8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 391
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
И ние имаме родителска среща в сряда.
Нашите тийнове ще ни представят проект за естетизиране на класната стая! Родителите да се подготвим с пари ме подсеща тази идея.
Нашият традиционно тръгна стабилно и очаквано по НЕ и шарено и долу - горе добре по всичко друго.
Двойки още няма, но никога не е късно да се изложи, хи, хи.

Последна редакция: пн, 20 ное 2017, 22:21 от Чиби

# 451
  • Чикаго / София
Бети дано Косьо да промени отношението си към ученето. Много неприятно се е получило Sad Наистина такова добро и съвестно дете беше. дано е само моментен период и с наближаването на края на средното образование се стегне.

на Дени й липсват децата от старото училище, но няма как да се вижда с тях, защото сега живеем далеч от старото място и нямаме път натам. За нейния рожден ден е решила да си покани  2-3 деца от старото училище. Има си приятели и  в новото, но все още не се чувства съвсем в позната обстановка там.

Родителска среща имаме днес. Ще видим какво ще кажат учителите. Тя се справя добре като цяло, та не очаквам изненади.

# 452
Сигурна съм, че много ще похвалят Дени!

# 453
Синът ми е от тези, които с радост си тръгват от стария клас. Не му е мъчно за съучениците, само малко се замисля за няколко учителя. В новия клас се чувства повече от добре. Някак усеща новата среда точно като за него. Ходи и се връща с желание на училище, единствен недостатък е, че е много зает с подготовката за часовете и не му остава време за хобита.

# 454
  • София
Моят сега няма промяна в училището, както и повечето деца в класа са същите. Той мина по този път след четвърти клас и нямаше по-щастлив от него. Никой не му липсваше от старото училище. Там, където си е, му е перфектно. Като пет пари в кесия.  Mr. Green
Бети, спокойно, и това ще мине. Да са живи и здрави. Пубертет!
Ирка, Дени скоро ще се адаптира напълно и отново ще има много приятели. Тя е толкова лъчезарна и мила, че няма как да не я харесат всички.  Heart Eyes
Зечова, не е много честно при вас разпределението на стипендиите. По-добре да дадат по по-малко, но на повече деца. Как с една петица детето ще остане без стипендия?  Sad
Вяра, той Йоан не беше ли решил още от втори-трети клас, че ще учи в ТУЕС. Е, как няма да е щастлив?

# 455
Зечова,  аз явно съм чела поста ти през няколко реда, срам.
Не е честно да не му дадат стипендия.
По-добре на всички, които отговарят на условията по малко, отколкото да има  ощетени.

# 456
  • Русе
  Училищата имат явно различна политика за стимулиране. МГтата се очертават като най-амбициозните и яко работещи училища. Та и може да използват като стимул летвата с пълното 6.

Имам вече достъп до електронния дневник. Не че има нещо непознато. Спокойно може да направи малко усилие и да изкара успех за стипнедия, но хич не му се чува. Важното му е , че е добре с приятелите и да тичат заедно в залата. Ама по-добре в залата, отколкото на разни други места. Учителката му е казала, заедно с още двама трима , като представящи се най-добре по английски да се явят на олимпиадата по английски. Той иска обаче да ходи и на олимпиадата по руски, въпреки че тази година не го учи. "От любви не уйдешь" Но предполагам, че са в един ден всички езици.

# 457
 Училищата имат явно различна политика за стимулиране. МГтата се очертават като най-амбициозните и яко работещи училища. Та и може да използват като стимул летвата с пълното 6.

Peace
Успех на Светльо на олимпиадите по АЕ и по РЕ, ако случайно не са в един ден.
Нашият е далеч от участие в подобни състезания, но нищо. Важното е  да мине в по-горния клас.

# 458
  • гр. София
Добър ден, майчета в Деня на християнското семейство!

Мами,  пазете и множете любовта в семейството си.   Two Hearts Бъдете щедри на добри думи и добри дела към близките си. Пазете доброто у дома и го множете, защото то ще възпита нашите деца!

....Учителката му е казала, заедно с още двама трима , като представящи се най-добре по английски да се явят на олимпиадата по английски. Той иска обаче да ходи и на олимпиадата по руски, въпреки че тази година не го учи. "От любви не уйдешь" Но предполагам, че са в един ден всички езици.
Амбърче, пишеш за олимпиадите по чужди езици... Гледах графика на олимпиадите - и за двете (общински кръг) пише, че ще се проведат до 14 януари 2018 година, но не вярвам да ги направят на една и съща дата... И наборката се е записала на олимпиадата по ИЕ. Тя ще бъде на 16 декември (събота) като организатор е нашата Втора испанска гимназия. На 17 декември пък се е записала на олимпиадата по БЕЛ. Техният учител иска всички осмокласници, които имат отлични и много добри оценки при него да участват.
Успех на Светльо, а и на всички наборчета, престрашили се да участват в олимпиадите  newsm10

Последна редакция: вт, 21 ное 2017, 12:56 от Mama Mimi

# 459
  • столицата
Браво на наборите за успехите!
И аз помня Косето като чудесно учещо и справящо се дете. Явно пубертетът го е налазил. Дано не е от приятелската среда. Аз от това най-много се тревожа. Контактът ми с родителите от новия клас е вече почти само  от РС на РС и малко ми бягат преките наблюдения.
Абсолютно нечестно е децата от добрите училища да не получават стипендии или да получават в по-нисък размер от други при равни други условия. Защо децата следва да бъдат наказвани само защото са предпочели /а и са се преборили/ да са в среда на амбициозни, умни и мотивирани съученици!!??
Ирка, Дени пак ще  обере суперлативите на РС, убедена съм.
При нас засега няма информация за РС.

# 460
Амбърче, пишеш за олимпиадите по чужди езици... Не, няма да са в един ден. И наборката се е записала на олимпиадата по ИЕ. Тя ще бъде на 16 декември (събота) като организатор е нашата Втора испанска гимназия. На 17 декември пък се е записала на олимпиадата по БЕЛ.
Общинските кръгове често се провеждат на различни дати в различните области. Тогава обикновено няма съвпадения, но за областните - има. Тази година например областния кръг на олимпиадите по английски и руски ще се проведе в един и същ ден, но в различен час. На същата дата е и олимпиадата по философия. На 17. 02. 2018 пък има сериозно струпване на областни кръгове - немски, испански, френски, италиански, информатика.
Вашето училище е организатор за собствените си ученици. Даже по регламент темата ще бъде изготвена от училищна комисия.

# 461
Нищо не знам за училищните кръгове на олимпиадите.
Нашият  никога не  е бил от силните ученици по предметите, по които се провеждат.
Успехи на тези , които ще участват.

# 462
Доста са се задълбочили нещата между младежа и нашата.Е,не са тръгнали заедно , но се разбирали доста добре.Тя си мисли,че може би момчето изпитва симпатии към нея,но се срамува да и каже.Държал се страшно мило с нея,наричал я по малко име постоянно,дразнил я е(приятелски).Тя се е отпуснала вече,общува нормално с всички,без да се притеснява.Родителска среща ще имаме в петък.Правили контролно по български език миналия понеделник,още не са ги върнали,но тя не разчита на хубава оценка.Задачите били 20 със свободен отговор и тя направила около 15,като е било възможно някои да не са верни.По езика и върви за сега.Много е доволна от училището.В понеделник теглили листчета за коледни подаръци.Паднало и се момиче (не се знае кое,ще се разбере ден преди раздаването) и се чудим какво да и купим.Някакви идеи?

# 463
  • Чикаго / София

Ирка, Дени скоро ще се адаптира напълно и отново ще има много приятели. Тя е толкова лъчезарна и мила, че няма как да не я харесат всички.  Heart Eyes

Благодаря Иринка!

galimar благодаря и на теб!

Родителската среща мина много добре. Похвалиха ми детето всички учители. Аз май и друг път съм писала, но тук всеки родител се среща насаме с учителя по всеки предмет и имат около 8 минути да си говорят. Прави се предварителен график в колко часа при кой учител имаш родитеска среща. И аз понеже ходя и за двете деца в един ден като отида в 5.30, тичам през стаите до 7.30 докато мина всички учители. Но е много хубаво така да си поговориш с всеки учител по отделно. Дени беше с мен и учителите направо се обръщаха към нея когато искаха да й кажат какво може да подобри в ученето си, от какво са доволни и пр. Та общо взето всички я похвалиха много - била много добра, тиха, добре се разбирала с децата в класа, организирана и старателна. По всичко е с 6, само по История има 5, но се разбраха с учителя над какво да работят, за да си повиши оценката и там. Общо взето бързо и приятно мина Родителската среща. Има чудесни учители. Много се надявам догодина да се паднат същите на Лъчезара.

Те сега са 1 седмица ваканция и си почиват в къщи. Днес Дени ще ходи до Гимназията в която ще учи догодина. Ще изкара там цял ден. Ще им показват различните класове, какво се учи по тях, какви са специалностите и пр.

# 464
Браво на Дени!
Знаех си, че всички учители ще я похвалят!

Общи условия

Активация на акаунт