Защо слабите жени са по-страстни?

• 44 670
  • 461
  •   1
Отговори
# 405
Янечек, да, ако става дума за общ ориентир BMI има смисъл. Моят треньор го мереше на жените, които проявят желание преди да им прави режими - с калипер. Само че повечето хора предпочитат да се ориентират по калкулатори, включващи само ръст и тегло в кг, а те са доста подвеждащи. Всъщност да, като ориентир, но много общ - бива, дава представа за средностатистическата норма и къде попадаш спрямо нея.

Когато идеш да те измерят с калипер (аз не съм ходила, само на биоимпеданс веднъж ходих, защото пуснаха безплатни измервания в БАН - те още пускат май) там се започва едно щипане на сланинки и кожи и ти измерват и душата, за да я вкарат в доста по-сложна формула. Мерят се китки, глезени, шия, талия, бюст, ханш, обиколка бедро, обиколка прасец, дължина на краката спрямо цялото, щипват се кожа+сланинки от дупе, корем, бедра, ръце и се измерва гънката. И други, но аз не съм специалист. Тогава може да се каже точна цифра, а и разпределение на мазнини/мускули/сухожилия, което може да даде представа дали е здравословно положението или не. Другото е съвсем общо. Там не се отчита дали кг, които включваш в сметката идват от мускули, мазнини и каква ти е костната структура на този ръст.

# 406
  • MI
Но пък е готино да можеш да изядеш три наведнъж и да знаеш, че няма да ти се залепи на гъза Sunglasses А после пържено пиле и сладолед.
При такъв режим килограмите ще са ти последния проблем. Nа мен ще ми  прилошее преди да ми се залепи на д.то. Joy

Гугъл, аз не съм спец по BMI, но този тест с меренето на шии и китки съм го правила от любопитство. Предполагам че BeautifulM има предвид, че все пак там говорим за интервал, а не за идеално тегло. Макар че точно това си мислех, че ако не ме измерят с апарат няма как да знаят какъв процент от обиколката на бедрото ми е мазнина и каква мускул. А визуално разликата е голяма. Но в случая говорим за здравословно тегло, а не за идеално. А разлика от 2-3 кг трудно ще ти се отрази на здравето.

# 407
Малко ще се отклоня и аз от темата за страстта, но по мои наблюдения, най-често тези, които са на диета, обикновено са дебелички.
Скрит текст:
Като студентка живях с едно момиче, което по цял ден караше на ябълки, кисело мляко и тук таме някоя солетка. Визията й беше почти едно към едно с тази на Мартина Вачкова.  Чак ми беше неудобно да си хапна хамбургер пред нея, а готвенето в квартирата съвсем отбягвах, за да не я дразня. Аз пък тогава бях в един от най-кльощавите си периоди и някак несправедливо изглеждаше. Тя на драконова диета, аз мачкам банички. Имаше някакви изблици на моменти, в които се сравняваше с мен и гледах да стъпвам на пръсти, стане ли въпрос за ядене или дрехи. Аз съм била и по-слаба и по-пълна, та мога да се поставя на мястото и на едните, и на другите. Но определено масово се случва така, че човек избирайки неподходящ режим, вместо да отслабне, постига точно обратния ефект.

Спомням си също за една колежка. Стройна като фиданка и изваяна. По цял ден на работа нещо хапваше, я пуканки, я чипс, я нещо сладко. Редовно я иронизираха, че хабяла храната, право черво итн. Обаче случайно един ден докато бях на фитнеса, се натъкнах на нея. И тогава ми стана ясно, че няма само на право черво да се дължи добрата й фигура, ами и на доста усилени тренировки. Момичето ходеше на аеробика за час и нещо може би през ден, а след аеробиката, изреждаше и уредите във фитнеса. Просто много често като стане въпрос за влизане във форма, жените пропускат момента с движението и се вторачват в това кой колко ядял. Аз например много мразя някой да ми брои хапките, а доста често се случва това да го правят хора, които си мислят, че диетичното хранене е да си изядеш половината манджа с две филийки хляб и най-голямото физическо усилие, което полагат през деня е да изчистят с прахосмукачката или да се придвижат от апартамента до гаража си.

# 408
Точно с това се сблъсках преди няколко дни. Цял живот съм била слаба, та чак кльощава. От тези, дето нагъват като разпрани, но само хабят храната. Преди 5-6 години обаче инсулиновата резистентност ми разказа играта като за нула време качих над 15 кила. През последната година сложих нещата в ред и свалих 17 килограма чрез НВВМ хранене. В резултат, вместо да се радва, майка ми започна жива да ме оплаква. А тези дни директно ми изтърси, че съседките я били питали дали не съм болна от нещо страшно, че много съм била отслабнала. За протокола, нямам недохранен вид. С 58 кила на 175 сантиметра няма как да изглеждам недохранена. Ама, на, не се притесни когато думнах 15 кила сланина за нула време, сега взела да се притеснява.  ooooh!

От 3 години ми я разказва на мене, че и други кахъри ми навлече ИР. За протокола, мъжът ми си ме хареса стройна и младееща, ама след една година като ме поиска бях вече болна и дебела. И обичана.
Сега редовен спорт и нисковъглехидратен режим не могат още да ме върнат там, където бях с нормалното хранене и движение, но здрава. Но, разбира се, за хората по улиците ми липсва страст. Абе.... не баш Smile

# 409
Но пък е готино да можеш да изядеш три наведнъж и да знаеш, че няма да ти се залепи на гъза Sunglasses А после пържено пиле и сладолед.
При такъв режим килограмите ще са ти последния проблем. Nа мен ще ми  прилошее преди да ми се залепи на д.то. Joy

Гугъл, аз не съм спец по BMI, но този тест с меренето на шии и китки съм го правила от любопитство. Предполагам че BeautifulM има предвид, че все пак там говорим за интервал, а не за идеално тегло. Макар че точно това си мислех, че ако не ме измерят с апарат няма как да знаят какъв процент от обиколката на бедрото ми е мазнина и каква мускул. А визуално разликата е голяма. Но в случая говорим за здравословно тегло, а не за идеално. А разлика от 2-3 кг трудно ще ти се отрази на здравето.
Да де, но представи си, че говорим за слабо момиче, което влиза идеално в нормата или дори е под нея, а в действителност трупа всичко на корем, което е индикация за здравословен проблем. И други такива.

Обич Синеока, това, че си обичана е достатъчно, а останалото постепенно ще се оправи, важното е да оздравееш. Simple SmileSimple Smile Горе главата!

# 410
  • Наблизо

Точно това имах предвид.Здравословно тегло = идеално тегло,нагоре или надолу си е патология.
Ако идеалното тегло означава перманентна рестрикция и колкото се може по-малко да се яде,значи има проблем.Ако идеалното тегло значи 3 кроасана за закуска,3 бургера за обяд и вечеря пица - има проблем.
Маджести,за слабото момиче все пак има процент ген,защото и с толкова спорт,ако се е тъпчела (ако говорим за 3 листчета чипс,приемам че си права тогава) няма как да е слаба..а по-скоро ще прилича на Деми Ловато.

# 411
Може да е било и комбинация от ген и усилия. Наистина, виждала съм майка й, и тя е слабичка. Но с очите си видях и как момичето тренира. Ако не тренираше, е вероятно пак да беше слаба, но пък отпусната.

# 412
  • Наблизо
Може да е било и комбинация от ген и усилия. Наистина, виждала съм майка й, и тя е слабичка. Но с очите си видях и как момичето тренира. Ако не тренираше, е вероятно пак да беше слаба, но пък отпусната.
Най-вероятно да,което също е доста вредно(пак ако приемем,че наистина се тъпче) защото всичката тази захар ще причини някой метаболитен синдром.Дори и да си стои ''слаба'' по форумските критерии.

# 413
Не съм казвала, че "се тъпче", а че си похапваше между основните хранения бързи въглехидрати. Докато други караха на чайове, сироп от клен и разни други там диетични храни.

# 414
Момичето от първия пример няма как да свали килограми и да заприлича на човек с такава измислена диета, изскочила от някой форум. От една страна вероятно е имала хормонален проблем, т.е трябвало е да посети специалист и да се види за какво иде реч. От друга, отслабването, когато има нужда от него е комплекс от здравословно, но обилно хранене + спорт. С ядене на ябълка + кисело мляко и солетка, сиреч 400 кал на ден най-много да си докара гастрит или нещо по-лошо.

# 415
  • Наблизо
Не съм казвала, че "се тъпче", а че си похапваше между основните хранения бързи въглехидрати. Докато други караха на чайове, сироп от клен и разни други там диетични храни.
А в такъв случай няма проблем,особено ако човек е по-енергичен и си изразохдва енергията(дали фитнес или ходене или упражнения вкъщи).А тези дето карат на чайове и сироп от клен са тези,гладните и нещастните които имам предвид.

# 416
  • MI

Да де, но представи си, че говорим за слабо момиче, което влиза идеално в нормата или дори е под нея, а в действителност трупа всичко на корем, което е индикация за здравословен проблем. И други такива.

Ами това е и до ген, макар че наистина тлъстините в корема са с пъти по-опасни от тези на задника. Поне в това отношение нямам проблем, всичко на задник, бедра, бюст и ръце ми се лепи. Талията си седи винаги. Joy

Мяуджести, според мен с тези прекалено рестриктивни диети си блокират метаболизма. На няколко пъти съм виждала такива постоянно на диети и всичко им се лепи. Макар че и възрастта си оказва влияние. И аз до 30 ядях каквото и когато си поискам, хипер слаба не съм била, но напълно в норма и постоянно ми натякваха колежките на диета колко било несправедливо. Ами, станах на 30 и изведнъж се оказа, че трябва да яма по-здравословно и с режим за да съм ОК и то не само като килограми, а и за да се чувствам добре - тонус, кожа и т.н. Пак ям всичко, пак не съм на диети, но определено се храня много по-здравословно. Така че всичко е до време, включително кроасаните. Joy

# 417
За протокола, мъжът ми си ме хареса стройна и младееща, ама след една година като ме поиска бях вече болна и дебела. И обичана.
Точно. И наша милост с Уишмастъров така.

# 418
  • София
.Ако идеалното тегло значи 3 кроасана за закуска,3 бургера за обяд и вечеря пица - има проблем.

Не винаги.
Може и 2 междинни хапвания в плюс и пак да няма проблем, а само метаболизъм за завиждане+ спорт за раздвижване.

Доста хора, които спортуват от деца, поддържат цял живот тонуса си и организмът им няма проблем с храната.

# 419
Иначе и аз имам познати, които карат на някакви безумни диети, но не им се мешам. То човек сам трябва да осъзнае, че начина, по който подхожда не е подходящия за него, за да седне и да попрочете по въпроса.

Ех значи, защо споменах този кроасан та сега всички примлясквате. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт