната на гимназията са забранени за пушене, дори и за персонала на училищата. Та добре се виждат пушачите още от първите дни. Sad

# 249
  • столицата
И моето дете сподели за пушеща съученичка. Аз никога не съм  пушила, но усещам кога човек е пушил от километри. Интересно ми е как родител няма да усети, че детето му пуши. Миризмата се набива  в дрехи, в коса. А от устата и пастата за зъби не я изличава напълно.
Иринка, Амбър, добре сте оползотворили ваканцията. Аз се чудих дали да пускам отпуск, но детето отказа да пътуваме  и реших да не си гърмя  и без това малкото останали ми дни.
За утре съм обещала помощ с векторите и сега чета уроците. Не виждам нищо сложно, поради което подозирам, че просто спомените от предаденото в училище са избледнели,. а учебникът е опасен за пипане. Влиззайки в ЕГ май реши , че е приключила с МАТ, но вчера бодро я уведомих, че ще си има НВО по МАт в 10-ти клас. Друг е въпросът за какво ще служат резултатите от това НВО. Все още не мога да си отговоря на този въпрос/Дидева, прочетох нормативната уредба, но практичeското й прилагане продължава да бъде загадка за мен:)  Наборката не е уведомена за това ми неведение.

# 250
Синът ми е споделял, че доста хора от класа му пушат и то масово са момичетата. Говорила съм му колко са вредни цигарите, какво ме накара да пропуша и после да ги спра. Вижда дядо си как благодарение на това, че от 14 годишен е пушил по 6 кутии на ден какво се случва в момента с него. А ако е толкова глупав, че да не си вземе поука от тези неща, то разчитам на това, че е скрънза и ще го е яд да дава пари за подобни глупости.
В компанията му от приятели има хора, които пушели трева, сконфузен е когато го питам дали са употребявали нещо по - тежко. Мен това ме притеснява повече.

# 251
В компанията му от приятели има хора, които пушели трева, сконфузен е когато го питам дали са употребявали нещо по - тежко. Мен това ме притеснява повече.
И мен.
Засега няма пушачи сред съучениците му.
Ние също говорим за вредата и от цигарите.

# 252
Влиззайки в ЕГ май реши , че е приключила с МАТ, но вчера бодро я уведомих, че ще си има НВО по МАт в 10-ти клас. Друг е въпросът за какво ще служат резултатите от това НВО. Все още не мога да си отговоря на този въпрос/Дидева, прочетох нормативната уредба, но практичeското й прилагане продължава да бъде загадка за мен:) 
За вас - по-скоро никакво. Има деца, които учат в т. нар. обединени ( училища), т. е. до десети клас и след като завършат там, ще трябва да продължат някъде във втора гимназиална степен. За тях резултатите от това НВО ще бъдат балообразуващи. Иначе резултатите ще присъстват в удостоверението за завършена първа гимназиална степен, но:
(12) Оценката на ученика на всеки от изпитите по ал. 6 - 7, както и от изпитите по ал. 8 и/или по ал. 9, в случай че са положени, се изразява като процент от максималния брой точки и се записва в точки.

Освен това:
(3) Оценките по чл. 52, ал. 12 се записват в удостоверението за първи гимназиален етап на средно образование. В случай че е положен изпит по учебния предмет чужд език и при условие, че ученикът е получил минимум 60 % от максималния брой точки на изпита, се записва и постигнатото ниво в съответствие с Общата европейска езикова рамка, а в случай че е положен изпит по учебния предмет информационни технологии и при условие, че ученикът е получил минимум 50 % от максималния брой точки на изпита, се записва и постигнатото ниво в съответстие с Европейската референтна рамка за дигиталните компетентности.
Езикът и информационните технологии са по желание.

# 253
  • Пловдив
Скрит текст:
Има деца, които учат в т. нар. обединени ( училища), т. е. до десети клас и след като завършат там, ще трябва да продължат някъде във втора гимназиална степен. За тях резултатите от това НВО ще бъдат балообразуващи. Иначе резултатите ще присъстват в удостоверението за завършена първа гимназиална степен, но:
(12) Оценката на ученика на всеки от изпитите по ал. 6 - 7, както и от изпитите по ал. 8 и/или по ал. 9, в случай че са положени, се изразява като процент от максималния брой точки и се записва в точки.

Освен това:
(3) Оценките по чл. 52, ал. 12 се записват в удостоверението за първи гимназиален етап на средно образование. В случай че е положен изпит по учебния предмет чужд език и при условие, че ученикът е получил минимум 60 % от максималния брой точки на изпита, се записва и постигнатото ниво в съответствие с Общата европейска езикова рамка, а в случай че е положен изпит по учебния предмет информационни технологии и при условие, че ученикът е получил минимум 50 % от максималния брой точки на изпита, се записва и постигнатото ниво в съответстие с Европейската референтна рамка за дигиталните компетентности.
Езикът и информационните технологии са по желание.
Това удостоверение за завършен първи етап ще влияе ли по някакъв начин на дипломите за средно образование? И изобщо за къде ще им трябва? На мен ми се струва, че то ще е нужно само на тези в селата в обединените училища, дето, ако изобщо избутат до там, ще учат до 10 клас. Освен ако нещо от него не влиза в дипломата?

Последна редакция: нд, 05 ное 2017, 09:44 от Спливитет

# 254
  • София
Привет  Hug
напоследък изобщо не смогвам да пиша, но ви чета редовно   Wink

Хекси, честита придобивка със здраве да си я караш  Peace

По повод цигарите с мъж ми сме бивши пушачи, и мисля, че веднага ще го надуша ако пропуши. Много говоря за цигари, наркотици и подобни, няма да съм ок ако пуши, НО го предпочитам пред това да се друса  ooooh!, ужас направо . Засега от класа му май няма пушачи, защото аз го взимам и спирам по далече и горе долу ги познавам децата и ги виждам като тръгват и ги наблюдавам в голяма част от пътя им и не запалват .
А да пуши пред мен на 14-16 г... ето това е абсурд. Че аз бях студентка и не можех да пуша пред нашите, щото ми беше неудобно...
И аз го намирам за абсурдно, да седи на 14г. и да пуши пред мен. Никога не съм си позволявала да пуша пред родителите ми , отказах ги някъде когато бях на 30г.

Цяла ваканция се е разплул през компа и не е мърдал освен да стане и да вземе нещо за ядене. Предупредила съм го утре до 15ч. да си е преписал всички думи по немски в речника и да ги знае , иначе няма да отиде на Рожден ден на съученик от стария му клас. Сърце няма да ми даде да не го пусна, НО ако не е научил ще взема компа. Нищо не помага като стимул да учи , не знам вече  ooooh!
Казвах си да мине този 7 клас и да мирясам, ама не то ако не ръчкам и не викам, ще седи нон стоп на компа  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт