8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 357
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Ели, браво на Алекс.
Какво е това олимпиада, ха ха?  Нашият няма желание да се напрегне по нищо допълнително, а и не му стига акъла за подобни участия. При толкова много отличници в новия клас  , включително и пълни,  направо се чудя къде да се скрия от срам на родителска среща. Моето е някъде около добрите резултати по всичко.
Лельо Ог, ще се оправи младежът.

# 526
  • София
  Цвете, аз ще искам няколко гьостерици, ще ми направиш ли отстъпка? Пък и редовен клиент ще съм, ще чупя и поръчвам нови още много дълго време.
  Не пиша често, че ми идва да го удуша магарето. Успя да надрънка две нули и не знам как ще се оправи. При тях под 60% е двойка, но не е все едно дали има 55% или 0%. Ама като е заплес , така е! Писал нещо, но изобщо не видял , че са им пратили определен формат и са му забили нулата. За следващото задание много внимателно проверяваше всичко , но и със 100-те % пак остава двойка. Дано се стресне, че работата е сериозна!
  А дотогава- дайте гьостерицата!

Как 0%, тези нещо са се объркали?! И моята не беше разбрала, че по информатика трябва да качи не само резултата от програмата (елементарна е, да не помисли някой, че пишат сложни неща), а и кода. Съответно отнесе 50%, но госпожата каза, че ако в рамките на 24 часа качи всичко, ще и оправи процента.
Сама съм тази и следващата седмица  и съм изнервена да ходя след двете госпожици и нас, та моля и за мен една гьостерица. Искам да украсяваме за Коледа в къщи, та поне малко по- празнично да ми стане, че напоследък изпушвам от работа.
Куче и у нас е постоянна тема, особено от малката, но няма да ги огрее. Пак на мен ще легне, а аз и така едва смогвам с всички ангажименти.
За малкото поръчахме дрон от някакъв китайски сайт (дано да дойде, че съм малко скептична), за наборката обаче, нищо не сме измислили и продължавам да се чудя какво да е.

# 527
  • София
  Не, Роси, не са се объркали. За брошурата си отнесе 0 при мис I. Първи драфт, втори драфт-нито дума. И накрая 0%. 5-6 страници с картинки и текст, но кой да прочете, че им е изпратила точно определен формат.  ooooh! Ама да свиква, неговата разсеяност е болестно състояние и ако там не го излекуват, никой няма да може.  Crossing Arms

# 528
  • София
Росита, да кажеш за дрона. Много ме интересува. Аз страшно исках дрон, харесах си един от алито и го пуснах на мъжът ми. Амииии... отряза ме... Flushed Не знам що... а аз много бих се кефила на дрон.

Иринка, днес насам-натам и не смогнах с Манкалата.... Мисля, че на Ирка е точен линкът, но и аз ще ти напиша. Второ куче... защо му е на Павел второто куче? Simple Smile

# 529
Добро утро!
Приятна и успешна седмица!

# 530
  • гр. София
Добро снежно утро и от мен, мами  cold
Успешна седмица на всички!
Ели_дечкин, много се радвам, че Алекс и той се е записал на олимпиада, че при това и по МАТ  newsm10
Нашата ученичка само по езиците ще ходи - БЕЛ и ИЕ, по МАТ засега е пас...Госпожата ни по МАТ е много добра
Скрит текст:
за разлика от тази в старото училище - рускиня ooooh!
, дано да се сработят с нея  Praynig
Хекси, и аз много се радвам, че изследванията са ти добри и видимо си усетила подобрение Peace
vache, наборката имаше коте, но през лятото когато пътувахме извън София го занесохме при свеки и на връщане при транспортирането с клетката вратичката не била затворена както трябва... Явно е било стресирано при тях и избяга... Sad Много много тежко го преживя милата и оттогава казах: никакво животинче у дома! Не искам пак да се разстройва, да тъгува...

# 531
 Не, Роси, не са се объркали. За брошурата си отнесе 0 при мис I. Първи драфт, втори драфт-нито дума. И накрая 0%. 5-6 страници с картинки и текст, но кой да прочете, че им е изпратила точно определен формат.  ooooh! Ама да свиква, неговата разсеяност е болестно състояние и ако там не го излекуват, никой няма да може.  Crossing Arms
Скрит текст:
А при нея шега не бива, щом е казала (обикновено и показала и то многократно), 0% не им мърдат!
А ако се прати нещо до 24часа пак има санкция в % надолу, но не по всичко може... особено тези проекти които са дългосрочни и имат първи/втори драфт... имаш време да си разбрал какво (и за кога) се иска!
Ще ги оправи тия %, но за първия срок може и да не успее, зависи с каква тежест е точно брошурата и в кое перо... мейджърите си тежат доста! Не пропускай родителската среща и то нарочния час с нея и другия учител по английски, вече добре познават децата (особено тя доста добре им влиза зад тийн пердето, където уж се крият)!
ПП: Написах го като за темата за АК, но не знам как да го преместя там (то вярно, че е отговор на коментар тук, но си е за там Wink)

Последна редакция: пн, 27 ное 2017, 09:27 от peneva_a

# 532
  • София
Vache, Точно от този сайт го поръчахме (по скоро един приятел, който редовно си пазарува от там). Малък е, но ние и не искахме да е нещо специално, а да става за малката. Струва около 60 лв. и едва ли ще е нещо специално, но като за нея според мен ще е добре. Тя искаше хеликоптер с дистанционно управление, но хубавите са над 100 лв. и не знам доколко си заслужава, за това и решихме да е дрон.

Обикновено карам щерката до училище, защото колежа е много близо до офиса ни, но тези дни ходи с метро, защото изпращам малката. Та някакъв идиот (без извинение) я е блъснал и тя е паднала (не разбрах обаче къде точно в метрото, че само за 1 мин ми се обади), добре че един мъж я е хванал за якето и направо я е вдигнал във въздуха, иначе е щяла да пострада сериозно. Единия и крак е одран целия, ходила е при сестрата и тя я е промила раната.
Много се ядосах, как може до такава степен българина да оскотее, не знам?!

# 533
  • Русе
 rosita Anguished . Това е кошмарът на всяка майка. Пускаш го здраво, право, да ти го блъскат по улиците. Хубавото е, че не са само скотове, а има и кой да подаде ръка и да се погрижи. Искам да вярвам, че вторите са повече все пак.

С нашият хеликтоптер с дистанцинно повече си игра баща му. Още не се е сетил да иска дрон за камерата си. Едно от заниманията му е да прави клипове-филмчета във вода, с колелото, със ските или докато се премята. Ама както съм му се набрала,хич нищо не смее да иска вече. Коледния подарък се дава срещу заслуги. Вчера установих, че се кани да отиде съвсем неподготвен за контролното по математика, успокоен от петиците и щестиците, що да не получи някоя двойка или тройка вече.

Отворих тетрадката му по български. Установих ,че Креон персонифицира Хюбрис. Та се наложи и аз да използвам преводач. Не знам къде точно ще се срещнат високото ниво на учителката им и техния оскъден интерес по темата.

# 534
  • София
Моят младеж ще ходи на театър- постановката е Антигона. Стигнал е до извода, че по-добре да гледа постановката, отколкото да чете книгата... Без думи....

# 535
Росита, съчувствия!
Във филми на ужасите се чувствам, докато нашият се прибере от училище. Че и не прозвънява, когато стигне въпреки, че напомням всеки път преди тръгване.
Господ да ги пази!
За съжаление лошите хора по улиците са повече от добрите..

# 536
Оле rosita_ta Sad Ужас! Rage Чисто превантивно гледам и аз и на децата съм обяснила да стоят по-далеч от релсите, че ако се случи нещо, поне да няма възможност да падне човек долу.

В училището на моя син днес имат информативна среща озаглавена "В какво се забърках, като влязох в ТУЕС" (или нещо подобно). В петък имат организирано кино за 8 и май 9 клас. Моят събираше парите за техния клас. Филма е "Възвишение" и е организирано от МОН ако не бъркам. Следващия вторник пък ще имаме родителска среща.

Последно стана ясно, че стипендии ще имат от втория срок. Така са процедирали за деветокласниците до сега, сега ще важи от осмокласниците. Обяснено им е било, че училището не е субсидирано от МОН, а от ТУ-София. Та всичко е нещо като на добра воля. Аз обаче се чудя... Сега и частните училища ще получават пари за стипендии, а за такова училище няма ли също да отпускат пари!? Даже мисля, че и до сега трябваше парите да идват от министерството, но явно бъркам.

# 537
  • Русе
  И аз се каня да гледам Възвишение. Да видим как ще се наканя.

Светослав казва, че най-често срещаният отговор на въпроса  "Защо влязох в АГ" e "Защото не ме приеха в МГ" Ама като ги гледам как са се наредили математик до математика само се чудя.

# 538
  • гр. София
rosita_ta, съчувствия... cry Сигурно много се е уплашила дъщеричката ти... Лоши хора има...Аз непрекъснато повтарям на щерката много да внимава, че и ние се придвижваме с метрото...
Все я мислим, искаме да ни се обади, когато пристигне...
Vyara D, Амбърче споменахте филма "Възвишение". Аз пък да ви се похваля, че спечелих от една игра книгата, романа, по който е написан филма и получих лично автограф на кориците й от автора Милен Русков. Книгата е много хубава, стигнала съм до 160 страница...
Някои от вас споменаха РС. При нас нищо не се чува още... newsm78

Последна редакция: пн, 27 ное 2017, 15:14 от Mama Mimi

# 539
  • България, София
Росита, ужасна случка е имала твоята девойка.
Хубаво е, че се е намерил наблизо добър човек, който да й помогне.
Да, това е кошмарът на всяка майка - да го пуснеш здраво на училище, а да му се случи нещо по трасето.
Не можем да ги държим до себе си непрекъснато, Господ да ги пази! А аз съм сигурна, че е така.
Намират се добри хора, които да помогнат на децата и дано са повече от лошите!

Хекси, радвам се, че резултатите ти относно желязото са добри Hug

За гьостерица ме бройте и мен. Даже се чудя, дали и резервна да не си поръчам. Много се е отпуснала девойката и това не ми харесва. Тя не мисли така, разбира се. Но в случая каквото виждам, го виждам, а нейните мисли не ме интересуват. Днес и закъсняла за училище. Ами като се мотае из къщи Imp

По въпроса за животно в къщи, доста време се опъвах. Обичам животни, но и знам каква грижа са. Всякакви предложения правеха, особено малката. Компромисното й предложение беше рибки, но не го приехме с баща им.
За куче не искам да чуя, защото грижите по него ще са основно на моята глава или на ММ. Тренировката с каишката, за която е писала Емонка, е много добър тест Joy
В крайна сметка миналата есен много внезапно се обзаведохме с коте, уж само за зимата, а напролет щяхме да си го връщаме на село, но си свикнахме с него много, той с нас също и си остана завинаги наш, и ние негови Blush Много се привързахме, децата са много щастливи, че си имаме животно. Стана си част от семейството, обграден с внимание и любов.

Общи условия

Активация на акаунт