Боледуване на децата ни - тема 56

• 54 198
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте и моета дете е с задна хрема и в момента е с жълти сополи които се стичат назад и започна за кашля от тях, естествено не ни е за пръв път а от година и половина е почти постоянно така. Искам да ви питам дали някой е с такъв проблем и махал ли е сливица на детето интересуваме след това има ли ефект или нещата си остават постарому?

# 706
Уми,Ефирата на лягане я давам ,обикновено са минали два часа след вечерята,че нали гледаме поне толкова да има преди лягане заради рефлукса,който се яви пак тази есен ,но слава богу в по-лек вариант от миналата есен пу пу .

# 707
  • гр.София
Моме, щом изхожданията са станали редки спри свещичките защото да не тръгне разстройство.
Ей ама че мутирали вируси....
А каква е разликата между пулмикорт и вентолин? Едното е кортикостероид, а другото?

# 708
Днес не е имало външно изявен проблем. Той никога не си казва, ако го боли нещо (гърло, корем, или каквото и да е било), та не знам дали изпитва някакъв стомашен дискомфорт. Колко време да го държа на диета според вас?

# 709
Вентолинът е бронходилатор. Отпуска мускулатурата на бронхите и улеснява дишането. Пулмикортът е кортикостероид. Той е противовъзпалително. Предписван ни е при ларингит, трахеит, бронхит, ползва се и за овладяване на астма .

# 710
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Моме,дано е добре вече Марти.
Уми,Лайт,дано закрепнат скоро децата и спрат да се разболяват често.
Лино,аз Вентолин на своя глава не съм давала и не бих дала.Веднъж при една кашлица ни беше изписан от педи и само тогава го давах,но на моето дете му разхлопваше сърцето.
Тете,да си отива скоро и при Вас сопола.

# 711
Ама кой е казал, че на своя глава го давам. Аз съм се разбрала с лекаря да го почвам понеже му познавам кашлиците.
Лайт така както на вас все ви изписват Пулмикорт на нас все вентолин. Има предложение за кортикостерод на спрей два пъти дневно, но каза да изчакаме да видим как ще е сезона и ако редовно прави спастични бронхоти ще ни го изпишат до пролетта. Имаше и предложение за Монтелукаст, но аз отказах. Предпочитам спрея.

# 712
  • shumen
Аз също предпочитам спрей,ако има.

# 713
Ами не знам,дори алерголожката ми каза ако се съмнявам дали е за вентолин да го водя при нея.Тоест е по преценка от лекар след преглед.Той е само за бронхитни проблеми и знам че при ларингитна кашлица би влошил нещата.Пулмикорта покрива и ларингит и бронхитни истории.Но пък за настъпил спазъм няма помогне.

Моят сега е в нас,взех го след първия час,че нали втория е физическо.То хубаво че двете междучасия преди и след вторият час са големи и така има цял час .
Сутринта преди да го пратя го болеше главата малко,предполагам от хремата.Дадох панадол хапче и сега му минала главата.Стори ми се че покашля малко нощес но не съм сигурна че бях в просъница,сега порикашля.

# 714
При предната кашлица,докторката каза да продължим вентолина още 3-4 дни,въпреки,че Габи почти не кашляше и гърдите бяха чисти.Не знам,не съм спец.За пръв път ни изписват.
Аз я оставих днес вкъщи.Прокашля през нощта.А и е мн.студено.Реших и днес да постои на топло.Още си има сополи доста ,а и гласът е доста паднал.Купих хомеовокс.

# 715
Ами да нашите са все бронхитни. Мен друго ме притеснява, но не съм питала още лекаря. Досега винаги сме лекували спастичен бронхит с вентолин и минава, още на втория ден не кашля, но дали няма поражения върху бронхиите. Преди две години като имаше много бронхити ми предлагаше монтелукаст но аз отказвах, после проблема се измести на сливиците. Сега септември и октомври след 18 месеца без имаше два бронхита. Ясно ми е, че кашлицата при настинка е нормална опашка, но нещо ме гложди по-горното което написах.
Уми вентолина по принцип се намаля постепенно, но аз съм го ползвала и еднократно.
Моето си подкашля днес, сякаш от гърлото. Най-късно утре ще го заведа на лекар.

# 716
Вчера и направих 2 пъти,по 2 вдишвания.Тя има помпа.Днеска не съм и правила,щото не кашля толкова.На доктор не ми се ще да я водя,в това състояние,че да оберем вирусите на половин Прага.Кашлицата се поовлажни и намаля пу-пу...Тя е в кондиция.Ще видим как ще е днес и ако не ми хареса утре ще я заведа.

# 717
Точно и при мен така..вчера пръсках два пъти, сутринта веднъж, не ми се води по тия кабинети въобще, но сега се прибирам и ще видя как е кашлицата, ако няма подобрение ще го заведа утре. Ние имаме и тържество тази седмица, да видим.

# 718
  • Burgas, Bulgaria
Момичета някой да е ползвал  Цефабронхин в инхалатор ?

# 719
Влизам само да се оплача.Днес посетихме гастроентеролог, след като ЛЛ ни отсвири.Той и нямаше как да помогне де,единствено да ни препрати.Та гледаха я на ехограф и диагнозата е рефлукс + гастрит.Изписа и една камара лекарства и след 2м пак.Наплаши ме доста колко било опасно и страшно.Как деца на по 13 години накрая отиват в спешното с дупки в стомаха и т.н.Утре сме при хомеопата ни и да видим дали ще помогне.

Общи условия

Активация на акаунт