8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 351
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
В Английската си чакаме вести за стипендията и днес - изненадаа. Заповед на Директора за получаване на такава........ в 10, 11, 12 кл. Mr. Green

# 556
  • гр. София
Добро утро и от мен, мами  wavey
Като писа Чиби за класните работи... На нашия клас класната работа по БЕЛ ще бъде на 22 декември, точно преди ваканцията. По ИЕ ще бъде на 5 януари, а по МАТ все още не им е казала госпожата...
rosita_ta, бързо да оздравява охлузеното и най-вече дано съумеят децата ни да бъдат по-предпазливи, да внимават при качване и при слизане от метро, автобуси, тролеи  Praynig
мама Меца, много неприятно, че няма учениците във вашата гимназия да вземат стипендии в 8 и 9 клас ooooh! Сигурно нямат достатъчно средства...
Хубав ден на всички!

# 557
  • Русе
  Класната при нас ще са на 13 декември - БЕЛ. Да имат време да си ближат раните и да си оправят двойките.
По АЕ на -11 януари. На първата родителска среща, класната каза и върху какво ще бъде, но не запомних. Запомних само, че ще има и задаа със съинение. Не че не правят и сега. Имат ограничение на думите. Светослав бил насвяткал 120 думи вместо 80 и се наложило да променя после изрази, докат ги направи поне 90.
По математика - 19 януари.

# 558
  • София
При щерката няма класни - има т.н. файнъли, които са в края на срока. Тогава не ходят на училище, за да се готвят и през ден имат изпити - върху целия изучен материал. Доста тежъки били тези изпити и участват с 20% в срочната оценка.

Аз от време на време яхвам метлата. Миналата седмица 4 дни почива и не пипна да учи. В неделя вдигнах скандал и добре че я накарах да порешава малко задачи, защото вчера са правили изненадващ тест.
По АЕ на последния vocabulary test резултата е пълен потрес. Да, не ги карат да учат думи, НО имат един речник с много специфична лексика, която ако не я пишеш, няма как да се научи. Е как един път не я видях да седне и да пише или да преговаря.
Много и се ядосах и за капак гледам, че по Информатика не е предала 3 от четри задания. Питам я защо - ми защото времето в час не и стигало, пък тя не си била инсталирала Java и Eclipse на домашния лаптоп, има защита и парола, която не знае и не можела да си довърши работата. Питам я защо не е каза, за да ти помогна с инсталацията, тя ми вдига рамене. Еее направо думи нямам
В резултат снощи яхнах здраво метлата и контузена или не и спретнах голям скандал. Казах и, че няма да си легне докато не си свърши работата, че ако не е достатъчно голяма (щото това не е само права, а и задължения и отговорности) ще я проверявам, както проверявам домашните на сестра и.
Снощи е стояла до 2 часа, но е качила всички домашни и работи в клас.

Не знам дали не реагирах малко по-остро, но тя е такава, ще остави нещата съвсем да се затлачат, няма да иска помощ и в един момент ще е много трудно да се оправи. Та предпочитам веднага да се намеся, отколкото по-късно да се чудим как да се оправя.

# 559
Спливитет, ясно, благодаря!
И при нас нищо ново- работим, а тйнът донесе поредната 4- ка, този път по философия.
Погледнах графика за класните на сайта на училището. По МАТ ще в седмицата преди ваканцията, по НЕ и БЕЛ  през януари догодина.

# 560
Леле, Росита, полудях като прочетох за метрото. Добре, че само охлузване.
Толкова непукисти и нахалници, колкото срещам напоследък, не съм си и помисляла, че ще се навъдят сред народа. Пълно е озлобени и агресивни човеци.
И аз много говоря на Радо да се пази, да внимава, но както Велинка беше писала - трябва да се научат да се пазят и сами.
Той от края на трети клас тръгна сам по задачи - курсове, тренировки и т.н. и колко ми е било свито и все още е така. Но няма как да сме с крилата над тях постоянно.
Ирка, ти трябваше да почнеш разказа с баницата, че да разберем защо така много са те харесали американците Simple Smile

На 12.12. - пак родителска среща.
Класни по математика и БЕЛ - преди Коледа. По АЕ мисля, че януари. Моят никак не е трогнат от учебният процес, гледа да е нахранен добре, да подремне следобед и да скимти колко му е скучно.

# 561
Емонка , и моят е същият, но сама без скимтенето , че му е скучно.
Поне намира възможности да се занимава.
Ако му създам навик, като за начало поне да не излиза в последния момент за училище и нещо друго, за да може да се движи достатъчно безопасно навън, пак ще е напредък.
Днес, дудна си аз, както обикновено, а той се размотава и ми вика "Спокойно".  Как ще ми е спокойно, казвам, като вече трябваше да си излязъл през входната врата , а ти още се помайваш в коридора.

# 562
Аз излизам сутрин преди него, иначе досега да сме се избили. Така скоростно се обува сутрин и оправя алаброса.

# 563
  • София

Моят никак не е трогнат от учебният процес, гледа да е нахранен добре, да подремне следобед и да скимти колко му е скучно.

Сладурче Laughing
Моят пък само си измисля дейности, за които нито време няма, нито финанси ooooh!
Много искаше да спортува и най-накрая успяхме да си надвием на масрафа (ако го знаете този лаф Wink) и сега ходи в Малееви. Сега пък искал и тенис на маса да играе. Обаче къде и как да стане това не е ясно Thinking От началото на годината почти не беше пропускал да ходи на История БГ на Канал 1. От тяхното училище ги ползват за публика. Разбира се, по желание е, но нашият човек винаги има желание.  ooooh! Вече няма да ходи, защото тенисът е в понеделник и ако ходи и на предаването (също е в понеделник) няма въобще да се справя за вторника, макар да си помага от неделя. За театър се записа, за някакъв концерт също. И още едно желание за занимание има, но засега няма да го споделям, че ми е леко странно и ще видя дали няма да му мине.
Вторият срок обаче мисля да го запиша на английски, че да не може да диша от заетост и най-накрая да вземе да се кротне Crossing Arms

# 564
Амбърче, от кое място в Чифлик бяхте доволни? Знам, че сте редовни там. SwimmerSwimmer

# 565
  • Русе
Амбърче, от кое място в Чифлик бяхте доволни? Знам, че сте редовни там. SwimmerSwimmer
  Аз съм си дивак по природа и не обичам големи хотели с коридори и халати,спата и разни инклузиви. Обичам малки хотелчета със закътани басейнчета.До преди година намирахме редовно места в Блян, но май беше нов и непознат. Аз го харесвах, въпреки че ресторантът е зле, но басейнчето е малко, покрито и топло.Тази година не можахме да се докопаме да него. Все заето и ходихме на Харабийски Кът. Може да видиш снимки. По-бойно такова, но водата е топла и стаите са приемливи. Ресторанчето е чудесно, а и мястото си го бива.Ако искаш пиши на лични да ти пратя директно да се свържеш със собственика, че в нета само през посредници виждам контакти.
   Днес е оляма лудница и чак не мога да реагирам, но получихме отговор от МОН. С една дума, майната му на Чл 31. Да сме гледали чл.30. Което значи,че ще се вземат оценките от 11 и 12 клас. За днес няма да измисля повече, че главата ми пуши.

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 18:43 от A m b e r

# 566
A m b e r , благодаря, че ни информира за отговора от МОН!
Вики  ми се губи нещо..
Tsv, как си?

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 19:38 от Чиби

# 567
  • София

Днес е оляма лудница и чак не мога да реагирам, но получихме отговор от МОН. С една дума, майната му на Чл 31. Да сме гледали чл.30. Което значи,че ще се вземат оценките от 11 и 12 клас.

Това го беше казала и министър Дидева.

# 568
  • Русе

Днес е оляма лудница и чак не мога да реагирам, но получихме отговор от МОН. С една дума, майната му на Чл 31. Да сме гледали чл.30. Което значи,че ще се вземат оценките от 11 и 12 клас.

Това го беше казала и министър Дидева.

И с нея го умувахме преди да пратя запитването. Защото от Наредбата не става ясно недвусмислено, дали оценките от Втори Гимназиален етап са тези, които които ще бъдат в Дипломата за Средно образование, за която се отнася Чл 31, в който няма нито дума по въпроса. Просто предполагахме, затова изпратихме запитването.

# 569
  • София
А ясно ли е с тези дипломи как ще се кандидатства извън България?

Общи условия

Активация на акаунт