8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 662
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе

Много се задълбаха май нещата с тази майка, която иска да премести ученика  ooooh!
    Може и да има сериозен проблем и жената да е под някакъв афект и да ги пише такива. Не знаем. Форумът е среда с по-специфично присъствие и реакция.Реагираме на това, което ни се подава. Има повод за по остър отговор, както и да дадем информация ако можем. Дано да си извлече едни или други изводи, независимо по какъв въпрос и да се изясни със себе си . А и всяка дискусия поражда и малко по-широк кръг въпроси.

В темата за промените на МОН се пише за обсъжданите документи, които са в момента за обсъждане. В наборната тема може да влезе информация от правилниците на съответните училища, която може да ни е по-полезна, както и да се появи някой по-информиран директор или учител.

Зечова, хич не съм се съмнявала за вас. Да, наистина ми е спокойно да не го проверявам и да уча уроци. Само не знам дали вече е поумнял и ще се справя така или го държи още инерцията и вкарания ум от миналата година.

# 76
Зечова, браво на Георги!
И аз не съм се съмнявала в него.
Нашият не знам колко се е подготвил за 1 час и по физика и по география. То ще се разбере, ако го изпитат днес..

# 77
  • София
Не искам да ставам досадна, но ако човек потърси, може да намери добро училище със свободни места. Моето дете учеше в голямо училище, в което дисциплината беше поставена над всичко, дори и над учебния процес. За мен беше прекалено, но да задържиш толкова много деца в този зверилник без инциденти не е лесно. Имаше причина децата да избягат от там след седми клас с 200. Ученолюбиви деца с високи постижения, но обидени, огорчени, наранени - с две думи децата си тръгнаха от там по не най-добрия начин. С цел да задържат децата след седми клас - прекалиха много. Нямаше как на децата да им се обясни, че след осми клас няма да е така. Та с две думи - в 125 СУ има свободни места, има дисциплина, учението е приоритет и е с английски.
В Младост има и друго училище - 39 СУ - пълна противополжност на 125 СУ. Учителите са хора, а не звероукротители. Всеки учител е възрастен и всяко дете може да се обърне към който и да е учител при проблем и ще бъде чуто. Децата се чувстват много добре там. Но трябва да са съвестни и да учат сами, защото средата е прекалено толерантна и не им го налага с точилката. Т.е. дете, което иска да учи биология има подкрепата на учителите и не му натрапват математиката като най-важна. Моето дете беше подканяно да ходи на състезания по биология и английски, даже учителките го записваха, а там където не се справяше това се отразяваше само в оценката, не в отношението към детето. Училището също е с английски и сигурно има места.

Това е в Младост. Предполагам във всеки друг квартал има поне по едно училище от двата типа, от които можете да се избере. И не е нужно "дарение", а само разговор с директорката. А директорките винаги вдигат телефоните и никога не отказват разговор, в повечето училища.

Ева, съжалявам че детето не се е вписало в класа, премести го бързо щом е застрашено и после търси идеалното училище.

# 78
  • София
министър Дидева, при моя син английският е перфектен и поради тази причина иска да учи в училище с английски. Да си го усъвършенства. След това и втори чужд език. Поради това сме се насочили към тези училища. Друго не иска, пък и не виждам как по средата на срока би могъл да започне с друг език.
Сега, ако положението в сегашното училище стане наистина животозастрашаващо, ще отидем където и да е, дори и в частно училище. Ако трябва и ще го спра от училище. Неговият живот ми е по-важен от всичко.
В Училище "Дружба" гимназиалният курс е като английска гимназия. Още в 8 клас децата са разделени по ниво на езика и всичко им се преподава на английски. Голяма част от учителите са чужденци и не знаят български. Дисциплината е на ниво.

От днес Саше е с алайнери. За който се чуди какво е туй... едни прозрачни шини, които обличат всички зъби и ги наместват. Надявам се това да е окончателният етап от 8-годишното ортодонтското лечение. Има и още една добра страна цялата работа. За да говори хубаво трябва и да си отваря повече устата, демек да артикулира правилно. За 4 месеца се надявам да поправи всички грешки в артикулацията за театъра Relaxed
Иначе английски и само английски... днес взех две аудиокниги, белким започне да "чува" езика Simple Smile))

# 79
  • София
Щерката носи такива прозрачни "шини" след 2-те години с брекети, но ги слага само докато спи. вече ще станат почти две години с тях и няма изгледи скоро да ги маха. Иначе набора живот и здраве от другия месец и той започва одисеята с брекетите.

# 80
  • София
Ваче като каза за английски аудио книги, та се присетих за един линк, който може да е полезен
http://english-e-books.net/
Книгите са подредени по нива. Има всякакви жанрове.

На този сайт има и аудио вариант освен текст.
Ваче, ти откъде сваляш?

# 81
Бързо свикване на Саше с новите прозрачни "шини". 
При нас нищо ново . Не са го изпитвали. Не са правили контролно. Чакаме резултатите по МАТ върху комбинаториката.

# 82
  • гр. София
Момичета, сайтът на МОН нещо блокира  newsm78
И при вас ли е така? Сигурно ще публикуват някаква информация...

# 83
  • София
Ваче като каза за английски аудио книги, та се присетих за един линк, който може да е полезен
http://english-e-books.net/
Книгите са подредени по нива. Има всякакви жанрове.

На този сайт има и аудио вариант освен текст.
Ваче, ти откъде сваляш?

Еййй, точно това открих аз Simple Smile)) Свалих й "Дракула" на Брам Стокър Smiling Imp И без това ще го играят сега на Нощ на театрите, та темата й е позната Simple Smile)) Имах леки съмнения за качеството на аудиото по отношение на езика. Ама като го пуснах за книжката от Кеймбридж дето купих си е "фабричното" Wink Сега само я чакам да се прибере и да й я връча Simple Smile. Иначе аз бях взела от Хеликон една на PONS, ама не съм предполагала, че може да има с аудио. Сега се оказа, че й трябва. Та пак взех същата книга със звук, но ще ми свърши работа и книжното тяло, защото това в аудиокнигата е ситно та ситно, чак за лупа. Взех и една на Кеймбридж, на която файла се сваля свободно от тук: http://www.cambridge.org/us/cambridgeenglish/catalog/readers/cam … readers/resources
Оплаках ли ви се, че си е набутала всеки ден някакви занимания? Не можела да издържа да не е като в 7 клас. Днес имат "Астрономия" по европейските програми. Свършили в 15:00, аз й звъня в 16:00, а тя седи пред гимназията с две девтокласнички и си говори. Кога ще се прибере я питам и тя вика "Като си свършим тука разговора и ще се прибера". Open Mouth

loveforever, да то след брекетите трябва много дълго да се носят задържащи приспособления. Саше 7 г. носи шини с бариера за езика и през това време зъбите растяха в шината и се наредиха прекрасно. Ама има един кучешки дето избутва предните и се застъпват леко. Сега тях коригират. Казаха, че няма смисъл от брекети само за 4 зъба. Може да се разбута всичко назад, а и е това лепене по зъбите е излишно. Та сега на 3 стъпки от от месец, месец и половина ще носи алайнерите. Те са с по три твърдости на степен. Не знам след тия 4 месеца дали няма да се носи за задържане, но те ще кажат. Абе видя му се края. То пък на малкото почнаха да падат вече, хахахахаха. Ще видим и нея как ще я подхванем Wink

# 84
...Свършили в 15:00, аз й звъня в 16:00, а тя седи пред гимназията с две девтокласнички и си говори. Кога ще се прибере я питам и тя вика "Като си свършим тука разговора и ще се прибера". Open Mouth
Smiling Imp аз да взема да се прибирам по-рано от работа, че да ги разритвам да си ходят дОма да си учат, стига с тия приказки!
Мъжа ми питаше малкия "Ама какво толкова си чатите, нали днес бяхте на училище?" - "Ми бяхме, ама часовете свършиха преди 5 часа, а и в час не е разрешено да се говори!" Професори-философи!!!

# 85
  • София
Тъкмо и аз сръфах говорителя у нас! Ама те и за учене си говорили!
Че то между говорене за учене и учене има разлика и то голяма Close

# 86
  • с/у ОколоМръсТното
Честити да са Митковците  bouquet
Весели и здрави!

Ева Николова - дай Бог здраве за детето ти. Набележи си две-три школа и отиди да говориш с директорите им. Аз така бих направила.
И на моето дете му предстои местене. А може да не му е последното местене  Tired

Иначе и синковецът попада в графата "родителски амбиции" по отношение на език. Но дано е за добро!

# 87
  • София
Пенева, да знаеш, голяма услуга ще ми направиш! Simple Smile))) И все някакви такива отвлечени разговори се водят.. за паралелни вселени, филми и пр. Вместо да вземат да решат накоя задача от комбинаторика.... Money Момиченцата деветокласнички били химички. Белким вземат да я светнат по химия за догодина, че нещо хич не  й беше сила с тия валентности Simple Smile))

Аааа, забравих.. честито на имениците!!! Heart

# 88
  • Чикаго / София
Честито на Именниците и от мен! Здрави и късметливи да са!

Ваче дано не я мъчат много тези алайнери и да не се налага да ги носи много дълго.
Щом не й пречи да е непрекъснато заета, нека, няма лошо.

Шани в друго училище ли ще се мести Томи? Или в друг град? Дано свикне бързо. Хич не му е лесно сигурно Sad

# 89
Шани, бързо адаптиране на Томи.
Ева, дано и вие да намерите бързо решение на проблема.

Общи условия

Активация на акаунт