8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 354
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • с/у ОколоМръсТното
- предлози с акузатив или датив.

от 2 дни ги мъча  Tired

Привет!
Хубава седмица.
Чета ви с интерес. Браво на наборчетата, че добре са се адаптирали в новите си школа.
Нищо ново при моя син. Ходи в 2 класа (подготвителен + редовен) в който няма живо немско дете  Tired
А учителите от редовния 8а клас са го питали, щом е от БГ дали знае турски?!?!?!  #Cussing out
Смятайте как сме представени тук.

Междувпрочем, тук само с турски може да си живееш повече от добре. Просто съм.........шокирано-отвратена.
Хубава седмица  bouquet

# 541
  • Русе
    Шани, Томи как се чуства. Ще им покаже той на немЕците колко го могат българите.Ако някой може да се справи и да излезе набрал нужния потенциал, опит и знания за да продължи успешно, мисля че сте вие. Томи се справя с всичко , сякаш малко вглъбен в себе си и добре че си до него.А и мисля че всички се държите здраво във вашето семейство. За съжаление и  Великоритания и в Германия се превърнаха в едни мултинационални места, но за разлика от Америка, където всички са сплотени да се наричат американци, в Европа си стои националната фрагментация и шовинизъм.
    И Светослав много се е отпуснал. Свикна да не се готви изобщо и аз се бях успокоила, но резултатите хич не са успокоителни. По български изискванията и стилът са доста високи и има доста да изглажда мисълта и да анализира конфликти и герои. По математика беше тотално зарязал цял раздел и едвам смогнах в неделя да го приземя преди контролното. На всичкото отгоре им е дала само 4 доста сложни задачи, на които всички са се оплели. Явно ще се наложи да си вляза в ролята. Отново.Sweat 

# 542
Шани, ще се справи Томи.
Всички са се засили към уредените държави. Нашата не е такава и почти никой не иска да остане в нея.
Amber, ще се засили Светльо.
П. П. Ще правят ли учениците ни класни работи по чуждия език тази година?
Питах нашия , но той , както винаги, нищо не знае...

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 15:56 от Чиби

# 543
  • Чикаго / София
Ели дечкин браво на Алекс - все така хубаво да те изненадва Simple Smile

rosita_ta много неприятна случка. Добре, че все пак има и добри хора, които да се притекат на помощ. Как е наборката днес?

Хекси, радвам се, че изследванията са добре. Дано все по-добре да стават.

velina_v и ние сме така с нашето коте. От 3 години го имаме и си го обичаме много. не си спомням как сме живяли без него преди Simple Smile Децата са много щастливи - те се грижат изцяло за него - хранят го, чистят му тоалетната, мият я. Аз го карам на ветеринар веднъж годишно. Много мила животинка Simple Smile

Шани отново стиснати палци за Томи.  За съжаление като че ли в Европа наистина впечатлението за българите е доста изкривено. Ще му е трудна годината на него, но с времето ще стане по-лесно.

Аз като започнах работа във фирмата в която работя /преди близо 5 години/ нямаше други емигранти в офиса. Не знаеха нищо за България освен, че е в Европа. Постепенно шефовете много ме харесаха /скромна съм де Simple Smile хахаха/  и преди около година назначиха още една българка на доста висока позиция /и тя е завършила УНСС като мен Simple Smile/ Сега търсят човек за нова позиция, отново доста висока и вече са интервюирали двама българи, като едното момиче много са го харесали. Дано я наемат Simple Smile Та впечатлението, което създадох за българите в микросредата на нашата фирма, определено е положително и сега си търсят други българи - били сме умни, отговорни, организирани. Та все пак има и хора, които създаваме наистина хубаво впечатление у чужденците за българите, дано тези хора са все повече и надделява над негативната представа, която се е настанила в някои страни.  А в моя офис сега всички много обичат баница и само чакат да им донеса Simple Smile

# 544
  • България, София
Шани, Томи ще се справи блестящо и ще им скрие шапката.
Наистина Западна Европа доста се е променила. Миналата година, като бяхме на гости в Нюрнберг, на една детска площадка една леля с пеньоар и забрадка много изнахалства. За съжаление тези общности си живеят с идеята, че всички са им длъжни. И се множат с много по - бързи темпове, което е притеснително.

Ирка, така си е. Вече не мога да си спомня какво сме правили преди да се появи петия член на семейството.
Децата лятото повече се грижеха за него. Сега покрай училище по - не им остава време. Но помагат с гледането. А за гушкането не можем да си го поделим Blush

Безкрайно се радвам, че има хора като теб, които да показват на света, че българите по нищо не отстъпваме на американци и всякакви други западняци и чужденци Hug Само така Hug Пък и да видят колко ни е вкусна кухнята Blush

Амбър, така ми се искаше и на мен да си отдъхна, ама не. И аз събота и неделя се занимавах с наборката. Задачи решавахме, помагах за домашното по БЕЛ. Най - вече с насоки и предоставяне на подходящи помагала, но то и това е помощ Stuck Out Tongue Winking Eye Тя друго повече от мен не поиска, освен мнение за недовършеното съчинение.

Росита, как е дъщеря ти? Всичко наред ли е?

# 545
Ирка , браво на теб !
Росита, и за да попитам как е госпожицата?

# 546
  • София
Росита, много неприятна случка. Народът съвсем е оскотял Sad Понякога много ми е мъчно за децата ни - в какъв свят ще живеят? Господ да ги пази, защото за нас е невъзможно! Tired

Синът ми преди две седмици, на връщане от Франкфурт, седял в самолета до един холандец и той го попитал какъв е по народност. Синът ми му отговорил: Българин съм! А холандецът възкликнал, че бил много бял за българин ooooh! А той е тъмно рус със синьо-сиви очи!

# 547
  • Пловдив
П. П. Ще правят ли учениците ни класни работи по чуждия език тази година?
Питах нашия , но той , както винаги, нищо не знае...
(2) Класна работа се провежда по:

български език и литература и по математика – в прогимназиалния етап и в двата етапа на средната степен на образование;
чужди езици – в двата етапа на средната степен на образование
Скрит текст:
(3) Класната работа по математика при обучение за придобиване на общообразователна подготовка се провежда за един учебен час.

(4) Класната работа по български език и литература и по чужд език при обучение за придобиване на общообразователна и на профилирана подготовка и класната работа по математика при обучение за придобиване на профилирана подготовка се провежда в два слети учебни часа.

# 548
  • София
Ух, голям ужас днес. Трябваше да ходя по разни институции, НАП, Съд и т.н. Сменям си позицията в работата, минавам към корпоративния офис  и ми искат 100 документа, все едно не работя при тях от 15 години. Добре че тръгнах без кола, че по улиците беше страшно.

Девойката е добре, единия и крак е много ожулен, но не е нищо страшно. Лекарката в училище е промила раната, намазала я и беше сложила марля. Снощи у нас пак промихме и намазах с един мехлем за рани от охлюв.
 Разбрах точно какво е станало - някакъв заплес, явно се усетил, че трябва да слиза в последния момент. Та този господин в блъсканицата започнал да избутва хората, за да слезе, а моята била на вратата и като я бутнал, крака и пропоаднал между мотрисата и перона. Ужас, направо тръпки ме побиват.  Слава Богу, че е малкия дявол,

# 549
  • Русе
      rosita, чак не ми се мисли.  Имам един наръчник мой си с Внимавай ..... Сега ще прибавя - Никога недей да стоиш  близо до вратата ако няма да слизаш и Не се качвай в претъпкано превозно средство и Недей да тичаш за автобус или тролей. Живеем до централната болница - всички бързащи линейки минават под прозореца ни. Все си мисля - Боже какво е станало и започвам да мисля, кой къде е.

ще събират пари в класа да си купят елха и украшения. Ще има конкурс за най-добре украсена класна стая. Ще трябва да видя излезли ли са елхите с корени, пролетта да я засадят пред училището . Училището им е в парка.

# 550
  • Чикаго / София
Ох, rosita_ta наистина ужас! Добре, че се е разминало само с това. Сигурно много се е изплашила.

# 551
Спливитет, много благодаря за информацията.
Значи нашите тази година ще правят само по първия чужд език, защото само той е з задължителната подготовка. Той и вторият е направо извън пътя, т.е по проекта" Твоят час".
Непрекъснато мърморим преди тръгване от нас на нашият да внимава като върви , като пресича, по физическо, като ходят някъде групово с градския транспорт и куп още неща. Господ да ги пази , се моля и аз , защото народът навън озверя, оскотя в голямата си част.

# 552
  • България, София
Росита, направо настръхнах.
Добре, че наистина е малкият дявол.
Бързо да минава охлузването.

Дано се научат да се пазят децата, ама не по трудния начин. И най - вече Господ да ги пази!

# 553
  • Пловдив
Спливитет, много благодаря за информацията.
Значи нашите тази година ще правят само по първия чужд език, защото само той е з задължителната подготовка.
Ама нали това пише Simple Smile - БЕЛ и М в прогимназиален и двата гимназиални етапа (5-12 клас), а ЧЕ само в двата гимназиални (8-12 клас). В скрития текст е описано кога класните са по 1 час кога по 2 часа, а не че щом например математиката не е профилирана, няма да има класна по нея. По БЕЛ и ЧЕ винаги са 2 часа, а по М е по 1, но ако е в профилираната подготовка само тогава ще е 2 часа.

# 554
  • София
Та този господин в блъсканицата започнал да избутва хората, за да слезе, а моята била на вратата и като я бутнал, крака и пропоаднал между мотрисата и перона. Ужас, направо тръпки ме побиват.  Слава Богу, че е малкия дявол,

O, Росита... ужасно е това и доста опасно Sad(( Обикновено точно там се намира контактната релса. Изолирана е, ама все пак... Много трябва да се внимава при качване и слизане. Аз непрекъснато инструктирам децата.. понеже знам какви са опасностите и меля ли меля.. дано да внимават, че като са сами акъла им го няма Sad((

Моята осмокласничка живот си живее. Изобщо не виждам да учи. Занимава се само с някакви забавни за нея неща. Днес взела стипендия. Викам, дали ще успее да вземе и втория срок? Simple Smile))
Иначе нищо ново при нас, затова и не пиша. Работа, работа и това е...

Общи условия

Активация на акаунт