8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 850
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Браво на Сашата!
За дискотеки и други нощни заведенив и аз не искам да чувам до пълнолетието му. До тогава няма там работа!
Успешна седмица на всички!

# 271
  • Пловдив
И по-добре да не ходят или да са с придружител, че актовете са за по 300лв. И са си съвсем реални, проверки се правят не на шега.
Ходим със щерката на концерти по клубовете /на млади групи, около 18г., започват обикновено около 20.00-20.30, но понякога продължават и след 22.00ч до 23.00 най-много/ Водим с една приятелка по 5-6 хлапета, 16-17г. Simple Smile Прави ми впечатление, че наистина не им се сервира алкохол, дори и сайдер и бира радлер, искат им се личните карти за проверка и т.н.
Но наборът не ще с нас все още, въпреки че, нямам против да го взема.

# 272
  • гр. София
Ние с щерката не ходим по клубове. Тя не иска да ходи по дискотеки. Предпочита с приятелки да се разходят и то не по късните часове. Прибира се рано. Винаги предварително пита ако имат някакви идеи дали може да отиде.
А това с цигарите - просто е ужасно на тази възраст ooooh! Ноо... виждам около гимназията и на отсрещния тротоар ученици на нейната възраст да пушат...

# 273
  • Пловдив
За цигарите - моите не пушат, ние също не пушим, нито някой от близките им приятели пушат.
По клубовете, в които ходим, не се пуши, който иска да пуши - излиза навън. И забелязвам, че все по-малко хлапета пушат. Май вече не е толкова модерно, както когато ние бяхме на техните години.

# 274
  • Варна
Моят до студентските години ще се е нахойкал по дискотеки...дори вече забелязвам ,че не ходят. А тръгна на 15 г и изобщо не ме е питал "пускаш ли ме".  Laughing Компанията му е от 7-8 момчета ,сред които има и студенти вече 2-3 курс и това повлия да тръгне рано .  Peace И не ,не бях ларж ...
Ще си го минат периода ...едни в ученическите години ,други в студентските .  Wink

# 275
  • Пловдив
Моята дъщеря е голяма моралистка и искрено ненавижда цигарите. Обаче на Хелуин излизаха по стара традиция с  компанията от детската градина да обикалят, и се оказало, че почти всички деца пушат. И моето, за да не се налага да откаже, ако й предложат, се отделило с още две непушещи и си обикаляли сами. Което доста ме притесни, защото в стремежа си да се хареса и да се приобщи към компания вероятно би пробвала. Опитвам се да й наложа, че най-важната е тя и няма значение дали се харесва или не на останалите. Но във всеки случай беше силно възмутена от пушещите и каза, че вече не иска да се събира с тях именно затова.
Иначе в новия клас май само едно дете пуши.

# 276
Добро утро!
Започвам да се настройвам отсега за декемери.
Вече се знаят датата и мястото за коледния празник от службата.

# 277
  • гр. София
Добро утро и от мен  Heart Eyes
И аз така, Чиби  yes
Ученичката вече си завърши писмото за Дядо Коледа  Grinning
В училище отпразнуваха вчера още един Рожден ден - на нейна съученичка - с много конфети, балони, сладки и разбира се, хубава торта  newsm10
Знаем вече датите на класните работи. По ИЕ ще бъде на 5 януари.

# 278
Не знам , а и не ме интересуеат датите на класни и контролни. Който има, да си ги следи и подготвя.

# 279
  • софия
Престои тест по БЕ на правописни норми. Някой има ли примерен тест да качи за тренировка?

# 280
  • Русе
 Не са правили тест на правописните норми. Правиха вчера на Илиада. Ималиса да пишат тези , като Какво чувства изпитва Хектор, преди двубоя с Ахил.  Добре че миналата година работиха много с тези и есета.

Чиби,
Скрит текст:
не си длъжна да се отчиташ, като не те интересува. Ще ти простим , ако изпуснеш някой пост. Smile

Това с пушенето е рискът тази и другата година. Още не се познават, не са уверени в позната среда, където знаеш, че имаш подкрепа или че няма нужда да се пънеш да се харесаш на някого. Тази година всеки гледа да сътвори някакъв имидж и да не е аутсайдер или изолиран. Светослав си реши въпроса като направи десетина салта пред училището и въпреки, че щеше да отнесе наказание и отнесе едно голямо мърморене от мен си спечели веднага фен клуб и някакъв статут и самоувствие. Момчетата от класа не пушат и всяко междучасие тичат на лостовете да правят упражнения или пък танцуват Чики Брики. С момичетата не говорят и май е за добро на този етап.Иначе в английската големите класове пушат и то не само цигари. И чалга слушат. Питам го  - туй с пушенето и чалгализма с израстването ли идва или предните набори са били такива. Неговият "анализ" беше, че сегашните 11 и 12 клас са "си увредени поначало" и са си били такива и в 8 клас. "По-младите " набори са били по-добре. Ще видим Imp

Между другото пращам едно писмо до МОН, щот тъй не мога да разбера тъз диплома за средно образование, как точно ще се образува.
Скрит текст:
Запознах се с НАРЕДБА № 11 от 01.09.2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците  Обн. - ДВ, бр. 74 от 20.09.2016 г., в сила от 20.09.2016 г.  Издадена от министъра на образованието и науката, но останах без отговор на някои въпроси.
Въпрос : В Чл 31.
"Чл. 31. Общият успех в дипломата за средно образование се формира като средноаритметична оценка с точност до 0,01 от средноаритметичните оценки, вписани като окончателни оценки по учебните предмети, изучавани в задължителните часове, и от средноаритметичните оценки, вписани като окончателни оценки по учебните предмети, изучавани в избираемите часове. "
 Не видях да е указано, окончателните оценки от кой гимназиален етап - втори или усреднена оценка от окончателните оценки в първи и втори гимназиален етап.

# 281
  • столицата
Като получиш отговор, моля сподели.
А ако ми дойде вдъхновение някой ден и аз ще им пиша и ще задам повече въпроси.

# 282
Престои тест по БЕ на правописни норми. Някой има ли примерен тест да качи за тренировка?
Моето прави преди ваканцията и сме в очакване да го върнат уж днес,втора смяна е.Аз също чакам да го зърна,има 4.50.Според нея е бил гаден и тя е с най-много точки от осмите класове.Госпожата им казала резултата,но щяла да го върне когато и отсъстващите го направят.Довечера съм на родителска среща за разясняване на пропусквателния режим в училище.Вече ще влизат с чипове и ще се разплащат с тях .

# 283
И аз с нетърпение ще очаквам отговора им, защото и на мен не ми стана ясно.
Моят както започна да говори за евентуално кандидатставане в МУ и се окаже, че няма да може, защото във втори гимназиален етап е нямал биология и химия ще е жалко.

Не си спомням кой беше публикувал тук сайта за кариерно ориентиране на МОН, но нека му благодаря още веднъж. Кака му го направи и даде доста верен резултат в нейния случай така, че спокойно мога да го ползвам да видя при него как се развиват тенденциите, а и на него му е доста интересно дали ще се промени коренно за тези 5 години.

# 284
Добър ден.
За цигарите, наркотиците, алкохол и аз говоря, но дано нещо влиза и остава в главата. Давам примери , с които съм се сблъсквала в работата си.
Онзи ден в Ничия земя по телевизията даваха точно деца на тяхната възраст, които са в комуна за лечение на зависимости. На 10 започнал с цигари, на 11 - марихуана, на 12 - синтетика. Просто ужасно.
В сегашният клас казва, че няма пушачи, в старият имаше едно пушещо момче и една девойка с електронна цигара и наргиле в раницата.

Цитат
Наша възрастна роднина учи внуците си , че когато са на заведение и се наложи да се измести  от масата  или да изпие напълно това което има  или да си поръча ново като се върне. Не се знае кой какво им мисли.
Хекси, това и аз го проповядвам.

Общи условия

Активация на акаунт